Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η "Αληθινή Θρησκεία" στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών


Η αστυνομία προχώρησε χθες σε εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών της οργάνωσης "Αληθινή Θρησκεία" σε ολόκληρη τη Γερμανία. Αντιδράσεις για τις δηλώσεις της επιτετραμμένης για θέματα ενσωμάτωσης Άινταν Έζουζ.

Μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκαν 36 σπίτια και μαγαζιά. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος παρακολουθεί 9.200 σαλαφιστές και από αυτούς τους 1.200 τους θεωρεί εν δυνάμει δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η επιτετραμμένη της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα ενσωμάτωσης Άινταν Έζουζ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από την Χριστιανική Ένωση, λέγοντας πως "τις διώξεις των ισλαμιστών θα πρέπει να τις παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή" και πως μόνο οι έφοδοι και οι διώξεις δεν αρκούν.

Σήμερα απάντησε στην κριτική λέγοντας πως "έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στη δουλειά των αρχών" και πως "τον αγώνα κατά των ισλαμιστών μπορούμε να τον κερδίσουμε μόνο μαζί με τους μουσουλμάνους". Ως έναν πιστό μουσουλμάνο περιγράφει τον εαυτό του ο Αμπού Νάζι, από την Κολωνία, ο ιδρυτής της οργάνωσης "Αληθινή Θρησκεία". Σαλαφιστής είναι ένας όρος που κατασκευάστηκε από τα μίντια είχε δηλώσει ήδη πριν από τρία χρόνια σε μια συνέντευξή του στη Deutsche Welle.

"Σιωνιστές σύμβουλοι τον διέβαλαν στην κυβέρνηση" πιστεύει. Η κυβέρνηση πάντως και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ φαίνεται να έχουν μια ξεκάθαρη άποψη για την οργάνωση "Αληθινή Θρησκεία": "Ως υπουργός Εσωτερικών απαγόρευσα και διέλυσα την οργάνωση με την επωνυμία "Αληθινή Θρησκεία". Η οργάνωση αυτή φέρνει σε επαφή ισλαμιστές μεταξύ τους με το πρόσχημα της διάδοσης του Ισλάμ και με το πρόσχημα επίσης της δωρεάν διανομής του κορανίου".

Ποιος χρηματοδοτεί την οργάνωση;

Και η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αμπού Νάζι από το 2012, η οργάνωση είχε στόχο να μοιράσει δωρεάν 25 εκατομμύρια αντίτυπα του Κορανίου. Χθες σε ένα προάστιο της Κολωνίας κατασχέθηκαν χιλιάδες αντίτυπα και σύμφωνα με τον υπουργό θα πρέπει να διαλευκανθεί ποιος χρηματοδοτεί το τύπωμα αυτών των αντιτύπων. "Το σημερινό μέτρο είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους σαλαφιστές. Με αποφασιστικότητα και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα θα αμυνθούμε εναντίον όλων αυτών που απειλούν την ελευθερία μας και τις αξίες μας".

Ο Αμπού Νάζι είναι σήμερα 52 ετών και ήρθε 18 χρονών στη Γερμανία από τη Γάζα. Κάποιες επιχειρηματικές προσπάθειες απέτυχαν και υπερχρεώθηκε. Στη συνέχεια αφιερώθηκε στον προσηλυτισμό μη μουσουλμάνων. Έγιναν πολλές μηνύσεις εναντίον του ακόμα και για ηθική αυτουργία σε φόνο αλλά οι αρχές δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε να καταδικαστεί. Αυτή τη φορά η αστυνομία ισχυρίζεται πως το υλικό που κατέσχεσε επαρκεί για την απαγόρευση και διάλυση της οργάνωσης.

DW / DPA / Μαρία Ρηγούτσου
Πηγή Deutsche Welle


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]