Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαδικτυακό δηλητήριο


Το ίντερνετ, όπως όλες οι ανθρώπινες επινοήσεις, μπορεί να λειτουργήσει και για καλό και για κακό. Προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα της συγκέντρωσης πληροφοριών, τις οποίες σε προηγούμενες δεκαετίες δεν μπορούσαν να μάθουν ούτε οι επικεφαλής κρατών! Ο μέσος χρήστης δύναται να εκπαιδευτεί σε μια σειρά από επιστήμες και τέχνες αλλά και να «αυτοδημοσιευτεί». Δηλαδή, δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη να εκδώσει βιβλίο, περιοδικό ή εφημερίδα για να επικοινωνήσει με ευρείες μάζες και να διαδώσει τις ιδέες του. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε χώρα με δημοκρατικούς θεσμούς που διασφαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης μπορεί να δημιουργήσει ένα ιστολόγιο ή λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ., facebook, twitter κ.λπ.) και να αρχίσει άμεσα να δημοσιοποιεί ό,τι βούλεται.

Υπάρχει, όμως, και η... άλλη όψη του φεγγαριού. Η σκοτεινή, εκείνη που είναι απεχθής και ανατριχιαστική. Στο διαδίκτυο όσο εύκολα διαδίδεται η πληροφορία με άλλη τόση ευκολία μεταδίδεται η νόσος που κουβαλούν διαταραγμένες προσωπικότητες στις ψυχές και τους νόες τους. Στην Ελλάδα του Μνημονίου αλλά και πριν από την επέλαση της οικονομικής κρίσης το Ιντερνετ αποτέλεσε έναν προσφιλή ψηφιακό τόπο δράσης κατά συρροήν δολοφόνων προσωπικοτήτων, μισανθρώπων, πλήρους ή μερικής απασχόλησης συκοφαντών, ημιπαραφρόνων που ειδικεύονται στις τερατολογίες και άλλων παρόμοιων προβληματικών ανθρώπων.

Ενα από τα πρόσφατα τρανταχτά παραδείγματα της χρήσης του διαδικτύου ως μέσου διάχυσης πνευματικού δηλητηρίου στην κοινωνία ήταν η περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη. Το μίσος και η νοσηρότητα που χαρακτήρισαν ουκ ολίγες διαδικτυακές αναρτήσεις ιδεολογικών αντιπάλων του Θάνου Πλεύρη, που εκτόξευαν τη μια κατάρα μετά την άλλη εναντίον του, είναι πέραν πάσης περιγραφής.

Μόνο φόβο, δέος και αποτροπιασμό προκαλεί η ιδέα ότι υπάρχουν τόσα αποθέματα κακότητας, μισαλλοδοξίας, μοχθηρίας και φθόνου στην κοινωνία μας. Επίσης, κατά έναν εξωφρενικό τρόπο, μερικοί εκ των διαταραγμένων θρασύδειλων, που, καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, «εύχονταν» τα χειρότερα σ' έναν άνθρωπο που δεν τους έχει φταίξει σε τίποτα, θεωρούνται από ομάδες χρηστών «κορυφαίοι» διαμορφωτές άποψης!

Κοινωνική αρρώστια σε καλπάζουσα μορφή...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Καμμία συμπάθεια σ' όλους αυτούς που ψήφισαν μνημόνια είτε είναι (ακρό)δεξιοί είναι (ακρό)αριστεροί. Απλά ο Πλεύρης με την ψήφο του παρέδωσε την πατρίδα μας, άνοιξε την Κερκόπορτα. Δεν λυπάμαι κανένα από αυτά τα καλοαναθρεμμένα που μας οδηγούν στον θάνατο. Αν αύριο αρρωστήσει ο Άξελ ή ο πσεκασμαίνωσ ή τα τομμάρια που κύκλωσαν τη βολή ή μέλη των οικογενειών τους ή τα πιόνια που ψηφίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, θα στεναχωρηθούμε;
    Τα νοσοκομεία μας είναι κατεστραμένα, η παιδεία το ίδιο, η άμυνα, είμαστε υπό κατάρρευση επειδή κάποιοι παρέδωσαν και επισήμως το κράτος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μόνος που προσπάθησε να αποτρέψει την ψήφιση των μνημονίων ήταν ο πατέρας του, προφανώς -λόγω εμπειρίας- ήξερε πού θα μας οδηγούσαν, δυστυχώς ο νεαρός Πλεύρης δεν τον άκουσε. Με την περιπέτειά της υγείας του γίνεται κοινωνός αυτών που ψήφισε και στήριξε.

      Διαγραφή
  2. Για σταθείτε βρε παίδες, γιατί θα τρελλαθούμε...

    ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ;
    ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ!

    ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;

    ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ Ή ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ;;;

    ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ;

    ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ;

    ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΛΟΓΩ ΑΝΕΧΕΙΑΣ, ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ;;;;

    ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ;;;
    ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ;

    Προς τι τόσος ... πόνος, για έναν από αυτούς που έβαλαν την υπογραφή τους στο/στα μνημονιο/α;

    Επειδή είναι γιός του ΕΛΛΗΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ;;;

    Λυπάμαι... δεν έχω κανένα αίσθημα λύπης και συμπόνοιας για ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΥΒΡΙΣ - ΑΤΗ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΤΙΣΙΣ!



    Καλλιόπη Σουφλή

    Υ.Γ.1. Ας μου δώσει κάποιος μια πειστική απάντηση, γιατί θα πρέπει να λυπηθώ...

    Υ.Γ.2. Διατυπώνω πάντα επωνύμως την άποψή μου, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των γραφομένων μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν εισαι Ελληνιδα Χριστιανη Ορθοδοξη , την γνωριζεις την απαντηση γιατι πρπει να λυπασαι .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]