Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα βράχια με ταχύτητα φωτός και εμείς πάμε, γελώντας, Βενεζουέλα για ζαρζαβατικά…


Του Παντελή Καρύκα

Καθώς η κατάσταση στον διεθνή περίγυρο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνα ζοφερή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα περί άλλων τυρβάζει.
Την ώρα που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, η Τουρκία προκαλεί, η Αλβανία γκρεμίζει σπίτια Ελλήνων και η Ελλάδα βυθίζεται στη διεθνή ανυποληψία.

Στην οικονομία η κατάσταση επίσης επιδεινώνεται παρά τις ελπίδες που αυτοκαλλιέργησε η κυβέρνηση χωρίς να διαφαίνεται φως, με τους δανειστές να ζητούν νέα μέτρα και το μνημόνιο υπ’ αριθμό 4 να είναι καθ’ οδόν.

Η κυβέρνηση απλώς προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, προς εσωτερική κατανάλωση, με το ενδεχόμενο ηρωικής εξόδου είτε μέσω εκλογών, είτε μέσω δραχμής, αν η κατάσταση ζορίσει πολύ, να καθίσταται ολοένα και πιο ορατό.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας παραδέχεται πως μετέβη στην «αδελφή» χώρα Βενεζουέλα των Τσάβες και Μαδούρο με την στιβαρή οικονομία και την πλέρια δημοκρατία για να πάρει αγροτικά προϊόντα αν και ο κ. Αρτεμίου φαίνεται πως απεχθάνεται τα ζαρζαβατικά…

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα είναι ο σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Βαδίζοντας τυφλά, νομοτελειακά, θαρρείς, προς τα βράχια, η κυβέρνηση οδηγεί μαζί της στην καταστροφή και τη χώρα αδυνατώντας να αντιληφθεί πως η κατάσταση που εν πολλοίς η ίδια δημιούργησε είναι πλέον μη αναστρέψιμη και μόνο πραγματικά γενναίες κινήσεις μπορούν να μεταβάλλουν το τοπίο και αν…

Με την Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε «μικρή Φινλανδία» της Τουρκίας και περίγελος Αλβανών και Σκοπιανών, ο πρωθυπουργός απαντά δημιουργώντας καινούρια υπουργεία και κόβοντας φέτες τα παλαιά για να βολέψει όσο το δυνατόν περισσότερους στον επικείμενο ανασχηματισμό για να μη φωνάζουν. Πάνω από όλα το κόμμα και οι ημέτεροι.

Έτσι κύριοι δεν γίνεται προκοπή εκτός αν στόχος σας είναι απλώς η εξασφάλιση υπουργικών συντάξεων σε στελέχη σας μετά την πτώση. Είστε σίγουροι όμως ότι θα είναι δυνατή έστω και η καταβολή αυτών των συντάξεων όπως πάει το πράγμα;

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]