Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέβαλε επίσκεψη εκπροσώπων του στην Τουρκία


Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπό τον Έλμαρ Μπροκ, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ και την Κίτι Πίρι, εισηγήτρια για την Τουρκία, ακύρωσαν την επίσκεψη που είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν σήμερα στην Τουρκία, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, επειδή «διαφώνησαν με το σχήμα των συναντήσεων».

«Εξαιτίας διαφορών ως προς το σχήμα των συναντήσεων, ο πρόεδρος Σουλτς, σε συμφωνία με τους ευρωβουλευτές Μπροκ και Πίρι, αποφάσισαν να ακυρώσουν την επίσκεψη έως ότου γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", αναφέρει ανακοίνωσή του ΕΚ.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιδιώκει έναν ειλικρινή διάλογο, ανοιχτά και με καλή πίστη, με τις τουρκικές Αρχές. Αλλά για τον διάλογο είναι προϋπόθεση να γίνει αποδεκτή η αυτονομία και η ανεξαρτησία των συνομιλητών σας. Ο κ. Μπροκ και η κ. Πίρι εκπροσωπούν το ΕΚ και δεν μπορούμε να έχουμε επιλεκτική προσέγγιση ως προς το ποιος μιλάει σε ποιον», δήλωσε ο κ. Σουλτς.

«Χθες, εξέφρασα στον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος βρισκόταν στο ΕΚ στο πλαίσιο συμφωνίας να κρατηθεί ανοικτός ο πολιτικός διάλογος, τον θαυμασμό μου για τη δημοκρατική εγρήγορση του τουρκικού λαού για να διασφαλίσει τη δημοκρατία κατά την απόπειρα πραξικοπήματος και τις αντιρρήσεις των ευρωπαϊκών αρχών ως προς την αναλογικότητα της απάντησης της τουρκικής κυβέρνησης ενόψει του πραξικοπήματος. Η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στον διάλογο. Ο διάλογος, ωστόσο, απαιτεί και οι δύο πλευρές να θέλουν να μιλήσουν η μία με την άλλη. Εξακολουθώ να ελπίζω ότι το ΕΚ θα είναι σύντομα σε θέση να πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, βρισκόταν χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο συμφωνίας να κρατηθεί ανοικτός ο πολιτικός διάλογος.

Μετά τον τελευταίο γύρο συλλήψεων Τούρκων δημοσιγράφων και πολιτικών της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΕΚ βρίσκεται σε επαφή με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προκειμένου να συζητήσουν την αποτακάσταση του παραπαίοντος διαλόγου μεταξύ της ΕΕ και της τουρκικής κυβέρνησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]