Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νέες αλβανικές προκλήσεις κι αυτά που ετοιμάζουν στο Κυπριακό


Ακραίοι της Αλβανίας πιέζουν για σύσταση αντάρτικου σε Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Σκόπια, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι κυρώσεις για το μεταναστευτικό

Ο αλβανικός τύπος έχει πλημμυρίσει τις τελευταίες μέρες από δημοσιεύματα που θέλουν τους ακραίους της χώρας να πιέζουν για τη σύσταση αντάρτικου σε τρεις διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια. Κύριος σκοπός είναι πως με τη συμβολή του εθνικού στρατού της χώρας UCC, να δημιουργηθεί ένα κράτος Τσαμουριάς.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος των Τσάμηδων, Fetim Lato, ο οποίος σε συνέντευξή του υποστηρίζει πως ο στρατός αυτός θα είναι σε μορφή αντάρτικου, αλλά και στις τρεις χώρες αγγίζει συνολικά τα 2 εκατομμύρια. Όλα αυτά, η Κροάτισσα πρέσβειρα της Ε.Ε. στα Τίρανα δεν τα έλαβε υπόψη. Το ελληνικό ΥΠΕΞ ενημέρωσε απευθείας τον Γιαχάνες Χαν;

Μένουμε στην Αλβανία. Επανέλαβε, πιο έντονα, την καταγγελία-βόμβα ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, μέσα στην αλβανική βουλή, οξύνοντας τα πνεύματα και προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων, καθώς κατηγόρησε τον νυν Αλβανό πρωθυπουργό Έτι Ράμα, ότι δωροδοκήθηκε από τους Τούρκους ώστε να ακυρωθεί η ελληνοαλβανική συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ από το Συνταγματικό δικαστήριο. Μάλιστα τον χαρακτήρισε "απόβρασμα", τον δε Αλβανό ΥΠΕΞ "αλήτη", ενώ οι διάλογοι ήταν έντονοι και υβριστικοί.

Για να καταλάβετε τι είδους κράτος ετοιμάζουν για την Κύπρο, διαβάστε τι δήλωσε ο Ακιντζί για τις συζητήσεις που κάνουν στην Ελβετία. Συμφωνήθηκε οι υπουργοί να είναι επτά Ελληνοκύπριοι και τέσσερις Τουρκοκύπριοι και μαζί με τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να είναι οκτώ προς πέντε. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος δεν θα έχουν ψήφο, αλλά θα χρειάζεται η ψήφος και ενός Τουρκοκύπριου για κάθε απόφαση.

Ο Ακιντζί είπε, ότι τα θέματα ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής και άμυνας θα τα αποφασίζουν από κοινού ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος και ότι οι αποφάσεις της Βουλής θα υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Για την εκ περιτροπής προεδρία εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει, λέγοντας ότι διαβλέπει κατανόηση. [Για τους ίδιους περίπου λόγους ο Μακάριος θέλησε αλλαγή της Συμφωνίας της Ζυρίχης σε 13 σημεία, δεν δέχθηκαν οι Τούρκοι, και έγιναν όσα έγιναν].

Θα γεμίσουμε φιλορώσους κυβερνήτες; Φιλορώσος ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας με συντριπτική διαφορά από την ανθυποψήφιά του. Φιλορώσος ο νέος πρόεδρος Ιγκόρ Ντόντον στη Μολδαβία, με 15 μονάδες διαφορά από την δική του ανθυποψήφια. Όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο η μόνη φιλοαμερικανική κυβέρνηση στην Ευρώπη θα είναι η ελληνική.

Η κυβέρνηση της Σερβίας ενέκρινε τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει αυστηρότερες ποινές για παράνομη διέλευση των συνόρων και υποβοήθηση παράνομων μεταναστών. Αλλά, νόμος προβλέπει και στην Ελλάδα επιβολή κυρώσεων σε όσους προσφέρουν εργασία ή ενοικιάζουν κατοικία σε λαθρομετανάστες.

Σκοπός της ψήφισής του ήταν να υπάρξει αντικίνητρο σε μετανάστες, ότι μπορούν να εργαστούν και να κατοικήσουν ελεύθερα στην Ελλάδα, ώστε να μη έρχονται. Αυτός ο νόμος όχι μόνον δεν εφαρμόζεται, αλλά παράνομα η κυβέρνηση κάλεσε τους μετανάστες της υφηλίου να έρθουν στην Ελλάδα, και θα γίνουν δεκτοί. Και τώρα δεν ξέρει τι να τους κάνει. Με τέτοια έλλειψη σοβαρότητας, αλλά και επίδειξη ανευθυνότητας, τι ελπίδες μπορεί να έχει ο λαός ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση;

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]