Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κακοποιεί η Ελλάς τη «Δημοκρατία» στα θέματα ασφάλειας;


«Η Ελλάδα απαντά με όρους δημοκρατίας σε οποιαδήποτε πρόκληση», τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία περιόδευσε στο Νομό Ροδόπης.
Εξαιρετική δήλωση. Ίσως και το 1940 θα έπρεπε ο Μεταξάς να οργανώσει στα γρήγορα ένα δημοψήφισμα για να δει, δημοκρατικά, τι να κάνει με το ιταλικό τελεσίγραφο.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι Αθηναίοι γεννήτορες αυτής απάντησαν «δημοκρατικά» στους Πέρσες στον Μαραθώνα. Μάλλον με το δόρυ απάντησαν, διότι οι Πέρσες της εποχής, όπως και κάποιοι άλλοι «γείτονες» του σήμερα, δεν ξέρουν καν τι σημαίνει η λέξη, όχι η έννοια «Δημοκρατία» και αυτό είναι φανερό από τις πράξεις τους εντός των ίδιων τους των συνόρων.

Η Δημοκρατία είναι καλή και άγια αλλά δεν αποτελεί πανάκια «διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» (όπου «μαλακία» βλ. «ασθένεια»… μην παρεξηγηθούμε!) που λέει και η Γραφή, για να αναφέρεται σε κάθε ευκαιρία.

Δηλαδή, με όρους δημοκρατίας, πώς αντιμετωπίζεται η δράση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στη Θράκη μας;

Πώς αντιδρά, πάντα με όρους δημοκρατίας, το ελληνικό κράτος έναντι των δεκάδων «τουρκικών» συλλόγων και οργανώσεων ή των ψευδομουφτήδων;
Να υποθέσουμε ότι τους επιτρέπει να κάνουν ό,τι θέλουν διότι αυτό επιβάλει η Δημοκρατία;
Και αν όντως αύριο ο Ερντογάν αρχίσει να πιέζει μέσω γνωστών διαύλων για «δημοψήφισμα» στη Θράκη μας, πόσο δημοκρατικά θα αντιδράσουμε;
Αναμένοντας το αποτέλεσμα της «λαϊκής βούλησης»;

Μήπως να σοβαρευτούμε λίγο σε αυτή τη χώρα τελικά;

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]