Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μνημόνιο, Μεταναστευτικό, Αιγαίο - Θράκη, Κυπριακό: Τα δώσαμε όλα;


Δεν πέρασαν μερικές ημέρες που ο Πρόεδρος της ηγέτιδας χώρας, του «ιμπεριαλισμού» ΗΠΑ, επισκέφτηκε την «αριστερή» κυβέρνηση της Ελλάδας και το success story του καλού Αμερικανού που έφερνε δώρα στους ιθαγενείς της Μεσογείου καταρρίφθηκε.

Το story, στήθηκε περισσότερο για να εξηγήσει την ανώμαλη προσγείωση των ιδεοληπτικών αριστερών (που έκαιγαν σημαίες USA), στη σκληρή διεθνή γεωπολιτική πραγματικότητα, παρά γιατί ο Μπαράκ Ομπάμα, είχε κάτι καλό να εμάς. Είχαμε περιγράψει σε τίτλους εδώ πως ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επισκέπτεται μία χώρα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα αιτημάτων. Έτσι και έγινε.

➥ Όσο αφορά την εθνοκτόνα λιτότητα στην Ελλάδα και τις λεβέντικες διαπργματεύσεις με την Τρόικα, να θυμίσουμε πως ο κύριος μέτοχος του «κακού» ΔΝΤ είναι οι ΗΠΑ, ουδέν σχόλιο πέραν τούτου, ως το πρακτικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του πλανητάρχη.

➥ Όσο αφορά το μεταναστευτικό – για να το θέσουμε κόσμια – να θυμίσουμε πως είναι (και) αποτέλεσμα των πολεμικών επιχειρήσεων και των απολυταρχικών καθεστώτων στις χώρες προέλευσης του προβλήματος. Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα συνολικά της Ευρώπης και των ΗΠΑ και όχι της Ελλάδας η οποία έχει το μικρότερο ή κανένα, μερίδιο ευθύνης.

➥ Όσο αφορά τις απαιτήσεις των Τούρκων για Αιγαίο και Θράκη, διαπιστώνουμε μια διαρκή υποχώρηση. Για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ανάπτυξη της Θράκης, για τη δημογραφική και πολιτική ισορροπία μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και για την επανεμφάνιση παρεμβατικών πολιτικών από τη γείτονα με στόχο τη «Συνδιοίκηση της Θράκης», έχει μιλήσει εκτενώς ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο βιβλίο του.
Για το Αιγαίο, τα ζούμε καθημερινά, επιβαρυμένο και από το μεταναστευτικό έχει γίνει μόνιμο πεδίο παραβιάσεων και αμφισβητήσεων. Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πριν την τελευταία έξαρση των διεκδικήσεων από τους Τούρκους, κατέστησε σαφές και προφητικά πως μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο με τη γείτονα χώρα, ακριβώς λόγω μεταναστευτικού και δικής μας οικονομικής κρίσης – που δίνει χώρο στους Τούρκους να διεκδικούν.

Όσο αφορά το Κυπριακό, οι απανταχού Έλληνες, αισθάνονται πως η Κύπρος από κυρίαρχο κράτος με Ελληνική ταυτότητα και Ελληνική εξουσία, θα μεταφέρει δικαιώματα αποφάσεων στους Τούρκους κατακτητές.

Ειδικότερα για το Αιγαίο και το Κυπριακό, να επισημάνουμε πως οι επιδιώξεις των Τούρκων είναι κυρίως για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες που νομίμως μπορούν να χαράσσουν Ελλάδα και Κύπρος.

Είναι ξεκάθαρο, πως η κρίση στη χώρα μας έχει πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις. Η εθνική κυριαρχία τίθεται καθημερινά σε αμφισβήτηση.

Το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα χρειάζεται επανασχεδιασμό, ή κάποιος θα έλεγε χρειάζεται για πρώτη φορά κάποιο σοβαρό σχεδιασμό! Αυτό που κάνουμε ως χώρα δεν τραβάει, σε κανένα επίπεδο.

Πηγή «Ο Κεντροδεξιός»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]