Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνάντηση Τσίπρα με τον Ερντογάν στο Αμπού Ντάμπι...(;)


Η Λευκωσία επιβεβαιώνει ότι θα γίνει το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, την ίδια ώρα όμως η Αθήνα τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα, που εξελίσσεται σε σίριαλ.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι καταγράφεται «θετική ανταπόκριση» από την Άγκυρα στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, πιθανότατα στο περιθώριο της διάσκεψης της UNESCΟ, που θα γίνει από 2 έως 4 Δεκεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί πράγματι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Νάχιαν. Στην ατζέντα, πάντως, δεν υπάρχει συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, γεγονός που προκαλεί εύλογες απορίες. Το ραντεβού είχε ζητήσει ο κ. Τσίπρας από τον κ. Ερντογάν στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους, που σημαίνει ότι είτε ο Τούρκος πρόεδρος δεν δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμος να δει τον Έλληνα πρωθυπουργό είτε ότι η ελληνική πλευρά μετάνιωσε για την πρωτοβουλία που πήρε.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι σε αυτή τη φάση, με την εμπλοκή στο Κυπριακό, προέχει να αποκατασταθεί η επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά και να ξαναρχίσει ο διάλογος. Εκτός από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, οι Αλέξης Τσίπρας και Ταγίπ Ερντογάν θα συζητούσαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Προσφυγικό και τις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, με τον οποίο συνομίλησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]