Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα για δράση γκιουλενιστών στην Θράκη!



Προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση ότι υποστηρικτές του ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη δυτική Θράκη απηύθυνε στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

«Ξέρουμε πως δραστηριοποιούνται για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Τσελίκ μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Επισήμανε πως η τουρκική πλευρά παραμένει έντονα ευαισθητοποιημένη όσον αφορά τα ζητήματα της τουρκικής κοινότητας στην περιοχή και προειδοποίησε πως οι γκιουλενιστές μπορεί να επιχειρήσουν να διασπείρουν περαιτέρω ταραχές στους «ανάμεσα στους συμπατριώτες μας και την κοινότητά μας» (σαφής υπαινιγμός σχετικά με υλοποίηση προβοκάτσιας).

Η Τουρκία θεωρεί πως ο 75χρονος ιμάμης Γκιουλέν είναι ο εγκέφαλος πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και θεωρεί το ισλαμικό φιλανθρωπικό τάγμα του τρομοκρατική οργάνωση.

Ο τούρκος υπουργός ρωτήθηκε και για την κατάληψη του χώρου όπου θα ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό, όπου συμμετέχουν και άτομα με στολές παραλλαγής, εκφράζοντας την έντονη ενόχληση της Άγκυρας και, εμμέσως, την προσδοκία της ότι το ζήτημα θα λυθεί.

«Το να οικοδομήσει κανείς πλουραλισμό σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα συμβάλει στην εσωτερική και κοινωνική ειρήνη. Ποτέ δεν θα δεχτούμε δράσεις παρά μόνο αυτές που συνεισφέρουν στην κοινωνία μέσα στους νόμους της κάθε χώρας», είπε.

Μήπως ο Ταγίπ Ερντογάν θα έπρεπε να ψάξει για τους γκιουλενιστές που δρουν στην Ελληνική Θράκη, μέσα στις καταστάσεις πληρωμών του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής;
Μήπως πρέπει να αναγνωρίσει τους γκιουλενιστές που ψάχνει στα πρόσωπα των "εκλεκτών της Τουρκίας", που έχουν πάρει "ειδικές θέσεις" στις δράσεις που αναπτύσσει η Άγκυρα στην Θράκη; 

Μήπως, τέλος, θα έπρεπε ο κ. Κοτζιάς να θυμίσει (σε υψηλούς τόνους) στον τούρκο ομόλογό του πως στην Ελλάδα (και ιδιαίτερα στην Θράκη) δεν υπάρχουν τούρκοι αλλά έλληνες μουσουλμάνοι;

ΥΓ: Φυσικά, με αυτή την ενημέρωση του υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, υπάρχει ανοιχτή παραδοχή για την διείσδυση της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη, για δράση των μυστικών της υπηρεσιών που παρακολουθούν και φακελώνουν -μέσω του παρακράτους που έχει στήσει η Άγκυρα- έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στη θρήσκευμα. Μήπως γι αυτό θα τολμήσει ο κ. Κοτζιάς ή ό,ποιος άλλος αρμόδιος ή αναρμόδιος -υπουργός ή συγκυβερνήτης- να κάνει κάποια καταγγελτική δήλωση;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]