Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν απειλεί και η Ευρώπη ψελλίζει αντί να...


Μωραίνει Κύριος ον (ΕΕ… εν όψει ιταλικού δημοψηφίσματος) βούλεται απωλέσαι; Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τη «στρατηγική ψυχραιμία» (βλ. αμηχανία) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακούγοντας τον ίδιον τον Ερντογάν, λίγες μόνον ώρες μετά ομοειδείς δηλώσεις του πρωθυπουργού του, να απειλεί ευθέως την Ευρώπη με «πλημμύρα» εκατομμυρίων μεταναστών, ως αντίποινα για τη μη αποδοχή του ισλαμοφασιστικού κρατικού μορφώματος που έχει δημιουργήσει στο κατώφλι της Ευρώπης του Διαφωτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

«Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. Είχε προηγηθεί μια τόσο «σκληρή» δήλωση – απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις Γιλντιρίμ από τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αυξήθηκαν οι πωλήσεις στις πάνες ακράτειας στην Τουρκία μέσα σε μια νύχτα…

«Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι και προς όφελος της Τουρκίας. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται κυρίως από τις καλές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», βρήκε να πει ο «πολιτισμένος Ευρωπαίος» στον με νοοτροπία – μήπως και όψη; – Σελτζούκου εκδοροσφαγέα Τούρκου πρωθυπουργού για να συνεχίσει στον ίδιο «σκληρό» και «τρομακτικό» τόνο:

«Η καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό ή η διακοπή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν για την Άγκυρα μεγάλο μειονέκτημα. Αυτό το γνωρίζει και η τουρκική ηγεσία», είπε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Oldenburger Nordwest-Zeitung.

Είναι απορίας άξιον να μην αντιλαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο ότι η στρατηγική Ερντογάν είναι ίδια και απαράλλακτη. Χρησιμοποιεί τον στρατηγικό καταναγκασμό απέναντι σε όποιον θεωρεί ως υποδεέστερο, ενίοτε δε ακόμα και εναντίον των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη, καθώς η νεοθωμανική της αλαζονεία, έχει απομακρύνει κάθε έννοια μέτρου και ορίων από τη σκέψη των υπευθύνων στην Άγκυρα.

Η λύση είναι απλή. Ειδικά στην περίπτωση των Τούρκων, η μοναδική γλώσσα που αντιλαμβάνονται είναι αυτή της ισχύος. Εάν οι Ευρωπαίοι δεν αποφασίσουν να ξεκινήσουν άμεσα τη σύνταξη του καταλόγου με τα σκληρότατα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση υλοποίησης των απειλών του παρανοϊκού ηγέτη της Τουρκίας, σοβαρή συζήτηση με τους ισλαμοφασίστες της Άγκυρας ΔΕΝ μπορεί να γίνει.

Στα μέτρα θα πρέπει να περιλαμβάνεται η πλήρης απαγόρευση κάθε εμπορικής συναλλαγής με την Άγκυρα και οτιδήποτε άλλο θα έπληττε θανάσιμα τη φούσκα που συνιστά η οικονομία της, την οποία διαφήμιζε ως success story ο ανεκδιήγητος Εγκεμέν Μπαγκίς, λέγοντας με περισσή υπεροψία ότι θα μας πουν το μεγάλο τους μυστικό εάν βάλουμε την Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θέλουν να «ευθυγραμμίσουν» τον Ερντογάν, θα πρέπει να σταματήσουν να τον «χαϊδεύουν».

Ο άνθρωπος αυτός είναι απλά επικίνδυνος και θα οδηγήσει ολόκληρη την περιοχή σε μεγάλες περιπέτειες, προτού διαλύσει τη χώρα του μακροπρόθεσμα, το οποίο μας είναι ασφαλώς παγερά αδιάφορο τόσα που έχουμε τραβήξει ως Ελλάδα, οπότε κάθε λογική εξημέρωσης μέσω παραχωρήσεων, θα αποτελεί το πιστότερο ιστορικά αντίγραφο με τις παραχωρήσεις στον Χίτλερ (είναι σε καλό δρόμο ο Ερντογάν για να τον μιμηθεί), οι οποίες ΔΕΝ οδήγησαν στην ειρήνη, αλλά σε περαιτέρω αποθράσυνση, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η "πανίσχυρη" Μέρκελ παρακαλεί τον Ερντογάν να μην απειλεί..!!!

Για γέλια και για κλάματα ήταν για μια ακόμη φορά η αντίδραση της υποτιθέμενης ηγέτιδας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας, της οποίας η «στρατηγική ψυχραιμία» όμως, ανταγωνίζεται την ελληνική, αφού αυτό που βρήκε να απαντήσει ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, ήταν ότι «οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά»…

«Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πλευρών… Απειλές και από τις δύο πλευρές δεν οδηγούν πουθενά», ήταν η ακριβής φρασεολογία της εκπροσώπου Ούλρικε Ντέμερ.

Το θέμα είναι μην αποφασίσει ο Ερντογάν να διαπιστώσει η Γερμανία στη πράξη εάν οδηγήσει ή όχι κάπου, καθώς η αντίστοιχη δήλωση του Τούρκου προέδρου, ήταν «εμείς δεν σηκώνουμε απειλές» και η απάντηση περί διαφοράς πολιτικού πολιτισμού, κρίνεται επιεικώς ως ανεπαρκής, καθώς στερείτε ουσίας.

Ας ετοίμαζαν μια λίστα με τα αντίμετρα που θα ελάμβαναν οι ευρωπαϊκές χώρες εάν ανοίξει τα σύνορα ο Ερντογάν, ας την κοινοποιούσαν και με κάθε ευγένεια και διπλωματική ευπρέπεια, ας έλεγαν προς την Άγκυρα «μην τη λαμβάνετε καθόλου υπόψη, αφού ως φίλοι που είμαστε, δεν υπάρχει περίπτωση να γινόταν κάτι τόσο αρνητικό για τις διμερείς σχέσεις»…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν έχει πια ηγέτες. Λες και ράντισαν με φάρμακο και εξέλειπαν μορφές σαν τον Ντε Γκωλ, τον Αντενάουερ, τον Χέλμουτ Σμιτ, τον Ντε Γκάσπερι και άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΙ.......
      ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.......
      ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ.......
      ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.....
      ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ......ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.......

      Διαγραφή
  2. "ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ", "ΠΡΟΩΘΟΥΝ", .... ποιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

    Κωνσταντίνε, νομίζω ότι πρέπει να διορθώσεις δύο πράγματα:

    α) Να εμφανίζεται η ημερομηνία στα σχόλια, διότι πολλοί εξακολουθούν να γράφουν ως "ανώνυμοι" και δεν μπορεί κανείς απαντώντας τους να δείξει σε ποιον απευθύνεται.

    β) Να δίδεται και πάλι η δυνατότητα να απαντά κανείς σε σχόλιο, το οποίο είναι απάντηση σε άλλο, έτσι ώστε να φαίνεται που απευθύνεται.

    Θα πρόσθετα κι ένα τρίτο: Να απαγορευτούν τα σχόλια "ανωνύμων". Καθένας μπορεί να βάλει ένα ψευδώνυμο, το οποίο διευκολύνει τον διάλογο. Δεν βλέπω τον λόγο να γράφει ως "ανώνυμος". Τα περισσότερα ιστολόγια πια το έχουν απαγορεύσει.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]