Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κυβερνητικές γραβάτες και οι αριστερίστικες ασυναρτησίες


Η αστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ διά της σημειολογίας, τα ερωτηματικά για τις επιλογές του Τσίπρα και οι αριστερίστικες ασυναρτησίες

Είδα πολλές γραβάτες κατά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Αστικοποιούμαστε, βλέπω. Επαναλαμβάνεται η ιστορία με τα ζιβάγκο, που έβγαιναν σιγά-σιγά επειδή δεν ταίριαζαν με τις γκλάμουρους δεξιώσεις. [το κακό είναι ότι συνεχίζει η Ελλάδα να ζει με τα «δήθεν»].

Βαρουφάκης και Παπαδημητρίου, έτυχε και ήρθαν στην Ελλάδα, ή μας τους «φύτεψαν»; Έχοντας και οι δυο απόψεις για τη λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους, αντίθετες με την κατάσταση που υπάρχει στην υφήλιο, μάς προέκυψαν από αμερικανικά πανεπιστήμια.

Και τον μεν πρώτο τον πληρώσαμε ακριβά. Ο δεύτερος μάς λέει, ότι οι προτάσεις του περί «διπλού νομίσματος» -ό,τι πρότεινε ο Σόιμπλε, δηλαδή- δεν ισχύουν τώρα. Αλλά τα ίδια μάς έλεγε κι ο Γιάνης δημόσια, και άλλα έκανε εν αγνοία μας. Δικαιούμαι να ρωτήσω, επομένως: Ο Τσίπρας τους επιλέγει; Τους επιβάλλουν; Ό,τι και να συμβαίνει πάντως, ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη για τα τραγικά αποτελέσματα.

Τελικά, ό,τι πιο οπισθοδρομικό υπάρχει, αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι παριστάνοντας και τους προοδευτικούς. Στόχος της κυβέρνησης είναι να… υπονομεύει τη δεξιά πολιτική που καλείται να εφαρμόσει, δηλώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, και σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Πώς μπορείς να εφαρμόζεις αριστερή πολιτική την ώρα που εφαρμόζεις δεξιά; πρέπει να βρεις τρόπο να υπονομεύσεις τη δεξιά πολιτική και να το κάνεις με ένα συνειδητό τρόπο που θα ανοίγει και δρόμους», αναφέρει χαρακτηριστικά. Δηλαδή, θα υπογράφεις αντιλαϊκά μέτρα -και όχι λιγότερο επώδυνα, επειδή δεν θέλεις να περιορίσεις τις δαπάνες και ενοχληθούν οι σταθεροί ψηφοφόροι του 4%- και συγχρόνως θα τα σαμποτάρεις; Μόνο αριστερίστικος εγκέφαλος μπορεί να το υποστηρίξει αυτό για να ταιριάζει με την αριστερίστικη λογική.

Σας τόπαμε, δεν σας τόπαμε; Ολόκληρο άρθρο αφιέρωσε η Voria.gr. στην επένδυση του Κατάρ, για να εξηγηθεί ο κίνδυνος διπλωματικού επεισοδίου. Οι επενδυτές του Κατάρ είναι εμίρηδες, και εμπλέκεται το ιδιωτικό με το δημόσιο συμφέρον. Ο εμίρης τώρα απειλεί με «μπλόκο» των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ, και ταυτόχρονα να μεταφέρει επενδύσεις πολλών δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε άλλες χώρες. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να ληφθεί μια απόφαση στο θέμα των επενδύσεων της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Οξυάς;

Βρήκα καινούργιο φόρο να προτείνω στον αρμόδιο υπουργό, μιμούμενος την Κροατία, όπου οι εκεί Αρχές ετοιμάζονται να καθιερώσουν ετήσιο φόρο 100 ευρώ για όλους τους ιδιοκτήτες σκυλιών, από το 2017. Εάν ο νόμος τεθεί σε ισχύ, ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε περίπου 350.000 άτομα. Σύμφωνα με τους καταθέτες του νομοσχεδίου, μ’ αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες θα ελέγχουν τον πολλαπλασιασμό των ζώων στη χώρα. Η πρόταση υποστηρίζεται από τους συνδέσμους προστασίας των ζώων.

Ο Ν. Παππάς αναβαθμίστηκε, παίρνοντας μάλιστα και τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ. Και εξακολουθεί να υπάρχουν τα ερωτήματα: Τσίπρας και Παππάς συναποφασίζουν; Ο Ν. Παππάς είναι το «κεφάλι» και ο Τσίπρας εκτελεί; Ο Τσίπρας παίρνει τις αποφάσεις, συμβουλευόμενος τον Ν.Παππά; Ή μήπως και οι δυο είναι παιδιά για θελήματα, και τα πραγματικά αφεντικά, είναι ο Φλαμπουράρης, ο μπαμπάς Παππάς και η λοιπή γερουσία του «ηθικού πλεονεκτήματος»;

Καλλισθένης εν δήμω
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]