Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ειδικός εισαγγελέας για την Χίλαρι;


Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να οριστεί ειδικός εισαγγελέας για να ερευνήσει τη Χίλαρι Κλίντον, υπογραμμίζοντας όμως δεν έχει συζητήσει πρόσφατα το συγκεκριμένο θέμα με τον εκλεγμένο πρόεδρο και ότι αυτό θα γίνει "στην ώρα του".

Ο Τραμπ και ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς "επιδιώκουν να ενώσουν τη χώρα, αλλά δεν το έχουμε συζητήσει (σ.σ. τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων της Χίλαρι Κλίντον) τις τελευταίες ημέρες και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή" είπε η Κελιάν Κόνγουεΐ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Σε άλλη συνέντευξη, στο ABC, η Κόνγουεϊ διευκρίνισε ότι ο Τραμπ δεν συζήτησε το θέμα αυτό με την Κλίντον στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Το μακρύ χέρι του συστήματος απειλεί ήδη την προεδρία Τραμπ

Για «σημαντική επιδείνωση» στα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ προειδοποιούν οι αναλυτές του οίκου Fitch, μετά την εκλογή του Ντόνλαντ Τραμπ. Όπως τονίζουν, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει υποσχεθεί υψηλότερες δαπάνες για υποδομές και μείωση φόρων, κάτι που θεωρούν αρνητικό για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.

«Οι βασικές προτάσεις του Τραμπ για την οικονομική πολιτική περιλαμβάνουν περικοπές φόρων, επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, μικρότερο άνοιγμα στη μετανάστευση, απορρύθμιση των επιχειρήσεων και υψηλότερες δαπάνες για τις υποδομές» σημειώνει η Fitch.

Σύμφωνα με την Fitch o «δημοσιονομικός αντίκτυπος του σχεδίου Τραμπ θα είναι αρνητικός για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ μεσοπρόθεσμα, καθώς οι περικοπές φόρων από μόνες τους δεν μπορούν να δημιουργήσουν αρκετή ανάπτυξη για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων».

«Οι περικοπές φόρων θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, το οποίο θα μπορούσε να τονώσει τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη αν συνδυαζόταν με απορρύθμιση και υψηλότερες δημόσιες δαπάνες. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα αντισταθμιστούν τα μέτρα αυτά από πιθανούς αρνητικούς παράγοντες όπως το πλήγμα στις ιδιωτικές επενδύσεις από την πολιτική αβεβαιότητα, τις εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές και στις δυσμενείς επιπτώσεις στο εμπόριο» προειδοποιεί η Fitch.

Όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσουν πολύ σκληρές μάχες από το σύστημα κατά του Τραμπ. Εσωτερικές μάχες που θα ζημιώσουν τις ΗΠΑ, θα δημιουργήσουν πιθανότατα υψηλές εντάσεις στο εσωτερικό της και ενδεχομένως σε συνεργασία με την "ευρωπαϊκή πλευρά" (βλ. Γερμανία) θα επιχειρήσουν να παρασύρουν σε τραγικά λάθη το νεοεκλεγέντα αμερικανικό πρόεδρο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Χιλαρυ πρεπει να παει σε ειδικο δικαστηριο για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας μαζι με τους Κισινγκερ, Μαντλιν Ολμπραιτ και αλλα τερατα της εξωτερικης πολιτικης των ΗΠΑ που κατακρεουργησαν ανενδοιαστα εκατομμυρια ανθρωπους για χαρη των σκοτεινων οικονομικων συμφεροντων που υπηρετουν για δεκαετιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]