Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ύμνοι Οbama για την A. Merkel - Ούτε λέξη για Ελλάδα


To εγκώμιο της καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Μerkel έπλεξε ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου μετά τη σημερινή τους συνάντηση στο Βερολίνο.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως ενδεχομένως θα στήριζε την υποψηφιότητα της A.Merkel αν ήταν γερμανός πολίτης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama εξήρε την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης λέγοντας πως υπήρξε μια «εξαίσια εταίρος» της κυβέρνησής του.

Εξάλλου ο Obama δήλωσε πως ελπίζει ο εκλεγμένος διάδοχός του Donald Trump θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική προσέγγιση και θα αναζητήσει πεδία στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη Ρωσία, στις περιπτώσεις εκείνες που τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον και της Μόσχας συμπίπτουν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας TTIP μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών και να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με την καγκελάριο Angela Merkel στο Βερολίνο.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα να διεξαχθούν ομαλά και με διαφάνεια.

Ο B. Obama είπε επίσης ότι συζήτησε με την καγκελάριο Merkel τη σημασία της διατήρησης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μέχρι η Μόσχα να εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία του Μινσκ.

A. Merkel: Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην εποχή πριν την παγκοσμιοποίηση

Από την πλευρά της, τις κοινές αξίες της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών επισήμανε η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel στις κοινές δηλώσεις της με τον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama στο Βερολίνο, υπό τη σκιά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Πλατφόρμα μας είναι «η δημοκρατία, η ελευθερία, ο σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ειρηνική παγκόσμια τάξη», τόνισε η κ. Merkel.

Τόνισε πως Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να «διαμορφώσουν» την παγκοσμιοποίηση, όμως δεν είναι δυνατό να διολισθήσουμε στην εποχή πριν την παγκοσμιοποίηση.

Η καγκελάριος στάθηκε επίσης στη συμφωνία του Παρισιού για την προστασία του περιβάλλοντος, σημειώνοντας τη σημασία της, και προσθέτοντας αιχμηρά ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αλλαγή ρητορικής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]