Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

1.500.000 ανθρώπινες ασπίδες


Μοσούλη: Σε άμεσο κίνδυνο 600.000 παιδιά από τα τέρατα του Ισλάμ

Στην κορύφωσή της βρισκόταν χθες η «μητέρα των μαχών», δηλαδή η μάχη που δίνουν το τελευταίο διάστημα οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Σύμφωνα με το κέντρο διοίκησης του ιρακινού στρατού, άνδρες των ειδικών δυνάμεων κατάφεραν να διεισδύσουν στη στρατηγικής σημασίας πόλη του βόρειου Ιράκ, εντοπίζοντας διαδρόμους από τα ανατολικά και λαμβάνοντας θέσεις στη συνοικία Τζουντάιντατ αλ Μούφτι. Την ίδια ώρα, οι τρομοκράτες του ISIS -τουλάχιστον όσοι από αυτούς έχουν απομείνει στην πόλη- αντιστέκονται λυσσαλέα, χρησιμοποιώντας τους αμάχους σαν ανθρώπινη ασπίδα! Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «περίπου 1.500.000 αμάχους οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην πόλη», ενώ η οργάνωση Save The Children τονίζει πως «ανάμεσά τους βρίσκονται και 600.000 παιδιά σε άμεσο κίνδυνο».

«Αυτή τη στιγμή αρχίζει η αληθινή απελευθέρωση της Μοσούλης» ανακοίνωνε χθες ο στρατηγός Τάλεμπ Σεγάτι αλ Κενάνι, διοικητής της ιρακινής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προσθέτοντας πως «τελικός στόχος μας είναι η πλήρης απελευθέρωση της Μοσούλης».
Δεν είχαν περάσει παρά μόνο μερικές ώρες από τη στιγμή που έκανε δηλώσεις και ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι.

«Θα σφίξουμε ξανά τον κλοιό γύρω από το Ισλαμικό Χαλιφάτο από όλες τις πλευρές» ανέφερε στο διάγγελμά του στην τουρκική τηλεόραση, υπογραμμίζοντας πως οι τζιχαντιστές «δεν θα έχουν οδό διαφυγής, θα μπορούν είτε να πεθάνουν είτε να παραδοθούν». Αξίζει πάντως να σημειωθεί και η δήλωση του εκπροσώπου του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών Σαάντ Μοέν, ο οποίος ανέφερε πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 1.100 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και έχουν ήδη καταλάβει εκατοντάδες χιλιόμετρα γης κατά την προέλασή τους για την ανακατάληψη της Μοσούλης.

Τέλος, και ενώ συνεχίζεται η μάχη στο Ιράκ, αίσθηση προκάλεσε την Τρίτη η πρόταση που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Πρόταση που είχε να κάνει με τη φιλοξενία των απειλούμενων αρχαιοτήτων σε Ιράκ και Συρία στον αποθηκευτικό χώρο του Μουσείου του Λούβρου, που πρόκειται να λειτουργήσει το 2019.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]