Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Χώρες της ΕΕ αρνούνται να στείλουν υπαλλήλους στην Ελλάδα για το προσφυγικό


Σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του «Spiegel» και το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θέλουν να στείλουν εξειδικευμένους υπαλλήλους για να συνδράμουν την Ελλάδα στο θέμα της εξέτασης των αιτημάτων παροχής ασύλου των προσφύγων, επικαλούμενοι τα υπερπλήρη καταλύματα και τους εξοργισμένους πρόσφυγες.

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας προβλέπει την ενίσχυση των ελληνικών Αρχών, αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται τώρα να αποστείλουν εμπειρογνώμονες διότι φοβούνται(!!!).

Η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ασταθής» (σχ. ιστο: τι ακριβώς εννοεί η Ευρώπη;) σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αυτό «θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο εθνικό προσωπικό, στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Η ΕΕ επιθυμεί μεν να επαναπροωθούνται από την Ελλάδα στην Τουρκία οι πρόσφυγες που απορρίπτεται το αίτημά τους για άσυλο, αλλά η διαδικασία δεν προχωρά, διότι οι ελληνικές Αρχές είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες. Μόνο στη Λέσβο πρέπει εννιά υπάλληλοι να εξετάσουν τα αιτήματα 6.000 προσφύγων, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.

Εν τούτοις τα κράτη μέλη της ΕΕ «ανταποκρίνονται μόνο σε μικρό βαθμό στην πρόσκληση να αποστείλουν ειδικούς». Όπως σημειώνει το Spiegel οι υπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονται επί τόπου «συχνά δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις» και σύντομα διακόπτουν τις εργασίες τους, κάτι το οποίο οδηγεί σε «αγανάκτηση και ταραχές στα υπερπλήρη hotspots».

Σύμφωνα με τη Λουίζε Άμτσμπεργκ, εκπρόσωπο των Πρασίνων για θέματα προσφύγων στη γερμανική Βουλή «η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι ντροπή για την Ευρώπη», ενώ κατά τον Γκέρλαντ Κνάους, τον σύμβουλο της γερμανικής κυβέρνησης για προσφυγικά θέματα, ο οποίος συμμετείχε και στη διατύπωση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται προ ενός διλήμματος, διότι δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί τη χαοτική κατάσταση στα ελληνικά νησιά.
Εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταφέρει πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, όπως έχει ανακοινωθεί, τότε αυτό θα ήταν ένα μήνυμα για τους διακινητές στην Τουρκία ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι ξανά ανοικτός. «Εάν η ΕΕ δεν κάνει κάτι άμεσα», προειδοποιεί στο «Spiegel» ο Κνάους «εντός ολίγων εβδομάδων η εν λόγω συμφωνία θα είναι νεκρή».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ρατσιστές-Ισλαμοφοβικοί και ξενοφοβικοί οι Ευρωπαίοι εταίροι. Γιατί δεν ενεργοποιείται ο ρατσιστικός νόμος;
    Ντροπή να μην θέλουν να βοηθήσουν τους επενδυτές. Δεν θα πάθετε τίποτα, το πολύ-πολύ να κάψουν κανα hotspot, κανα αυτοκίνητο με τον οδηγό μέσα, να βιάσουν καμιά αλληλέγγυα και να κολήσετε αρρώστιες που εμφανίστηκαν μετά από 100 χρόνια.
    Ανθρωπιστές της πλάκας, εμάς θέλετε να σφάξουν και να κακοποιήσουν όμως τη δική σας ζωή θέλετε να την προστατέψετε, το ίδιο ισχύει και για τα ζωντανά της εγχώριας πολιτικής σκηνής. ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιους απευθυνεσαι αδελφε ; Σε ξενους και αλλοφυλους ;
      Ο εχθρος ειναι εντος .Εχει και καφενειο-μπουρδελο και μαλιστα το πληρωνεις και συ .
      Ουτε ψευτες ουτε υποκριτες ειναι οι φιδοσυμμαχοι των κ(Υ)νοβουλευτικων . Απλα οι ελληνοψωνοι που παριστανουν τους πολιτικους ηγετες εχουν συμφωνησει να χαθουμε . Δεν το βλεπεις ; Οι βαρβαροι απλα κανουν αυτο που ΠΑΝΤΑ εκαναν στους Ελληνες και την Πατριδα .
      Εντος ειναι ο ψευτης και ο υποκριτης που λες ....

      Διαγραφή
    2. Με ενοχλεί ο τρόπος τους. Προσπαθούν να μας γεμίουν ενοχές ενώ μέσω των μκο έχουν στήσει μια επικερδέστατη μπίζνα. Το πόσο φασίστες είναι φαίνεται τα τελευταία χρόνια, μ' όλα αυτά που έχουν ψηφίσει και μ' όλα αυτά τα οικονομικά και αντεθνικά που έχουν κάνει εις βάρος μας.
      Πολλοί λένε ότι όλα αυτά που περνάμε είναι ίδια με το 1965-1966, εγώ πιστεύ ότι είμαστε στο τέλος του Βυζαντίου. Φοβόμουν για το ξεπούλημα, τώρα όμως πιστεύω ότι ο,τι και να συμβεί θα είναι για καλό και δεν με νοιάζει αν είναι αιματηρό ή καταστροφικό, αρκεί να λυτρωθούμε και να τους ξεφορτωθούμε.
      Φυσικά και δεν είναι Έλληνες φαίνονται από την φάτσα τους, περισσότερο με απογόνους του Ιμπραήμ, του Κεμάλ, του Αλή πασά μοιάζουν.
      "απευθυνεσαι αδελφε ;" Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο όταν βλέπετε ένα ανώνυμο σχόλιο, θεωρείτε δεδομένο ότι το γράφουν σχεδόν πάντα άνδρες!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]