Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ


Του Γιώργου Κουμπαράκη

Πηγαίνοντας το χρόνο πίσω σε μια ημέρα ορόσημο για την μετέπειτα πορεία της χώρας, το έτος 2015 και ώρα έντεκα και κάτι λεπτά, ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας στην πρώτη του ομιλία στα Προπύλαια μετά το αποτέλεσμα των εκλογών μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, δήλωσε πως κάνουμε το βήμα μπροστά για να ανταμώσουμε με τους λαούς όλους της Ευρώπης. Μάλλον όμως κοιτούσε προς τα πίσω έτσι όπως μας έβλεπε και εμείς προς τα μπροστά έτσι όπως τον βλέπαμε και κάπου εκεί πρέπει να μπερδεύτηκε το πράγμα.

Ακούσαμε πως μπορεί εκείνη η μέρα να ήταν ημέρα γιορτής, αλλά η επόμενη επρόκειτο να είναι ημέρα σκληρής δουλειάς. Ημέρα που θα έβγαζε την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, προειδοποιώντας μας με αυτόν τον τρόπο για αυτό που θα ακολουθούσε ή πιο απλά για τον ερχομό της σκληρής διαπραγμάτευσης, η οποία μας κόστισε 100 δις.

Κληθήκαμε να πιστέψουμε πως η ετυμηγορία του λαού την μέρα εκείνη θα έκλεινε μια και έξω τον κύκλο της λιτότητας στη χώρα μας και θα ακύρωνε τα μνημόνια της καταστροφής. Για να υπογραφεί λίγους μήνες αργότερα ένα δέκα φορές πιο απεχθές και πιο επώδυνο μνημόνιο.

Ακούσαμε πως από τη μέρα εκείνη η τρόικα θα ανήκε πια στο παρελθόν. Για να μας καλέσουν λίγους μήνες αργότερα στα βαφτίσια της μετονομασίας της σε «θεσμούς».

Την ημέρα εκείνη ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα σηκώσει τον ήλιο της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα. Για να έρθει λίγους μήνες αργότερα να κλείσει το MEGA της διαπλοκής από το οποίο η χώρα πήρε 98 εκατομμύρια και να δώσει 77 εκατομμύρια σ’ έναν καβαλάρη με μοναδική εγγύηση βοσκοτόπια.

Φευ, το θέατρο σκιών του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε εκεί. Ακούσαμε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποταγή. Για να αναγκαστεί λίγους μήνες μετά σε άτακτη υποχώρηση ή αλλιώς σε έναν ανέντιμο συμβιβασμό.

Μας υποσχέθηκε την προώθηση σαρωτικών μεταρρυθμίσεων, εννοώντας ουσιαστικά την παραβίαση των «κόκκινων» γραμμών του. Πιο συγκεκριμένα, ενώ καταφερόταν κατά των όποιων ιδιωτικοποιήσεων και κατά της κάθε μορφής χαρίσματος του Δημοσίου σε ιδιώτες, χάρισε μετά από λίγο καιρό την ΤΡΕΝΟΣΕ για 45 εκατομμύρια. Διεμήνυε παντού πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ για να έρθει να τον αντικαταστήσει με έναν κατά πολύ ακριβότερο. Κατήγγειλε την πώληση του Ελληνικού από τους προηγούμενους, για να το παραχωρήσει αργότερα με περίσσια ευκολία.

Καταληκτικά μόνο εάν δούμε με κριτική ματιά τις μετεκλογικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - δια στόματος του σημερινού Πρωθυπουργού- αλλά και την ριζική μετάλλαξη αυτών στη διαδρομή της μετάβασης τους από τη θεωρία στη πράξη, θα είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε και το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Το οποίο είναι αυτό ενός κατά φαντασία σοσιαλιστή που το μοναδικό έργο που υλοποίησε ήταν η χάραξη νέων δρόμων για τον μεγαλύτερο εχθρό του, τον καπιταλισμό.

Μέσα από έναν πακτωλό ψεύτικών υποσχέσεων και δηλώσεων το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να ρίξει λίγο νερό στο πηγάδι της εξουσιαστικής του επιβίωσης, συνδέοντας την πολιτική του ανικανότητα με τις αυταπάτες. Συνδυασμός ο οποίος μπορεί να του εξασφάλισε λίγο περισσότερο χρόνο παραμονής στην καρέκλα, το μόνο όμως που κατάφερε ουσιαστικά να κάνει είναι να οδηγήσει στην κατάρρευση του ‘‘ηθικού’’ του πλεονεκτήματος και να επισπεύσει το αναπόφευκτο, το οποίο δεν είναι άλλο από το πολιτικό του τέλος. Άλλως τε από τη στιγμή που σαλπάρισε προς αυτή τη συγκεκριμένη κατεύθυνση τι θα μπορούσε να είχε κάνει το πολιτικό του τέλος για να τον αποφύγει;

* Ο κ. Γιώργος Κουμπαράκης είναι υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΜΠ
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έφυγε ο Ήρωας Στρατηγός Στυλιανός Παττακός που την Στολή του κοσμούν επτά Πολεμικοί Σταυροί, τρία Αριστεία Ανδρείας και δύο Μετάλλια Εξαιρέτων Πράξεων.

    Ο Στρατηγός Στυλιανός Παττακός γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην

    Αγία Παρασκευή του νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη. Η απώτατη καταγωγή του
    φτάνει στους βυζαντινούς χρόνους και έναν κλάδο της ιστορικής
    οικογενείας των Σκορδιλών. Εισήλθε στην Σχολή Ευελπίδων το 1934, απ'
    όπου αποφοίτησε το 1937 με το βαθμό του Ανθυπιλάρχου.

    Συμμετείχε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ως Διοικητής Ίλης της 11ης
    Ομάδος Αναγνωρίσεως της 11ης Μεραρχίας Πεζικού, ενώ κατά τη διάρκεια της
    Κατοχής ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης «Όμηρος». Έλαβε
    μέρος στα Δεκεμβριανά και στον συμμοριτοπόλεμο ως Διοικητής της Ίλης
    Αρμάτων Μάχης Κένταυρος σε αρκετά σημεία της Βορείου Ελλάδος και
    παρασημοφορήθηκε με τρία αριστεία ανδρείας, επτά πολεμικούς σταυρούς,
    δύο μετάλλια εξαίρετων πράξεων καθώς και με όλα τα προβλεπόμενα σε καιρό
    ειρήνης μετάλλια και παράσημα.

    Φοίτησε στην Σχολή Πολέμου και ανέλαβε τη διοίκηση τεθωρακισμένων με
    έδρα στου Γουδή, φτάνοντας στον βαθμό του Υποστρατήγου. Ήταν ένας εκ των
    πρωτεργατών του Στρατιωτικού Κινήματος της 21ης Απριλίου.

    Κατόπιν επιθυμίας του ιδίου, η κηδεία του Στρατηγού θα
    πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στην ιδιαίτερη Πατρίδα του,
    την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

    Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον σκεπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΟΚ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ για τον Τσίπρα ο Γλέζος
    4/11/2016
    Ο Μανώλης Γλέζος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για επτά ημέρες και κινδύνεψε η ζωή του από λοίμωξη του αναπνευστικού. Όπως διηγήθηκε ο ίδιος, ήταν περιποιητικοί οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και του συμπαραστάθηκαν οι υπόλοιποι ασθενείς και οι επισκέπτες τους. Όπως συνέβαινε πάντα τον έπαιρναν τηλέφωνο οι εκάστοτε πρωθυπουργοί, διάφοροι υπουργοί και οι υπουργοί υγείας τον επισκέπτονταν με όλη την διοίκηση του νοσοκομείου. Η μόνη φορά που δεν τον πήρε κανένας από την κυβέρνηση Τσίπρα τηλέφωνο ούτε τον επισκέφτηκε κανένα κυβερνητικό στέλεχος είναι τώρα, όταν μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γεννηματά επικοινώνησαν μαζί του για να του ευχηθούν.
    Ο Τσίπρας αφού έκανε τη δουλειά του ανεβάζοντας τον να μιλήσει στην κεντρική εξέδρα σε κάθε προεκλογική περίοδο, δείχνοντας έτσι ότι τον στηρίζει πολιτικά το σύμβολο του αγώνα και της αντίστασης, τώρα δεν τον έχει ανάγκη και τον αγνόησε.
    Αυτός είναι ο Τσίπρας και μπορείτε ελεύθερα να γράψετε τα μπινελίκια σας στο τοίχο μου διακοσμώντας τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]