Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποιος να μαζέψει, το ισλαμοφασιστικό αρπακτικό Ερντογάν


Έχασε πάλι κάθε μέτρο σε δημόσια τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων του σιδηροδρομικού σταθμού από όπου θα ξεκινά Υπερταχεία Αμαξοστοιχία στην τουρκική πρωτεύουσα και θα διακλαδώνεται στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους προορισμούς εντός της χώρας (π.χ. Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη).

Για μια ακόμη φορά, δεν έχασε την ευκαιρία να αρθρώσει λόγο αναθεωρητικό, ασχολούμενος ξανά με τα «σύνορα» του Εθνικού Συμβολαίου (Misak-ı Milli) λέγοντας τα ακόλουθα, σε «ελεύθερη μετάφραση», σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει:

Το ότι αναφέρομαι στο Εθνικό Συμβόλαιο και τη γραμμή που χάραξε ο Μουσταφά Κεμάλ, ενόχλησε κάποιους. Γιατί ενοχλείστε; Εγώ δίνω μάθημα Ιστορίας, εξέτασε το, δες τι περιέχει εκείνο το Εθνικό Συμβόλαιο; Είπα Λωζάνη, ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχλείσαι; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μου, φωνάζουμε, κραυγάζουμε, τα νησιά αυτά ήταν δικά μας, υπάρχουν έργα δικά μας σε αυτά να νησιά, υπάρχει η ιστορία μας, υπάρχουν τζαμιά μας, υπάρχουν καραβάν σαράι δικά μας. Γιατί ενοχλείσαι; Υπαίτιος είναι οποίος έβαλε την υπογραφή του κάτω από αυτά.

Μας είναι παγερά αδιάφορος ο «Ατατούρκ», ο Τούρκος «πατερούλης», όσο αδιάφορος μας είναι και ο σημερινός ηγέτης της Τουρκίας, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η στάση του όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να φτάσουμε μέχρι και το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου.

Διότι τις συνθήκες αυτός τις δημιούργησε και μετά το πραξικόπημα εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να εξαπολύσει πογκρόμ εναντίον όσων δεν τον αναγνωρίζουν ως αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Τουρκίας, είτε είναι του Γκιουλέν (του ιδίου ισλαμιστικού φυράματος, παλιότερα έλεγε χειρότερα και από τον Ταγίπ, μετά τα χάλασαν…), είτε Κεμαλιοκοί.

Τώρα, ο Ερντογάν προβάλει το φοβερό και τρομερό επιχείρημα ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν σημάδια… «τουρκικού πολιτισμού». Ναι, κάποια στιγμή, οι πρόγονοί του (αν δεν είναι Έλληνας όπως του λένε πολλοί στο εσωτερικό της Τουρκίας, άρα ο χειρότερος Γενίτσαρος…) ήρθαν σε ημιάγρια κατάσταση από τις στέπες της Ασίας στην περιοχή και την αιματοκύλησαν.

Το να επικαλείται τουρκική παρουσία σε περιοχές όπου ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός πλημμυρίζει τα τουρκικά παράλια και όχι μόνο και πάνω στην καπήλευσή του στηρίζει το τουριστικό της εισόδημα η Τουρκία, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό. Όχι ότι από ψυχιατρικής άποψης ο Ερντογάν είναι εντελώς στα καλά του…

Το εξωφρενικό όμως είναι, το πώς τον ανέχονται να τα λέει και κανείς από την «πολιτισμένη Δύση» δεν αντιδρά. Τι να περιμένεις όμως, όταν υπακούοντας στους άγραφους κανόνες των διεθνών σχέσεων, περίπου την ίδια τακτική ακολουθεί και η… «ορθόδοξη Ανατολή»;

Πηγή defence-point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]