Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα επεισοδιακή ματαίωση πλειστηριασμών


Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όταν δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν ακόμη μία φορά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την είσοδο του δικαστικού μεγάρου και δεν επέτρεπαν την είσοδο στους διαδηλωτές, κάτι που πυροδότησε εντάσεις. Οι πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ώστε να καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό των δικαστηρίων και να κατευθυνθούν προς την αίθουσα των πλειστηριασμών.

Ενας από τους διαδηλωτές φέρεται ότι πέταξε μπουκάλι με νερό εναντίον αστυνομικού και ακολούθησε η προσαγωγή του. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, κατά την προανάκριση σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και συνελήφθη.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν στο μεταξύ να εισέλθουν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και απέτρεψαν την έναρξη της διαδικασίας των πλειστηριασμών, η οποία τελικά ματαιώθηκε. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, αξιώνοντας να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός που συνελήφθη.
«Κάθε Τετάρτη όλο και πιο δυναμικά θα συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια για να μην επιτρέψουμε να περάσει κανένα σπίτι στα χέρια κράτους και τραπεζίτη» δήλωσε ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]