Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλβανία εργαλείο της Τουρκίας κατά της Ελλάδας...


Είναι καιρός να εγκαταλείψει η ελληνική εξωτερική πολιτική το κοινότοπο ότι οι σχέσεις μας με κάποιες -εξ αντικειμένου- εχθρικές χώρες, είναι "φιλικές". Και τούτο διότι, αφενός δημιουργεί την εντύπωση στα διεθνή φόρα ότι δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα με τους γείτονες, άρα απεμπολούμε το δικαίωμα να τις εγκαλέσουμε για "κακή γειτονία", αφετέρου αποπροσανατολίζεται ο λαός και αποκτούν το δικαίωμα οι έμμισθοι "εθελοντές" κάποιων ΜΚΟ να αποτρέπουν τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς αποτροπή των επιβουλών.

Κι ενώ τα αγεφύρωτα ζητήματα με την Τουρκία είναι οφθαλμοφανή, κι ενώ η εχθρική διάθεση των Τούρκων οσημέραι και επαυξάνεται, οι πολιτικοί μας μιλούν για ελληνοτουρκική φιλία. Μάλιστα δε, υπάρχουν και αμαθείς που υιοθετούν την "προοδευτική" προπαγάνδα, ότι άλλο είναι η τουρκική κυβέρνηση, άλλο ο λαός, ο οποίος τρέφει φιλικά αισθήματα προς τους Έλληνες κ.ά. τέτοιες ανοησίες.

Κανείς όμως δεν απαντά στο αυτονόητο ερώτημα, ποιοι σκότωσαν τους 353.000 Ποντίους, και το άλλο εκατομμύριο των Ελλήνων της Ανατολής; Οι 100, 200 κυβερνητικοί το έκαναν μόνοι τους; Δεν ήσαν ο τουρκικός λαός που κατέσφαζε; Πόσες χιλιάδες Τούρκων έβαψαν το μαχαίρι τους με το αίμα των Ελλήνων; Μέρος του λαού δεν ήταν; Το ίδιο και στην Κύπρο το 1974. Οι υπουργοί και ο Ετσεβίτ βίαζαν, σκότωναν και λεηλατούσαν;

Ακόμη και σήμερα; Πόσοι από τον τουρκικό λαό αντιδρούν στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν; Και άιντε, σήμερα υπάρχει μια αιματοβαμμένη κυβέρνηση, και φοβούνται να αντιδράσουν. Κατά τα προηγούμενα χρόνια των δημοκρατών πρωθυπουργών, που ήταν ο τουρκικός λαός -ο "φιλικός" προς τους Έλληνες- να δείξει τα… φιλικά του αισθήματα;

Κι αυτό συμβαίνει με όλους τους λαούς. Μπορεί η μαρξιστική προπαγάνδα της Αριστεράς να πέρασε το μήνυμα περί "λαού που γράφει ιστορία", αλλά τον απαλλάσσει μεν από τις ευθύνες, ενώ του πιστώνει τα θετικά. Καιρός, επί τέλους ο αστικός κόσμος να αντισταθεί σε ιδεολογήματα που μόνο βλάπτουν αυτόν τον τόπο. Και στο κάτω-κάτω, δεν έχουν λόγο οι αστοί να φοβούνται ότι δεν θα τους αποκαλέσουν προοδευτικούς, αφού η Αριστερά τον όρο "προοδευτικός" τον κατέστησε βρισιά και οι αληθινοί προοδευτικοί τον αποφεύγουν πλέον, για να μη ταυτίζονται με τους κατ’ επάγγελμα -και προσοδοφόρο- "προοδευτικούς".

Στην ουσία του θέματός μας, ο Σαλί Μπερίσα, πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός ευρύτερου τουρκικού σχεδίου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Ράμα, για αποσταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως η άρνηση της Αλβανίας να σεβαστεί την υπογραφή της στην συμφωνία για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα, οφείλεται στην παρεμβολή "τρίτου παράγοντα". «Θέλω να πω στους Αλβανούς, είπε ο Μπερίσα, σύντομα θα καταλάβετε ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετήσατε - και σας το δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η ιστορία θα το αποδείξει».
Είναι γνωστό, ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, όντας τότε στην αντιπολίτευση, παρέπεμψε στο Συνταγματικό Δικαστήριο τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για τον ορισμό των θαλασσίων ζωνών. Ακόμη και τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο "τρίτος παράγοντας" που ανέφερε ο Μπερίσα, είναι ο τουρκικός, με τον οποίο ο Έντι Ράμα έχει πολλές μαύρες οικονομικές δοσοληψίες.

Είναι γνωστό επίσης, ότι οι Τούρκοι διοργανώνουν συνέδρια στην χώρα τους για τους Αλβανοτσάμηδες, και υπάρχουν αρκετοί εκεί, φεύγοντας κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, παρά την προστασία που τους υποσχέθηκε ο ημιΑλβανός -κατά δική του δήλωση- Θεόδωρος Πάγκαλος. Συνεπώς, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι, το ζήτημα "τσαμουριάς", όπως κάνει εσχάτως, η αλβανική κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την τουρκική, η οποία ασφαλώς και έχει συμφέροντα από μια ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων.

Η εχθρική στάση της Αλβανίας φαίνεται κι από το γεγονός ότι ο τουρκογενής αρχηγός των Αλβανοτσάμηδων, Ίντριζι, δήλωσε προχθές στην Βουλή, ότι δεν θα επιτρέψουν οι Αλβανοτσάμηδες την ύπαρξη στρατιωτικών νεκροταφείων για ταφή των οστών των Ελλήνων του Έπους 1940, χρησιμοποιώντας ακόμη και βία.

Ας αφήσουμε επί τέλους τα γλυκανάλατα, κι ας μη επιτρέψουμε να μας δουλεύουν ακόμη και οι Αλβανοί.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]