Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Σατανάς 2»: Το πυρηνικό υπερόπλο των Ρώσων!


Με ισχύ 2.000 φορές (!) τη βόμβα στη Χιροσίμα, θα σβήνει από τον χάρτη μια περιοχή όσο η Γαλλία

Η εικόνα του νέου ρωσικού πυρηνικού υπερόπλου, που δημοσιοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, θα ήταν αρκετή για να ριζώσει τον φόβο μιας νέας πόλωσης, στρατηγικά παρεμφερούς εκείνης του Ψυχρού Πολέμου, που κράτησε τον κόσμο διασπασμένο τον 20ό αιώνα, έστω κι αν τα στρατόπεδα της ισορροπίας του τρόμου έχουν σήμερα αναδιαμορφωθεί ριζικά.

Η ίδια η Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα το φωτογραφικό υλικό του RS-28 Sarmat, όπως έδωσε και το όνομα «Σατανάς 2» σε αυτόν τον νέο θερμοπυρηνικό, βαλλιστικό πύραυλό της, βάρους 10 τόνων και χωρητικότητας άλλων 10 τόνων πυρηνικού φορτίου, που θα αντικαταστήσει το στρατηγικό πυρηνικό όπλο της δεκαετίας του 1970 (κατά πολύ μεταγενέστερο RS-36M). Το νέο υπερόπλο, με ισχύ πυρός 2.000 φορές μεγαλύτερη από της βόμβας που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα στη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα μπορούσε να σβήσει από τον χάρτη μια περιοχή στο μέγεθος της Γαλλίας ή του Τέξας, έγραψε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με τον Τύπο στη Δύση, η Ρωσία τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποίησε δοκιμή υπερηχητικής πυρηνικής κεφαλής, σχεδιασμένης ώστε να μην ακολουθεί συγκεκριμένη τροχιά και έτσι να είναι αδύνατον να αναχαιτιστεί. Που, μάλλον, προορίζεται για... «κεφαλή του Σατανά».

Επίδειξη δύναμης

Με τον «Σατανά» να συμβολίζει μια νέα κούρσα εξοπλισμών, προμηνύοντας μια νέα εποχή -θερμού ή ψυχρού- πολέμου, και με τη Ρωσία να στέλνει αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο κατά μήκος ευρωπαϊκών ακτών, σε μια επιπλέον κίνηση επίδειξης δύναμης, το ΝΑΤΟ λαμβάνει τα μέτρα του, έστω σε επίπεδο συμβολικών κινήσεων.

Προχθές η ηγεσία της Συμμαχίας άσκησε πιέσεις στους συμμάχους προκειμένου να συνεισφέρουν στη μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία. Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Συμμαχίας είχαν, άλλωστε, δεσμευτεί προ μηνών να στείλουν δυνάμεις στις Βαλτικές Δημοκρατίες (Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία) και στα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας (συνολικά τέσσερις σχηματισμοί μάχης 4.000 στρατιωτών). Αλλά μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί μόνο οι ισχυρότεροι σύμμαχοι (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία), όπως και ο Καναδάς και η Δανία.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]