Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Lenovo Yoga Book: Το tablet (επιτέλους) αλλάζει

Του Γιάννη Γορανίτη

Οι ανακοινώσεις από την IFA του Βερολίνου συνεχίζουν να πέφτουν βροχή και τα συνακόλουθα δελτία Τύπου των εταιρειών να βρίθουν από λέξεις όπως «καινοτομία» και «πρωτοτυπία». Ελάχιστες όμως από τις νέες συσκευές είναι κυριολεκτικά καινοτόμες.

Φωτεινό παράδειγμα το Yoga Book της Lenovo, μια συσκευή που επανεξετάζει αφενός τη λειτουργικότητα και αφετέρου την αισθητική ενός tablet. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Lenovo δουλεύουν επί τρία χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο concept, αριθμός δυσανάλογα μεγάλος αν αναλογιστούμε ότι συνήθως δεν απαιτούνται περισσότερους από εννιά μήνες για να ετοιμάσουν ένα νέο προϊόν.

Τα κατάφεραν; Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές και μένει να αποδειχθεί αν και το κοινό θα βρει ελκυστικό το νέας κοπής 2-σε-1 tablet, σε μια περίοδο που η συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάζει σημάδια κάμψης.

Επαναστατικό πληκτρολόγιο

Το χαρακτηριστικό που κάνει τόσο ξεχωριστό το Yoga Book και παράλληλα του επιτρέπει να είναι τόσο λεπτό και ελαφρύ (9,6 χιλιοστά πάχους όταν είναι κλειστό και βάρος μόλις 690 γραμμαρίων) δεν είναι άλλο από το «ας-το-πούμε» πληκτρολόγιο. Η εταιρεία το αποκαλεί «halo keyboard» και πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό διαδραστικό πάνελ αφής. Δεν διαθέτει φυσικά πλήκτρα και είναι φτιαγμένο από γυαλί, ενώ η ειδική επίστρωση εμποδίζει τις ενοχλητικές αντανακλάσεις.

Το ειδικό λογισμικό επιτρέπει στο πληκτρολόγιο να «μαθαίνει και να προσαρμόζεται» στον τρόπο που πληκτρολογεί ο χρήστης και να προβλέπει τι θα γράψει στη συνέχεια. Με αυτό τον τρόπο μειώνει τα λάθη στην πληκτρολόγηση και βελτιώνει αισθητά την εμπειρία χρήσης, σε βαθμό που να προσεγγίζει ένα φυσικό πληκτρολόγιο.

Το δύο-σε-ένα πενάκι

Η επιφάνεια αφής του halo πληκτρολογίου όμως δεν επιτρέπει μόνο την πληκτρολόγηση, αλλά και τη χρήση με το ειδικό πενάκι της Lenovo. To stylus επιτρέπει στον χρήστη να κρατήσει σημειώσεις ή να σκιτσάρει πάνω στην επιφάνεια, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και ως κανονικό στυλό, αφού διαθέτει μελάνι! Μάλιστα δεν χρειάζεται φόρτιση ή μπαταρίες, παρά μόνο αντικατάσταση του μελανιού, όταν εξαντληθεί.

Με αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με τις ενσωματωμένες στο Yoga Book τεχνολογίες οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν τις χειρόγραφές σημειώσεις και τα σκίτσα τους σε ψηφιακά αρχεία. Το real-pen διαθέτει το μέγεθος ενός κανονικού στυλό και ενεργοποιείται μέσω της τεχνολογίας feel IT της Wacom (εταιρείας με πολυετή εμπειρία στα stylus και τις επιφάνειες αφής).

Σχεδιάζει με την ακρίβεια ενός μολυβιού ή πινέλου με 2.048 επίπεδα πίεσης και ανίχνευση κλίσης 100 βαθμών, προσδίδοντας στον χρήστη την αίσθηση ότι ζωγραφίζει σε χαρτί και όχι σε οθόνη υπολογιστή.

Στροφή 360 μοιρών

Το ειδικά σχεδιασμένο εξάρτημα που η Lenovo αποκαλεί watch-band hinge (μεντεσές, για να συνεννοούμαστε) επιτρέπει στη συσκευή να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει στους κατόχους του πληθώρα χρήσεων και επιλογών ακόμη και όταν βρίσκονται εν κινήσει, χωρίς να απαιτείται να κουβαλάνε κάποιο επιπρόσθετο αξεσουάρ.

Το Yoga Book θα κυκλοφορήσει τόσο σε έκδοση με λειτουργικό Android όσο και με Windows 10, προσφέροντας ουσιαστικά ένα πλήρες notebook σε διαστάσεις tablet. Το Book UI, η ειδικά προσαρμοσμένη έκδοση του Android 6.0 επιτρέπει σε διάφορες εφαρμογές να «τρέχουν» αυτόματα μέσα από πολλαπλά παράθυρα αλλά και μέσω ενός taskbar το οποίο κρατά αρχείο των εφαρμογών και των συντομεύσεων του πληκτρολογίου.

Το Yoga Book ενσωματώνει Intel Atom X5 επεξεργαστή και 4GB μνήμη, οθόνη 10,1 ιντσών τεχνολογίας IPS FHD που μπορεί να χρησιμοποιείται παράλληλα με το πάνελ αφής, ενώ η μπαταρία του προσφέρει διάρκεια λειτουργίας 15 ωρών. Οι τιμές του θα ξεκινούν από τα €499 για την Android έκδοση και €599 για τα Windows και στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]