Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλαδοκορεάτες, Ελλαδοκορεάτισσες!

Αν ξαναδείξετε εκτέλεση συνταγής μαγειρικής αντί για τον πρωθυπουργό, σύντομα θα προβληθεί άλλη εκτέλεση συνταγής: δημοσιογράφος τηγανητός

Ο SYRIZA δεν είναι κόμμα σαν τα άλλα. Είναι ΚΚΕ με προσχήματα. Δηλαδή, μια κανονική χρονομηχανή. Μπορεί να σε μεταφέρει σε εποχές που μπορείς άνετα να τις βιώνεις ως αναγνώστης ιστορικού βιβλίου ή τηλεθεατής. Ποιος ζορίζεται να βλέπει μια εκπομπή για τη μεγάλη πείνα που έπεσε στη Σοβιετική Ενωση του Στάλιν το 1932-1933; Σχεδόν ουδείς. Μόνο όσοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν μέχρι σήμερα από τα πολυβόλα του σοσιαλιστικού «παραδείσου», που είχε ως οικοδεσπότη τον «πατερούλη», θλίβονται όποτε τους υπενθυμίζονται τα «οικεία κακά». Και οι απόγονοί τους στεναχωρούνται με την υπενθύμιση της φρίκης που βίωσαν οι προπάτορές τους.

Ποιος δυσφορεί μαθαίνοντας νέα από τη Βόρειο Κορέα; Ελάχιστοι. Οι περισσότεροι χαχανίζουν διαβάζοντας ειδήσεις του στιλ «εκτέλεσε με αντιεροπορικά πυρά μια ντουζίνα συνεργάτες του ο Κιμ Γιονγκ Ουν». Βλέπετε, όταν υπάρχει απόσταση ασφαλείας από τις πύλες του Αδου, περισσεύει η «γενναιότητα».

Ο SYRIZA, όμως, δεν είναι εκπομπή. Ούτε ντοκιμαντέρ. Είναι πολιτική χρονομηχανή, την οποία πιλοτάρουν σε βάρδιες τα επιφανή στελέχη του. Ενα αξιοσημείωτο περιστατικό κατεγράφη στο ημερολόγιο καταστρώματος της χρονομηχανής, όταν είχε βάρδια στη γέφυρα η κυρία Ολγα Γεροβασίλη (τυγχάνει κυβερνητική εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Κορέα). Επειδή τα κανάλια δεν προέβαλαν όσο θα επιθυμούσε τη Σύνοδο Μεσογειακών Κρατών της Ε.Ε., όπου ο Αλέξης έκανε στράκες εις τας δημοσίους σχέσεις του αλλά δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για τη χώρα, η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε το μνημειώδες: «Φαίνεται ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν διαφορετική αντίληψη για το ποιο γεγονός είναι άξιο μετάδοσης και ποιο όχι, και προτίμησαν να παίζουν επαναλήψεις και εκπομπές μαγειρικής».

Στη συνέχεια έκανε μια ακόμα πιο «μπρούτα» δήλωση αναφέροντας ότι είναι «δικαίωμα της κυβέρνησης» να επισημαίνει στα κανάλια τι πρέπει να προβάλλουν.
Λησμονεί η Ελλαδοκορεάτισσα συντρόφισσα μια βασική παράμετρο της πραγματικότητας. Αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν ουσιαστικές ειδήσεις και οι δημοσιογράφοι ήταν επαρκείς και εξέφραζαν απροσχημάτιστη άποψη, ο SYRIZA ουδέποτε θα αναλάμβανε την κυβέρνηση της χώρας.

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε τα υπέροχα ελληνικά του γλωσσοπλάστη Αλέκση (ακατάληπτος vs ακατάλυτος). Καλλύτερα να δοξάζεται κρυπτόμενος επειδή η εικόνα του είναι προβληματική και περίεργη. Οπότε όσο πιο λίγο εμφανίζεται τόσο πιο "ασφαλής" είναι. Τρανό παράδειγμα η συντρόφισσα Killary.
    Δεν έχουν καταλάβει ότι είναι αποκρουστικοί και μισητοί; Προσπαθούν να καλύψουν την μετριότητά τους και την ανεπάρκειά τους μέσα από τον αυταρχισμό τους. Αν θέλουν προπαγάνδα υπάρχουν και οι Ri Chun-hee της κρατικής tv.
    Τα κανάλια ας πρόσεχαν. Πόσες φορές στάθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών από το 1988 έως και σήμερα; Πόσα σκάνδαλα συγκάλυψαν; Πόσα εγκλήματα; Με τους υπερκοστολογημένους Ο.Α. τι έκαναν; Με τα εθνικά μας θέματα; Με το χρηματιστήριο; Με τα μνημόνια; Με το λαθροπροσφυγικό; Με τα θαλασσοδάνεια; Μια ζωή εναντίον μας.
    Αν θέλουν να είναι "καθαροί" ας μας πουν ποιοι συμμετείχαν στα μνημονιακά σεμινάρια της ντροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιόζεφ Μένγκελε και μποτοξού με σπουδές στην ιατρική και οι δύο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]