Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Στο φως απόρρητο έγγραφο για τη «διαρκή» τζιχαντιστική απειλή

Η Γερμανία μπορεί «ανά πάσα στιγμή» να γίνει στόχος τζιχαντιστών σύμφωνα με απόρρητη κυβερνητική αναφορά του Ιουνίου, που δημοσιεύει σήμερα η Bild. Στο έγγραφο τονίζεται πως ο κίνδυνος κρίνεται αυξημένος τόσο σε αεροπλάνα και τραίνα, όσο και σε πολυσύχναστους, δημόσιους χώρους.

Η ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έχει χαρακτηριστεί στόχος της ισλαμιστικής βίας. Γερμανικές δημόσιες υπηρεσίες υπόκεινται στη διαρκή απειλή τόσο εντός συνόρων όσο και σε υποδομές γερμανικών συμφερόντων στο εξωτερικό, σημειώνεται στην αναφορά.

Στην ίδια έκθεση υπογραμμίζεται και η αυξημένη πιθανότητα επιθέσεων όχι από τις ίδιες τις οργανώσεις, αλλά από υποστηρικτές τους που, αν και δεν έχουν άμεση σύνδεση ή καθοδήγηση από αυτές, είναι πρόθυμοι να προβούν σε αιματηρές επιθέσεις με θυσία της δικής τους ζωής (οι περίφημοι «μοναχικοί λύκοι»).

«Η τζιχαντιστική απειλή παραμένει μεγάλη και χρονικά απροσδιόριστη (χωρίς ορίζοντα επίλυσης της κρίσης δηλαδή), από την στιγμή που αρκετοί Γερμανοί πολίτες που είχαν ταξιδέψει σε Συρία και Ιράκ, επέστρεψαν στην Γερμανία», προστίθεται.

Η αναφορά αποδείχτηκε «προφητική» αφού είχε γραφτεί σχεδόν ένα μήνα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα επί γερμανικούς εδάφους τον Ιούλιο.

Στις 18 Ιουλίου, ένας 17χρονος Αφγανός που είχε κάνει και αίτηση ασύλου στην χώρα, επιτέθηκε με τσεκούρι και μαχαίρι σε επιβάτες τραίνου στην Βαυαρία, τραυματίζοντας 5 τουρίστες. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ένας Γερμανός ιρανικής καταγωγής πυροβόλησε εννιά ανθρώπους στο Μόναχο πριν αυτοκτονήσει. Αλλά και στις 24 Ιουλίου, ένας Σύρος πρόσφυγας ενεργοποίησε μία βόμβα έξω από ένα μουσικό φεστιβάλ στο Ανσμπαχ, τραυματίζοντας 15 περαστικούς, ενώ ένας άλλος Σύρος, σκότωσε μια γυναίκα με ματσέτα έξω από την Στουτγκάρδη.

Η απειλή εξακολουθεί να επικρέμαται, εκτιμούν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]