Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα, ΕΕ και οι ενεργειακές εναλλακτικές λύσεις

Από την ειδησεογραφία των δυο τελευταίων ημερών που αφορά στις διεργασίες για την αξιοποίηση του πλούτου υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεχωρίζει το ότι στις 2 από τις 3 εναλλακτικές κομβικό ρόλο παίζει η Κρήτη.

Αυτό σε απάντηση όλων όσων εκ των Ελλήνων πολιτικών και ακαδημαϊκών οι οποίοι επί τόσες δεκαετίες ήθελαν να πιστέψουμε πως υδρογονάνθρκαες δεν υπάρχουν στην περιοχή της ΝΑ ΜΕσογείου και νοτίως της Κρήτης ειδικότερα. Δεξιοί και αριστεροί. Αλήθεια θα πρέπει να αναρωτηθεί ο Ελληνικός λαός ΓΙΑΤΙ συνέβαινε αυτό;

Ποιοι ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ της χώρας κέρδιζαν από αυτή την ομολογουμένως «περίεργη» στάση των Ελλήνων αριστεροδεξιών πολιτικών και ακαδημαϊκών; Θα το μάθει κάποια στιγμή ο ελληνικός λαός;

Καιρός είναι ορισμένοι να αρχίσουν να σκέφτονται σήμερα με όρους του αύριο. Να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα με τις πιθανές προκλήσεις και τους «ασύμμετρους» κινδύνους του αύριο… Να μην εγκλωβίζονται στις ιδεοληψίες τους και να αντιλαμβάνονται πως γύρω από την Κρήτη, μακροπρόθεσμα θα διεξαχθεί ένα μεγάλο «παίγνιο».

Η κουταμάρα ορισμένων ιδεολογικά «κολλημένων», σε 10 χρόνια θα είναι εθνικά ασυγχώρητη. Νοοτροπίες του παρελθόντος του στιλ «leave now pay later» πτώχευσαν τη χώρα.

Αν υπερισχύσουν οι ίδιες νοοτροπίες στα θέματα υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κρήτης από αυτά τα πρόσωπα, θα αποβούν εθνικά καταστροφικές για τη χώρα. Και δεν αναφερόμαστε σε οικονομική καταστροφή.

Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος
Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης
Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]