Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Μπαχαλάκηδες» από Πακιστάν και Αφρική

Σάλο προκάλεσαν οι πληροφορίες που έφερε χθες στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία» για στρατολόγηση μεταναστών από οργανωμένες συμμορίες αντιεξουσιαστών και ποινικών, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας, η παρουσία μεταναστών σε καταλήψεις, επεισόδια και βιαιοπραγίες που έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει τη συνεργασία ποινικών και «μπαχαλάκηδων» με μετανάστες, ενώ μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι κατειλημμένα πανεπιστημιακά κτίρια, στα οποία πραγματοποιείται διακίνηση ναρκωτικών, έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε άτυπα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχουν μπει ο πρόσφατος ξυλοδαρμός του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και οι συνεχείς επιθέσεις κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς στους δρόμους των Εξαρχείων. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μεταλλαγμένες ομάδες κουκουλοφόρων, στις οποίες συμμετέχουν και μετανάστες που ήρθαν πρόσφατα στη χώρα μας» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ο ρόλος

Ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών από το Πακιστάν έχει ενεργό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και σε ένοπλες επιθέσεις, ενώ, όπως προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας, αρκετοί από τους μετανάστες που προχωρούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για αξιόποινες πράξεις, όπως κλοπές και βιαιοπραγίες.

Αντιεξουσιαστές και ποινικοί προσεγγίζουν κυρίως νεαρούς μετανάστες 25 - 30 ετών από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, που έχουν μπει παράνομα στη χώρα μας από το Αιγαίο. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ακόμα και ανηλίκους, που μυήθηκαν στο οργανωμένο έγκλημα και στον αντιεξουσιαστικό χώρο σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, και διατηρούν διαύλους επικοινωνίας και με τους δύο χώρους. Οι αρμόδιες Αρχές ανησυχούν πάντως και για τους «εξαφανισμένους» μετανάστες, που εγκαταλείπουν ξαφνικά τα κέντρα φιλοξενίας χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό για την τύχη τους, καθώς εκτιμάται ότι λόγω των εμπειριών που έχουν βιώσει είναι πιθανό να εμπλακούν στο μέλλον σε ακραία περιστατικά βίας.

«Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα» ζητεί ο Γερμανός υπουργός

Υστερα από τρία βάρβαρα Μνημόνια και τη δημοσιονομική υποδούλωση μιας χώρας (που, κατά τα άλλα, είναι ισότιμο μέλος της παραπαίουσας Ε.Ε.), ακόμη ένας Γερμανός υπουργός [Από αριστερά: Ο Γιάννης Μουζάλας, Ο Τόμας ντε Μεζιέρ] έσπευσε να θυμίσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» στους εταίρους της!
«Εχουμε κάνει πολλά στην Ευρώπη προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» δήλωνε στην εφημερίδα «Die Welt» ο υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, προσθέτοντας ότι «αυτό θα πρέπει τώρα να έχει συνέπειες που θα επιτρέψει να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες, με βάση τη Συνθήκη του Δουβλίνου»!

Ο Ντε Μεζιέρ, επίσης, κατηγόρησε την Αθήνα για το ότι «εκεί, στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το κύμα». Μετά το ξεδιάλεγμα που έκανε η Frau Μέρκελ στο τεράστιο κύμα προσφύγων που κατέφθασε στη Γερμανία και αφού φαίνεται ότι κράτησε από αυτούς όσους χρειαζόταν, τώρα το Βερολίνο (αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του Ντε Μεζιέρ) αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα όσους της περισσεύουν.
Ως «ανεύθυνη» καταδίκασε, πάντως, χθες την τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού η γερμανική οργάνωση για τους πρόσφυγες Pro Asyl. Τόνιζε, μάλιστα, ότι ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός «θέλει για λόγους εκλογικής τακτικής να αυξήσει την πίεση ώστε να διαμορφώσει ένα σκληρό πρόσωπο προς τα δεξιά».

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν την «έκρηξη» του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
«Δηλώσεις σαν αυτές δεν μπορούν να γίνονται δεκτές, όταν από τη μετεγκατάσταση που αποφάσισε η Ε.Ε. για φέτος και αφορά 33.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα έχουν γίνει δεκτοί σε ευρωπαϊκές χώρες περίπου 3.000» τόνισε ο κ. Μουζάλας, προσθέτοντας ότι 7.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, επειδή δεν έχουν ανοίξει θέσεις μετεγκατάστασης σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Γ. Τραπεζιώτης
Πηγή "Δημοκρατία"




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ .... ΚΑΤΑΦΡΑΝΕΙ ΜΙΑ 200 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΦΡΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ 300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ Ο ΑΞΙΟΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]