Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας, ο Ερντογάν και 2 Τουρκικές Σημαίες...!

Μεγαλοπρέπειες και Mικροπρέπειες...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Παρακολούθησα με ιδιαίτερη περιέργεια αλλά και ανησυχία τις αναφορές στα ελληνικά ΜΜΕ και Blogs της συνάντησης των κκ Τσίπρα (συνοδευόμενο από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ Κοτζιά) και Ερντογάν (με τη δική του Υπουργική συνοδεία) στον απόηχο της πρόσφατης σύσκεψης για το παγκόσμιο (αλλά ιδιαίτερα καυτό για την Πατρίδα μας) προσφυγικό πρόβλημα.

Στον σχετικό δημοσιογραφικό ‘ντόρο’ επικράτησε το εύλογο ερώτημα «γιατί έλειπε η Ελληνική Σημαία» ενώ υπήρχαν 2 Τουρκικές Σημαίες…
Η φωτογραφία που συνόδευε τα κείμενα είναι ΕΝΤΟΝΩΣ εύγλωττη!
Την επισυνάπτω (στην αρχή)…

OXI μόνο δεν επιδέχεται κριτικές για δήθεν «κακόβουλα σχόλια» από αντικυβερνητικούς δημοσιογράφους και σχολιαστές των ΜΜΕ και Blogs αλλά και ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

Τώρα διαβάζω ότι η ερμηνεία που δόθηκε από επίσημους Κυβερνητικούς κύκλους αφορά στο Διεθνές Διπλωματικό πρωτόκολλο του ΟΗΕ σύμφωνα με το οποίο όταν ο οικοδεσπότης είναι ένας Πρόεδρος Κράτους και ο φιλοξενούμενος Πρωθυπουργός και όχι Πρόεδρος του δικού του Κράτους τότε και οι 2 Σημαίες είναι εκείνες του οικοδεσπότη.

Δεν θα είχα κανένα λόγο να αμφισβητήσω την ορθότητα της δοθείσης ερμηνείας καθώς ΔΕΝ ανήκω στο διπλωματικό Σώμα (ανάλωσα τη ζωή μου στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας και όχι σε διπλωματικές αίθουσες) και δεν μου είναι οικείο το σχετικό εθιμοτυπικό πρωτόκολλο…

Σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί παρόμοιες φωτογραφίες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ Τσίπρα φιλοξενούμενο από ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ μεγάλου διπλωματικού και διεθνούς βεληνεκούς όπως είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Κίνας, ο Πρόεδρο της Ρωσίας, ο Πρόεδρο; της Γαλλίας και σε κάθε τέτοια «διμερή» συνάντηση υπήρχε πίσω από την πολυθρόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού η Ελληνική Σημαία…

Στις συναντήσεις με τον κ Τσίπρα ΔΕΝ τήρησαν το πρωτόκολλο διαφοροποίησης Προέδρων και Πρωθυπουργών οι Πρόεδροι ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας, Γαλλίας τιμώντας με ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ τον Έλληνα Πρωθυπουργό!…

Προφανώς κράτησε για τον εαυτό του και την Πατρίδα του την ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ο κ. Ερντογάν (εφόσον είναι ορθή η αιτιολογία του διπλωματικού πρωτοκόλλου του ΟΗΕ που έδωσε η Κυβέρνηση) υποδεχόμενος τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην συνάντησή τους με εμφανή την «προσήλωση» στο πρωτόκολλο…

Μικροπρέπεια;

Σχόλιο ιστολογίου: Εθελοδουλεία, αδιαφορία, φοβικότητα, σκοπιμότητα...; Δυστυχώς, ένα τεράστιο πλήθος λέξεων (με απόλυτο εννοιολογικό αρνητισμό) μπορούν να προσαρτηθούν ως λεζάντες στον Αλέξη Τσίπρα και το εθνομηδενιστικό παρεάκι του που κυβερνά τη χώρα.
Το δυστυχέστερο, όμως, είναι πως η πνευματική ελίτ της χώρας έχει επιλέξει την σιωπή για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της την επομένη ημέρα των ό,ποιων καταλυτικών εξελίξεων, είτε αυτές θα περιλαμβάνουν τον Αλέξη και τον -λίαν αμφιβόλων εθνικών επιδιώξεων- κύκλο του, είτε αυτές θα (επαν)εισάγουν πρόσωπα αμφιβόλου πολιτικής ικανότητας -εξ ίσου λίαν αμφβόλων εθνικών στοχεύσεων.
Δυστυχώς, η χειραγώγηση του γηγενούς πληθυσμού, συνεπικουρούμενη από έναν ανηλεή ψυχολογικό βομβαδισμό, εκφοβισμό και τρομοκράτησή του, ελέω της πνευματικής ηγεσίας (ελίτ) είναι σχεδόν απίθανο να παράξουν μια ενιαία πολιτική έκφραση (εθνικού προσανατολισμού) που θα έχει την αποφασιστικότητα και την δυναμικότητα της επαναφοράς στον αυτονόητο και επιβεβλημένο από το Σύνταγμα διακυβέρνησης της χώρας με βάση το δόγμα της αυτοκυριαρχίας και αυτοδιαχείρισης της φτώχειας ή του ό,ποιου παραγόμενου πλούτου, με σαφή προσανατολισμό στην δημιουργία των απαραίτητων δομικών αναπτυξιακών δομών και υποδομών και την κάλυψη των κοινωνικών, αμυντικών και άλλων αναγκών.
Η αδιαφορία (έως εχθρικότητα) προς τα εθνικά σύμβολα, η εμφανής υποτέλεια και η αδιαφορία του παρόντος πολιτικού προσωπικού εγγυάται, δυστυχώς, την παράταση της καταστροφής προς την κατεύθυνση ικανοποίησης (εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών) λανθασμένων σχεδιασμών και απάνθρωπων απαιτήσεων των "φίλων", "συμμάχων", "εταίρων" και δανειστών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγονός μίας οικογένειας που είχε μετακομίσει στην Ελλάδα από τη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας Κιρκλαρέλι", αναφέρει η Sabah, επικαλούμενη δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που εκδίδεται στην βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης.
    Η Hudut Daily ανέφερε την Πέμπτη ότι η αυθεντική καταγωγή του 40χρονου Τσίπρα είναι από την Τουρκία. Ισχυριζόμενη ότι ο Τσίπρας είναι το εγγόνι μίας οικογένειας που διέμενε στο χωριό Μπαμπέσκι του Κιρκλαρέλι πριν μετακομίσει στην Ελλάδα, η καθημερινή εφημερίδα σημειώνει ότι ο Nevzat Çolak, τοπικός επικεφαλής του αριστερού κόμματος της Τουρκίας ÖDP (Κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης) στο Κιρκλαρελί, δήλωσε πως έχει συναντήσει τον Τσίπρα όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή Εργίνη το 2010.
    Επικαλούμενη τον Çolak, η εφημερίδα αναφέρει ότι Τσίπρας του είχε πει ότι η πραγματική του καταγωγή είναι από ένα χωριό της Κιρκλαρέλι και ότι αισθάνθηκε ότι ήταν στο σπίτι όταν βρέθηκε στη βορειοδυτική Τουρκία.
    Για την καταγωγή του Αλέκση ακούγονται πολλά και διάφορα, τα οποία προφανώς έχουν βάση. Καλά έκανε που δεν έβαλαν την Ελληνική σημαία, είναι ντροπή η Ελλάδα να εκπροσωπείται από τέτοιου είδους άτομα.
    Ένα ακόμη γεγονός που κρύβουν είναι και η συνεργασία του πατέρα του με την χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ναταν μονο αυτος ελληνοφωνος ....Απο του 300+1 ζητημα να βρεις μερικους που να ειναι γενιτσαροι . Οι υπολοιποι ειναι ελληνοφωνοι και ιδου τα χαλια της Πατριδος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να υπάρχουν και έντιμοι πολιτικοί, όμως από τη στιγμή που συνεργάζονται και αυτοί με διεφθαρμένα άτομα και κόμματα, γίνονται αυτομάτως συνένοχοι και συνεργοί. Αρκετά με το χάιδεμα όλων αυτών των γραικύλων.

      Διαγραφή
  3. Κύριε Πιπερόπουλε,

    Φαίνεται ότι το θέμα με το πρωτόκολλο είναι πιο πολύπλοκο. Διαφορετικά, πώς εξηγείτε τις παρακάτω φωτογραφίες;

    Ερντογάν-Μέρκελ, Ερντογάν-Μπάιντεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]