Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "φτιασίδωμα" της εν ψυχρώ εκτελεσθείσας δημοκρατίας (β')

Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Μέλος της ΕΝΕΛΥΣ


Στο Α' μέρος κρίθηκαν, με τόση έκταση όση επιτρέπει ένα άρθρο, οι προτάσεις του πρώτου άξονα (αρχιτεκτονική του πολιτεύματος) και του δεύτερου άξονα (ενίσχυση θεσμών άμεσης δημοκρατίας) και είδαμε τον εμπαιγμό ή, αν θέλετε, την εξαπάτηση του λαού που κρύβεται μέσα στις διατάξεις αυτών των αξόνων.

Είναι δυνατόν οι Έλληνες, εμείς, ύστερα από τόσα που έχουμε περάσει και περνάμε (Θεός ξέρει πότε θα αποφασίσουμε να τα τελειώσουμε, ίσως όταν πειστούμε ότι κανείς άλλος δεν πρόκειται να το πράξει για χάρη μας, απολύτως κανείς και κυρίως όχι το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο) να είμαστε ακόμα τόσον αφελείς ώστε να πιστέψουμε ότι έγινε ξαφνικά φιλοδημοκράτης ο κύριος Τσίπρας;

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε εν μιά νυκτί το υπερήφανο και γενναίο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο κατάπτυστο “ναι σε όλα” προς την πολύ χειρότερη εκδοχή τους, είναι ποτέ δυνατόν να προτείνει Συνταγματικές αλλαγές που δεν ενισχύουν το παγκοσμιοποιημένο απολυταρχικό Σύστημα, αντίγραφο του οποίου λειτουργεί και στην Ελλάδα και το οποίο ο ίδιος με υπερβάλλοντα ζήλο υπηρετεί;

Είναι ποτέ δυνατόν να αντιμετωπίσει με εντιμότητα τον ελληνικό λαό ο άνθρωπος που χωρίς αιδώ, με υπερχειλίζουσα αναίδεια* εξηπάτησε τον λαό αυτό και όχι μόνον δεν πραγματοποίησε τις προεκλογικές υποσχέσεις του, αλλά υλοποίησε και υλοποιεί τις εντελώς αντίθετες από αυτές; Δεν υπάρχει εναλλακτική οδός μας είπε, αλλά αυτή η απάντηση προς χειραγώγηση των λαϊκών αντιδράσεων είναι δοκιμασμένη συνταγή του Συστήματος (της Ν.Τ.Π.), που ατυχώς μέχρι τώρα δείχνει να έχει “μουδιάσει”, όπως μια ένεση νάρκωσης, σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού.

Αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές και άκρως κομματικές σκοπιμότητες υποκρύπτει το κάθε τι που πράττει και σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας και δεν εξαιρείται η προτεινόμενη Συνταγματική αναθεώρηση. Ας το δούμε καθαρά, ώστε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτή τη χώρα. Και εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, δύσκολες και τολμηρές, αλλά που βγάζουν την πατρίδα μας από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο οδεύει τώρα με τέρμα τον αφανισμό της, στο φως της δημιουργικής ζωής, επαγγελματικής και πολιτισμικής.

Πετυχαίνει πολλούς συστημικούς στόχους ο κ. Τσίπρας, με αυτήν τη νέα εξαπάτηση, αν “του βγει”, (προβλέπω, όμως, ότι όχι μόνον δε θα του βγει, αλλά θα γίνει αυτεπίστροφον που θα στραφεί εναντίον του):

1. Εμφανίζεται ως υπερασπιστής της δημοκρατίας αυτός που εκτέλεσε εν ψυχρώ ακόμα και τη “σκιώδη” δημοκρατία που λειτουργούσε στην Ελλάδα και την παρέδωσε βορά στα αρπακτικά παντός είδους, που τώρα “χτυπάνε τα νταούλια” τους και ο ελληνικός λαός χορεύει το χορό του θανάτου.

2. Αποπροσανατολίζει την προσοχή του λαού από τη δυστυχία, τον ξενιτεμό, την ανέχεια και το ζοφερό μέλλον που του χτίζει σε αγαστή συνεργασία με τα “αρπακτικά”, σαν “έτοιμο από καιρό”, αξιοποιήσιμο, μέλος του παγκόσμιου Συστήματος. Όχι δεν αλλάζει η συνείδηση ανθρωπιάς, εντιμότητας και δικαιοσύνης (στην προκειμένη περίπτωση κοινωνικής δικαιοσύνης) που θέλουν χρόνια και πολύ “αγώνα” για να αναπτυχθούν μέσα σε έναν άνθρωπο, επειδή ο άνθρωπος αυτός “πιέστηκε” επί 17 ώρες – έτσι μας είπε ο συγκεκριμένος- από άμεσες ή έμμεσες απειλές. “Έτοιμος από καιρό” ήταν ο “κύριος” αυτός: να πει ψέματα, να προδώσει. Πολλοί πιστεύουν ότι οι 17 ώρες πέρασαν με Λουκούλεια δείπνα και ψιλοκουβεντούλα, γιατί το σχέδιο ήταν προσυμφωνημένο. Μια ακόμα πρακτική του Συστήματος προς δημιουργία σκόνης στα μάτια του λαού, η δήθεν αντίσταση που τελικά κάμφθηκε!

3. Ισχυροποιεί το Σύστημα, (αυτό ολιγαρχικό-απολυταρχικό Σύστημα, το εφορμών να γίνει Παγκόσμιο), από κλυδωνισμούς πολιτικών -προς το θεαθήναι- αντιπαραθέσεων, που όμως μπορεί να οδηγήσουν σε εκλογές: εκλογή Προέδρου, πρόταση μομφής.

4. Εξουδετερώνει πλήρως τη δυνατότητα να εκφραστεί ο λαός με δημοψήφισμα και να εισακουστεί η ετυμηγορία του, παρ' όλο που ο Α.Τσίπρας χρυσώνει το χάπι, εισηγούμενος ότι ο λαός μπορεί να προκαλεί δημοψηφίσματα. Θα έπρεπε ο λαός, αντί αυτών των παραπλανητικών φληναφημάτων, να κληθεί άμεσα να αποφανθεί με δύο δημοψηφίσματα, αν θέλει ή όχι να παραμείνει στην Ε.Ε. και ποια στρατιωτικο-πολιτική συμμαχία κρίνει ότι τον προστατεύει ουσιαστικά από τις δύο κύριες που λειτουργούν στον πλανήτη. (Όρα Διακήρυξη της ΕΝΕΛΥΣ στο blog του ιστότοπου www.destopan.gr)

5. Στον τρίτο άξονα (Κράτος Δικαίου) μία θα ήταν η “έντιμη” πρόταση: η πλήρης κατάργησις του άρθρου 86 του ισχύοντος Συντάγματος “περί ευθύνης υπουργών και υφυπουργών” που φέρνει το Σύνταγμα στο σημείο να αντιφάσκει με τον εαυτό του, ως περιέχον άρθρα, πλήρως αντιτιθέμενα μεταξύ τους, ήτοι το άρθρο 86 παρ2. σε πλήρη αντίφαση προς το άρθρο 4 παρ1 που ορίζει: Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Αντ' αυτού, δηλώνεται η τροποποίησή του, με πλήρη ασάφεια.
Περισσότερα για τα ως εδώ μπορείτε να διαβάσετε στο Α’ μέρος του άρθρου

6. Στον τέταρτο άξονα (σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας) προτείνεται η θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους. Άραγε πώς αυτό θα συνάδει με την σχεδιαζόμενη ανέγερση, με έξοδα του Κράτους, “μεγαλόπρεπου” Τζαμιού στην ιστορική καρδιά της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδος; Και το “ουδέτερο” Κράτος θα “χτυπήσει” Έλληνες ορθοδόξους, που ήδη κατέλαβαν το χώρο για να στεγάσουν αστέγους -μια λαμπρή χριστιανική πράξη, αλλά και πράξη αντίστασης στα σχέδια του Σόρος και των λοιπών γερακιών για την Ελλάδα; Επί πλέον αύριο θα μας πουν, λόγω του υπερπληθυνόμενου μουσουλμανικού στοιχείου, ότι είναι δύο οι επικρατούσες θρησκείες στην Ελλάδα, εφ' όσον το Κράτος, ως ουδέτερο, πρέπει να παίρνει ίσες αποστάσεις από όλες τις θρησκείες.
Γρηγορείτε Έλληνες, την χάνουμε την πατρίδα μας! Ούτε από την ίδια την Εκκλησία (τους διοικούντες την Εκκλησία) μην περιμένετε κάτι, επειδή έχει διαβρωθεί κατά πολύ από τη Μασωνία και άλλα “δεινά”. Ελάχιστοι από τους “διοικούντες” την Εκκλησία αντιστέκονται σθεναρά στα διαδραματιζόμενα στην Ελλάδα, ελάχιστοι οι αληθινοί εν Χριστώ ποιμένες.

7. Στον πέμπτο άξονα (κοινωνικά δικαιώματα ) αναφέρεται: ρητή απαγόρευση άρσης του δημοσίου ελέγχου των αγαθών του νερού και της ηλεκτρικής ενέργειας. Προσέξτε την απάτη. Δεν προτείνεται Συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιοκτησία του Κράτους στα αγαθά αυτά, αλλά μόνον ο δημόσιος έλεγχος, χωρίς να μας εξηγεί κανείς πώς νοείται αυτός ο δημόσιος έλεγχος. “Τρέχα και γύρευε” Έλληνα το νερό -που θα το πεις νεράκι- την ηλεκτρική ενέργεια και τα ιδιωτικά τιμολόγιά τους, αν δεν αποφασίσεις να αντισταθείς με κάθε μέσον και τρόπο όχι μόνον γι' αυτά, αλλά για τα πάντα.

Στα περίτεχνα και απόκρυφα περί ΜΚΟ η “καθαρή θέση” δεν ανιχνεύεται πουθενά: η απαγόρευση όλων των ΜΚΟ, που υποσκάπτουν τη συνοχή του Ελληνικού λαού και συνεπώς το μέλλον του, ακριβώς όπως έπραξε ο πρόεδρος Πούτιν στη Ρωσία.

Μια άλλη διάταξη στον άξονα αυτό είναι: “Σαφής και αποτελεσματική κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως του μοναδικού μέσου για την προστασία του μισθού.” Εδώ ο εμπαιγμός συνεχίζεται δριμύτερος. Αφού απόλυτος κυρίαρχος είναι η Τρόικα , που επί Τσίπρα έγινε Τετρόικα, ο κύριος αυτός μιλάει για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ας κατοχυρώσει Συνταγματικά την προεκλογική δέσμευσή του για κατώτατο μισθό των 751 ευρώ και από εκεί και πάνω ας πραγματοποιούνται συλλογικές διαπραγματεύσεις. Μπορεί;

Εν κατακλείδι, αντί ο κ. Τσίπρας να προσπαθεί να “φτιασιδώσει” το πτώμα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό ότι αυτή είναι ζωντανή, καλό θα ήταν να ενημερώσει τον λαό αυτό τι θα πράξει, αν αυξηθούν οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές. Τι θα πράξει μετά τον εγκλεισμό αυτών που έχουν ήδη εισέλθει, αν η Ευρώπη αρνηθεί περαιτέρω “κατανομές”. Τι θα πράξει με τους ήδη ενδημούντες παράνομους μετανάστες. Τι θα πράξει ώστε τα επενδυτικά κοράκια, που θα αγοράσουν σε λίγο τα κόκκινα δάνεια με όλες τις ευλογίες του, να μην κατάσχουν τα σπίτια και τα χωραφάκια των Ελλήνων.

Τι θα πράξει για να προστατεύσει την Ελλάδα (κατ' εξοχήν τη Θράκη και το Αιγαίο), από έναν μεταβαλλόμενο και φλεγόμενο εξ' Ανατολών περίγυρο.
Τι θα πράξει για να ενισχύσει την ένοπλη άμυνα της χώρας. Τι θα πράξει για το υπερεκατομμύριο των ανέργων.
Τι θα πράξει για τη μακροχρόνια ύφεση, τόσο μακροχρόνια όσο ποτέ και πουθενά.
Τι θα πράξει για την απειλή και προτροπή του ISIS προς τους “πιστούς “ του να χτυπήσουν την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, κλήρο και λαό.

Aν συμβεί κάτι τέτοιο από Ισλαμιστή μετανάστη, νόμιμο ή παράνομο, που θα βρεθεί την άλλη μέρα ο κ. Τσίπρας; Πάντως όχι στην “ίδια καρέκλα”, εδώ πέφτει εντός ολίγου από την καρέκλα της ολόκληρη φράου Μέρκελ, ο Τσίπρας θα τη γλυτώσει; Έρχεται κάποτε η στιγμή που η “ευθυγράμμιση” με τη φράου Μέρκελ πληρώνεται. Και μάλιστα ακριβά.
Αν η χώρα μας κινδυνεύσει εξ' Ανατολών, με ποικίλους τρόπους, όπως έγραψε πρόσφατα η εφημερίδα Independent (U.K.), ανίκανη να αντιδράσει, εφ' όσον τα μνημόνια έχουν τσακίσει την ένοπλη άμυνα της χώρας, άραγε, ο Ελληνικός λαός δε θα ζητήσει ευθύνες από κανέναν;

Ούτε από την ηγεσία του στρατού που δεν αντιδρά στο παραμικρό, ούτε από τη δικαστική ηγεσία, που αποδεικνύεται σκανδαλωδώς εθελόδουλη στους μνημονιακούς “κελευστές”, ούτε από τους διοικούντες την Εκκλησία της Ελλάδος που, στην πλειoνότητά τους, δεν έχουν αντιδράσει στην καταστροφή της πατρίδος μας παρά μόνον οργανώνοντας ελεημοσύνη. (Όμως, ο αξιοπρεπής αυτός λαός για δικαιοσύνη -κοινωνική δικαιοσύνη- έχει ανάγκη και, αν του δινόταν, θα περίττευε η ελεημοσύνη, που δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια).

Ούτε από όσους πρωθυπουργούς (και παρατρεχάμενους) έβαλαν τη χώρα σε αυτήν την δίνη της καταστροφής, διαδοχικά, μεθοδευμένα και “υπάκουα”, θα ζητήσει ευθύνες; Από κανέναν δεν θα ζητήσει ο Ελληνικός λαός ευθύνες; Το μέλλον θα δείξει.

* Πώς θα κατανοήσουν τα Ελληνόπαιδα, κ. Φίλη, την πραγματική έννοια της λέξεως αναίδεια, αν δε γνωρίζουν τη ρίζα της, που είναι η “αρχαία” λέξις αιδώς και πώς θα γνωρίζουν οι κόρες των Ελλήνων ότι το διακριτικό του φύλου τους, προέρχεται από την ίδια αυτή λέξη, ώστε να μην το “διαχειρίζονται αναιδώς”;

Υ.Γ.-1 Συνιστάται για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στο θέμα νέου Συντάγματος ένα βιβλίο γραμμένο από μια ερασιτέχνη του είδους (την γράφουσα) με τίτλο: “Νίκη της δημοκρατίας και νέο Σύνταγμα”. Και οι ερασιτέχνες μπορούν να έχουν δημιουργικές ιδέες, επειδή δεν δεσμεύονται από τις παγιωμένες “νόρμες” των επαγγελματιών. Αλλά για να αποφευχθεί το σχετικό έξοδο -καιροί που είναι!- υπόσχομαι να γράψω μια περίληψη των κεφαλαίων των σχετικών με ένα νέο Σύνταγμα και ελπίζω να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα που φιλοξενεί και το παρόν. Αυτό θα αποτελέσει το Γ.μέρος του άρθρου.

Υ.Γ.-2 Αφού είχα τελειώσει το παρόν άρθρο, διάβασα στο “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους” το σχετικό με το θέμα άρθρο του κ. Αντώνη Μανιτάκη, σε αναδημοσίευση από την “Καθημερινή”, με τίτλο “Ανάμεσα στη γελοιοποίηση και την ασέβεια”. Η όλη τοποθέτησή του είναι πολύ εύστοχη και επιστημονικά στέρεη. Σε ένα πράγμα, όμως, από όσα λέει δε θα μπορέσω να συμφωνήσω, ως απλή πολίτις, που βιώνω με όλη την καρδιά και την ψυχή μου και όχι μόνον διανοητικά, αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας.
Γράφει ο κ. Μανιτάκης: “Είναι το μόνο, άλλωστε, (το Σύνταγμα) που μας απόμεινε και στέκει όρθιο. Το μόνο που άντεξε στην κρίση”. Αληθινά, με όλο τον επαρκέστατο επαγγελματισμό που διαθέτει ο κ. Μανιτάκης, πού το βλέπει “το θαύμα” αυτό; Άντεξε το Σύνταγμα στην κρίση; Στέκει όρθιο;
Πάρα πολλά θα μπορούσαν να αναφερθούν για να τεκμηριώσουν την άποψη της πλειονότητας του Ελληνικού λαού ότι η πολιτική κάστα που κυβερνάει τα τελευταία 7 χρόνια έχει καταντήσει το Σύνταγμα “φτερό στον άνεμο”, για να μην πω τη βαρειά λέξη κουρελόχαρτο.
Θα αναφέρω μόνον δύο άρθρα του. Το άρθρο2 παρ1 δηλώνει: Ο σεβασμός και η προστασία του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Και το άρθρο5 παρ2 δηλώνει: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους.
Τηρήθηκαν τα άριστα συνδυασμένα αυτά άρθρα από το πολιτικό κατεστημένο; Αρκεί μία βόλτα στα νοσοκομεία μας για να διαπιστώσει κάποιος -αν δεν το “έχει γευτεί” ήδη- πώς προστατεύεται η ζωή των Ελλήνων που ζουν στην Ελληνική Επικράτεια. (Για τους αλλοδαπούς δεν γνωρίζω!) Και αρκεί μία βόλτα στα συσσίτια ή στα “στέκια” των αστέγων, μέσα σε εσοχές, κάτω από μαρκίζες και πάνω σε χαρτόνια, για να διαπιστώσει πώς έχει προστατευτεί η τιμή και η αξιοπρέπεια των δεινοπαθούντων Ελλήνων.
Όσο για την ελευθερία των Ελλήνων, τη συνυφασμένη φυσικά με την αληθινή δημοκρατία, ποτέ αυτοί δε ρωτήθηκαν για μείζονες αποφάσεις που αφορούσαν το σήμερα και το αύριό τους, εξ' ίσου με το άμεσο και το μακρόπνοο μέλλον των παιδιών τους. Αλλά και όταν -από λάθος εκτίμηση!- ρωτήθηκαν, τότε όλο το πολιτικό κατεστημένο σε “γόνιμη” συνεργασία, υπό τον φερόμενο ως Πρόεδρο της “Δημοκρατίας” (της ποιας;), συνεπικουρούντων και των παρατρεχάμενών τους, των γνωστών “μένουμε Ευρώπη”, μετέτρεψαν την ελευθερία της εκφρασμένης βουλήσεώς των Ελλήνων στο απολύτως αντίθετό της: σε μακροχρόνια και δυσβάσταχτα δεσμά.
Για ποιο Σύνταγμα που άντεξε μιλάτε κύριε Μανιτάκη; Εκτός αν ως κατάλυση του Συντάγματος εννοείτε μόνον την δια των όπλων κατάλυσή του, πόρρω απέχοντας από τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα , όπου το Σύνταγμα καταλύεται διά της ...Βουλής και των βουλευτών της, που είναι ενεργούμενα των προέδρων των περί την εξουσία κομμάτων, για να μην πω υποχείριά τους.
Αν το Σύνταγμα είναι ένα κείμενο “κειμήλιο για το σεντούκι”, τότε ναι άντεξε! Αν , όμως, είναι ο υπέρτατος εν ενεργεία Νόμος, τότε κατέρρευσε, γιατί το πολιτικό κατεστημένο, στο σύνολό του, τον τσαλαπάτησε.
Και το πιστεύω βαθιά ότι τούτος ο Νόμος είναι η στέρεη βάση κάθε αντίστασής μας, που μπορεί να πραγματοποιηθεί με πολλούς και ποικίλους τρόπους, ακριβώς επειδή ο ίδιος ο τσαλαπατημένος υπέρτατος Νόμος μας μάς καλεί, διά του ακροτελεύτιου άρθρου του 120, να τον υπερασπιστούμε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μια μονο ερωτηση στην Αρθρογραφο εαν αληθεια γνωριζει τι ειναι δημο-κρατια .
    Η Α-ληθεια ειναι οτι ποτε και πουθενα στον κοσμο δεν υπηρξε δημο-κρατια .
    Το δημοψηφησμα πχ , ειναι αγνωστο στην δημο-κρατια , διοτι απλα οι δημοτες αποφασισουν για τα ΠΑΝΤΑ . Τι δημοψηφισμα να κανουν και να δουν ποιος θελει τι;
    Επιτελους προσπαθηστε να ριξετε εστω και μια ματια εξω απο το σπηλαιο των σκιων ...
    Οσο για το οχι που το εκανε ναι , δηδεν ο τσιπρας , η Α-ληθεια ειναι οτι ΟΛΟ το κ(Υ)νοβουλευτικο κατοχικο καθεστως τον βοηθησε . Εαν οι υπολοιποι αρλεκινοι ηταν αμετοχοι στην προδοσια , τιποτα δεν θα μπορουσαν να κανουν εναντια στην Πατριδα την Θρησκεια και την Οικογενεια των ΕΛΛΗΝΩΝ ,απο το '74 μεχρι σημερα .

    Ολιγαρχια ενος ανδρος δικτατορια ειναι το πολιτευμα απο την καταραμενη μερα που εφεραν οι αποικιοκρατες στην μπανανια τους τον ανωμαλο ψευτοεθναρχη .
    Ολα τα αλλα ειναι για να εχουμε να λεμε ....
    Δημο-κρατια = Ατομικη-πολιτικη-οικονομικη ελευθερια και αυτα υπαρχουν μονον και μονον οταν ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ οι πολιτες-οπλιτες . Οταν ΕΜΕΙΣ ειμαστε οι εντολεις και οι εντολοδοχοι . Οταν εμεις λεμε στον εκαστοτε πολιτη-οπλιτη που αναλαμβανει την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θεση εξουσιας του κρατους ΜΑΣ .
    Μας ρωτησαν τουτοι δω ποτε εαν εμεις συμφωνουμε με τις αποφασεις τους ; Μας ειπαν οτι δανειζονται για να θησαυριζουν οι ιδιοι ;
    Κουβαλησαν την διποδη σαβουρα του πλανητη στο σπιτι μας , μας ρωτησαν εαν τους θελουμε ; Ρωτησε αυτος ο αλητης σαμαρας και ο παλιογερος παμπλουτος παπουλιας εαν θελουμε κατσαπλιαδες ; Ο σημερινος αληταρας , αεργος , αμορφωτος αθελληνας και ελληνοφωνος ( ολοι τετοιοι ειναι μεσα στο κυνοβουλιο ) μας ρωτησε που ανοιξε τα συνορα ανατολικα τουτη την φορα ;

    Καμμια δημοκρατια λοιπον δεν εκτελεστηκε , απλα τα αφεντικα των δωσιλογων ολιγαρχων, τους εβγαλαν τις μασκες και φανερα πλεον δειχνουν τι ηταν παντοτε η μεταπολιτευση .
    Το περιεργο ειναι πως ολοι αυτοι που γαρφουν αρθρα για καταλυση δημοκρατιας κτλ κτλ , ακομη δεν καταλαβαν ποιοι και πως τους κυβερνουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε,
      το βιβλίο μου "Νίκη της δημοκρατίας και νέο Σύνταγμα", είναι το απόλυτο τεκμήριο αν πιστεύω ότι έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα ή όχι. Ασφαλώς δεν έχουμε.
      Αν πρόσεξες, όμως,μιλάω για την εκτέλεση της "σκιώδους" δημοκρατίας. Η σκιά είναι πραγματική, έχει υπόσταση; άλλο τόσο συνεπώς έχει υπόσταση και η δημοκρατία στην Ελλάδα.
      Όμως εδώ όπως παντού στον κόσμο, ντύνουν τον απολυταρχικό κοινοβουλευτισμό με τον ψευτο-μανδύα της δημοκρατίας και με κάποιον τρόπο πρέπει να αναφερθούμε σε αυτήν που να αποκαλύπτει ότι είναι ανύπαρκτη. Εγώ προτίμησα τον όρο "σκιώδης", όπως και τους όρους εικονική και "εν εσόπτρω".
      Το είδωλό μας, η εικόνα μας στον καθρέφτη, (το έσοπτρον)
      έχει πραγματική υπόσταση, είναι πραγματικό; άλλο τόσο και η δημοκρατία στην Ελλάδα.
      Πάντως σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτές τις διευκρινήσεις.
      Κατερίνα Χατζηθεοδώρου.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]