Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΕ: Προβλέπεται νέα προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Πιθανή ύστατη λύση η απέλαση προσφύγων προς βορειοαφρικανικές χώρες

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση Ερντογάν θεσπίσει την θανατική ποινή, οποιαδήποτε επικοινωνία της ΕΕ με την Άγκυρα θα ανασταλεί, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ένταξής της στην ΕΕ και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό.
Τότε η Τουρκία θα απαντήσει με την διακοπή των συνοριακών ελέγχων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί επικίνδυνα η μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΕ αναγκαστικά θα καταφύγει σε σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να προλάβει μια νέα ανεξέλεγκτη κρίση, αφού η Ελλάδα από μόνη της δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή μεταναστών και θα μετατραπεί σε έναν χώρο γεμάτο φράχτες και στρατόπεδα προσφύγων.


ΑνάλυσηSouth Front  
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Ανώνυμη πηγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε σε ανταποκριτή της ρωσικής εφημερίδας Ισβέστια ότι “εάν η Άγκυρα ακυρώσει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την επανεισδοχή προσφύγων, η ΕΕ πιθανόν να έλθει αντιμέτωπη με ένα δεύτερο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, οπότε θα αναγκαστεί να πάρει σκληρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση”.

Στην περίπτωση αυτή, η ΕΕ ενδεχομένως θα εξετάσει την εναλλακτική επιλογή της απέλασης των προσφύγων προς τρίτες χώρες. Μέχρι στιγμής, η πρακτική της μεταφοράς προσφύγων σε άλλες χώρες θεωρήθηκε από την ΕΕ ως απάνθρωπη, αλλά πολύ σύντομα ίσως να μην της απομείνει καμία άλλη επιλογή.

Οι Βρυξέλλες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την ισχύουσα συμφωνία και από την πλευρά μας έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας. Ωστόσο, η δήλωση του Ερντογάν για την θέσπιση της θανατικής ποινής αποτελεί σαφές μήνυμα για εμάς. Εάν αποφασίσει να το πράξει, οποιαδήποτε επικοινωνία με την Άγκυρα θα πρέπει να ανασταλεί, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ένταξής της στην ΕΕ και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό”, δήλωσε η πηγή.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ΕΕ αντιλαμβάνεται ότι η Τουρκία θα απαντήσει με την διακοπή του ελέγχου στις παραμεθόριες περιοχές της και τα σύνορα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, σε αυτή την περίπτωση, η ΕΕ θα επιδιώξει “εναλλακτικές λύσεις” για την μεταναστευτική κρίση.

Φυσικά, βρισκόμαστε σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που η συμφωνία ανασταλεί. Αν συμβεί αυτό, οι βουλευτές αναγκαστικά θα διακόψουν τις διακοπές τους. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα από μόνη της δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή μεταναστών. Η χώρα θα μετατραπεί σε έναν χώρο γεμάτο φράχτες και στρατόπεδα προσφύγων”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η πηγή σημείωσε ότι η επιλογή της μεταφοράς προσφύγων σε τρίτες χώρες, ως πιθανός τρόπος αποφυγής μιας χαώδους κατάτασης, ήδη συζητείται από τις Βρυξέλλες. Με τον όρο “τρίτες χώρες”, ο αξιωματούχος προφανώς εννοεί βορειοαφρικανικές χώρες, παρ’ όλο που δεν διευκρίνισε ποιες ακριβώς είναι αυτές.

Προηγουμένως, η ΕΕ είχε δεχθεί απειλητική προειδοποίηση από την Άγκυρα, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα αποχωρήσει από την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, εάν η ΕΕ δεν νομοθετήσει την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών χωρίς βίζα.

Εάν δεν πραγματοποιηθεί η άρση του καθεστώτος των ταξιδιωτικών θεωρήσεων, θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε από την συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων, αλλά και από την συμφωνία της 18ης Μαρτίου. Αυτό ενδεχομένως να συμβεί στις αρχές ή στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά είμαστε σε αναμονή για τον ορισμό μιας καταλυτικής ημερομηνίας”, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, παραθέτοντας την δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]