Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μουζάλας: Θα δοκιμαστούμε αν χαλάσει η συμφωνία με Τουρκία

Αν η Τουρκία αποσυρθεί από την συμφωνία με την ΕΕ και αυξηθούν σημαντικά οι ροές θα δοκιμαστούμε σκληρά, αλλά θα βρούμε λύση, δηλώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επιτυχία η εκκένωση της Ειδομένης

Μέχρι στιγμής η Τουρκία τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ και προσπαθούμε τόσο εμείς όσο και η Κομισιόν να συνεχίσει, δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας (ξέχασε όμως να πει πως η συμφωνία επιστροφής δεν τηρείται επειδή ο Ερντογάν έκλεισε τα σύνορα της Τουρκίας).

Δεν έχουν αυξηθεί οι ροές υποστήριξε. Μόνο τρεις ημέρες περάσαμε τις εκατό αφίξεις, ενώ πέρυσι έρχονταν χιλιάδες κάθε ημέρα (ξέχασε να αναφερθεί πως μόνο σήμερα διασώθηκαν περισσότεροι από 100 λαθρομετανάστες σε Λέσβο και Σάμο).

Το προσφυγικό δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς, διαχείριση κρίσης κάνουμε, τόνισε ο υπουργός. Αν η Τουρκία αποσυρθεί από την συμφωνία και αυξηθούν σημαντικά οι ροές θα δοκιμαστούμε σκληρά, παραδέχτηκε αλλά προσέθεσε ότι θα βρούμε λύση (ξέχασε να πει πως πέρυσι η κυβέρνησή του διαλαλούσε πως η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα επειδή είναι στην Ε.Ε. και οι "πρόσφυγες" θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Για την Ειδομένη σημείωσε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο να διαλυθεί μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων χωρίς να υπάρξει κανενός είδους βία και γι’ αυτό πρέπει να χρεωθεί στην Ελλάδα ως επιτυχία. Συνέκρινε δε την υπόθεση με την αντίστοιχη του Καλέ στη Γαλλία όπου υπήρξε επέμβαση αστυνομίας και στρατού (ξέχασε να πει πως η Ειδομενη δημιουργήθηκε ταχύτατα και χωρίς κανέναν έλεγχο του κράτους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οικονομικά προβλήματα με μεταφορές εμπορευμάτων αλλά και κοινωνικά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής που φοβόντουσαν να βγούνε από τα σπίτια τους).

Για το Ελληνικό παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά συνδέεται με το ότι έπεσε το βάρος στο να αδειάσει η Ειδομένη. «Αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό».

Σε ότι αφορά την αντιπολίτευση σημείωσε ότι για το προσφυγικό τήρησε ηπιότερη στάση απ’ ότι για άλλα θέματα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]