Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέσπασαν μάχες μεταξύ των μισθοφόρων του Ερντογάν στην Τζαραμπλούς

Μισθοφόροι τζιχαντιστές της Τουρκίας, από αυτούς που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για να εισβάλει την Τετάρτη 24 Αυγούστου στη Συρία, στα πλαίσια της επιχείρισης «Ασπίδα του Ευφράτη», άνοιξαν πυρ και σκοτώθηκαν μεταξύ τους μέσα στην πρόσφατα «απελευθερωμένη» πόλη της Τζαραμπλούς την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, ο αρχικός στόχος της εισβολής στη Συρία ήταν για να παρθεί η πόλη Τζαραμπλούς -που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία- από το Ισλαμικό Κράτος.
Αργότερα η τουρκική ηγεσία μας ενημέρωσε ότι στόχος της εισβολής είναι (και) οι Κούρδοι της Συρίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης τουρκικός στρατός και μισθοφόροι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα, ντυμένοι άπαντες με τουρκικές στολές, εισήλθαν στην Τζαραμπλούς δίχως να ρίξουν ούτε μια σφαίρα.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε εγκαταλείψει την πόλη νωρίτερα, την παρέδωσε στην πραγματικότητα αμαχητί στους Τούρκους και στους συμμάχους τους.

Ωστόσο, την επομένη ημέρα από την «απελευθέρωση» της Τζαραμπλούς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANHA, οι ντυμένοι με τουρκικές στολές «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους και από τη σφοδρότητα της μάχης αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνδρες.

Το ANHA μεταδίδει ότι μια ομάδα τουρκόφιλων τζιχαντιστών, που φόραγαν τουρκικές στολές, θέλησαν στις 04.00 να βγουν από την πόλη.
Άλλοι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές, προφανώς από διαφορετική οργάνωση, επίσης ντυμένοι με τουρκικές στολές, δεν τους άφησαν να φύγουν και ξέσπασε φονική μάχη.
Από το κέντρο της Τζαραμπλούς ακούγονταν πυροβολισμοί από το πρωί της Πέμπτης και καπνοί υψώθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτό τον «εμφύλιο» μεταξύ «μετριοπαθών» τζιχαντιστών μισθοφόρων της Τουρκίας δεν έχουν γίνει γνωστές.
Σε περίπτωση που η είδηση επαληθευτεί πρόκειται για σοβαρότατη κρίση στη νεο-οθωμανική εισβολή Ερντογάν στη Συρία.

*Στη φωτογραφία, τζιχαντιστές μισθοφόροι της Τουρκίας -με τουρκικές στολές- μέσα στην Τζαραμπλούς.

Πηγή Tribune



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]