Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Άνδρας επιχείρησε να δολοφονήσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου!

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου επιχείρησε χθες άνδρας με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του CNN Turk, ο άνδρας φορούσε μαύρη μπλούζα που έγραφε «Είμαι Τούρκος», ενώ η απόπειρα έγινε σε τζαμί όπου ο πρώην πρωθυπουργός είχε πάει σε κηδεία γνωστού αρχιτέκτονα.

«Δεν μπορείς να με σκοτώσεις τώρα εσύ, θα σε σκοτώσω εγώ» είπε ο επίδοξος δολοφόνος καθώς πλησίαζε τον Νταβούτογλου, ωστόσο η αντίδραση των ανδρών της προσωπικής φρουράς του πρώην πρωθυπουργού ήταν άμεση.

Ο άνδρας που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται, μέχρι να δικαστεί.

Συνελήφθησαν 20 άτομα στην Τουρκία για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 20 υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, στα Άδανα, νωρίς σήμερα το πρωί, μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ομάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας με την υποστήριξη ελικοπτέρου, πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 22 σπίτια όπου διέμεναν οι ύποπτοι. Οι επιχειρήσεις σύλληψης έγιναν μετά την αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας, για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης από ομάδες των μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο διοικητήριο της αστυνομίας στην πόλη, όπου και ανακρίνονται.

Κωνσταντινούπολη: Ξυλοκόπησαν έγκυο επειδή φορούσε αποκαλυπτικά ρούχα!

Η Χαζάλ Ολμέζ πήγαινε στο σπίτι της στην περιοχή Κοτσά μουσταφά πασά, όταν της επιτέθηκαν τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες που είχαν καλυμμένο το σώμα τους με την ισλαμική μαντίλα.

Η Ολμέζ, η οποία εργάζεται ως γραμματέας σε τουρκική εφημερίδα, είχε σχολάσει από τη δουλειά. «Πήγαινα σπίτι από τον δρόμο που χρησιμοποιώ καθημερινά. Ξαφνικά, κάποιος μου τράβηξε τα μαλλιά από πίσω. Όταν γύρισα είδα μία γυναίκα να φορά μαντίλα και την ρώτησα γιατί τράβηξε τα μαλλιά μου, αλλά εκείνη άρχισε να μου επιτίθεται» είπε η Ολμέζ, μιλώντας στην εφημερίδα όπου εργάζεται.

Η γυναίκα, η οποία είναι έγκυος 6 μηνών, πρόσθεσε ότι τα άτομα που της επιτέθηκαν την κατηγόρησαν για «προδοσία».

Οι δράστες της επίθεσης κατηγόρησαν την γυναίκα ότι στηρίζει το κίνημα του Γκιουλέν, λέγοντάς της: «Γιατί φοράς αποκαλυπτικά ρούχα; Στηρίζεις το πραξικόπημα και τον Γκιουλέν».

«Κάλεσαν και άλλους να μου επιτεθούν. Ήθελαν να με λιντσάρουν» λέει η ίδια.

Ένας άνδρας, ηλικίας 26 – 27 ετών ήρθε κοντά της και άρχισε να της φωνάζει: «Υπάρχουν και άλλοι τέσσερις που έχουμε προσέξει στη γειτονιά. Θα έρθει και η σειρά τους». Ο άνδρας κλώτσησε την έγκυο στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο έδαφος.

Οι δράστες της επίθεσης συνέχισαν να την χτυπούν, ενώ κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Τελικά, μία 60χρονη γυναίκα έσπευσε να σώσει την έγκυο.

Όταν η Ολμέζ πήγε στον γιατρό, εκείνος αρνήθηκε να της χορηγήσει πιστοποιητικό για τα τραύματά της.

«Μπορείς να πας στην αστυνομία και να καταθέσεις μήνυση. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς δεν κατάλαβαν ότι ήσουν έγκυος, αλλιώς θα είχαν πειράξει το παιδί σου» φέρεται να της είπε ο γιατρός.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]