Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Εκτός ορίων το θράσος και η ανομία των τουρκοπρακτόρων (video)

Η σιωπή και η ανοχή της Αθήνας ανοίγουν διάπλατα 
τις πόρτες της Ελληνικής Θράκης στην Άγκυρα 
Οι τουρκόφρονες δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς για να εφαρμόσουν τα σχέδια της Τουρκίας στην Θράκη...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Επί σειρά πολλών ετών καταγράφουμε το τι συμβαίνει στη Θράκη. Σε αυτή την καταγραφή χαρακτηρισθήκαμε από εκείνους που (εξ)υπηρετούν την «πολιτική ορθότητα» από γραφικοί έως… φασίστες. Οι καταγραφές όμως έχουν γίνει, όπως και οι συνεχείς προειδοποιήσεις για το μείζον εθνικό που εξελίσσεται ελέω πολιτικής αδιαφορίας στην Θράκη. Την Ελληνική Θράκη και όχι την Δυτική, όπως πολύ προσεγμένα έχουν εισάγει τον επικίνδυνο γεωγραφικό προσδιορισμό οι διάφοροι κύκλοι ένθεν κακείθεν των ελληνοτουρκικών συνόρων…

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε καταθέσει την ανησυχητική αρνητική κλιμάκωση που καταγράφεται στην Ελληνική Θράκη. Μία κλιμάκωση που άπτεται των συμφερόντων του «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσδοκά στην δημιουργία ενός «ιδιαίτερου κλίματος» επί των ελληνοτουρκικών. Σκοπός του τούρκου προέδρου είναι να πιέσει την –ελαστική ούτως ή άλλως- Αθήνα, μέσα από μία πληθώρα παλαιών και νέων «προβλημάτων» (που δημιουργεί μονόπλευρά η Τουρκία και τα όργανά της) ώστε να κερδίσει είτε τις εντυπώσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας είτε οποιαδήποτε (έστω και λεκτική) υποχώρηση από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα…

Το τελευταίο διάστημα επίκεντρο των στοχευμένων παρεμβάσεων των τουρκοφρόνων (που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στα οικονομικά τους ούτε το πόθεν ούτε το έσχες) της περιοχής, είναι το πομακικό χωριό της Γλαύκης. Ένα χωριό που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στα ορεινά του ν. Ξάνθης και γι αυτό τον λόγο υπάρχει στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων ορεινών καταδρομών του Ελληνικού Στρατού.
Το «μαρτύριο» του χωριού ξεκίνησε μετά από μία πολιτική συνάντηση – ομιλία του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Μία συγκέντρωση που έγινε προσπάθεια να μην δημιουργήσει (τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο) «ζωηρές» αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις από τους τουρκόφρονες, όταν οι υπεύθυνοι της οργάνωσής της αποφάσισαν να αλλάξουν αιφνιδιαστικά την ημέρα της υλοποίησής της. Δυστυχώς, όμως, επιβεβαιώθηκε –για μία ακόμη φορά πως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», αλλά και πως «ο διάβολος κρύβεται πίσω από τις καλές προθέσεις». Δυστυχώς, τα θετικά και τα αρνητικά δεν υπολογίστηκαν επαρκώς, κι ενώ σε πρώτο χρόνο υπήρξε ένα σαφές μήνυμα συμπαράστασης στους πομάκους της περιοχής, σε δεύτερο χρόνο λειτούργησε με εντονότατους ρυθμούς η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή, με σκοπό όχι απλά την ανάκτηση της «χαμένης αξιοπρέπειας» των τουρκοπρακτόρων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την αποκομιδή επιπλέον οφέλους για την τουρκική πολιτική, και, φυσικά, την επίδειξη ισχύος της Άγκυρας στην περιοχή. Η συνέχεια στις εξελίξεις καταδεικνύει πως οι τουρκόφρονες είχαν ήδη έτοιμο σχέδιο δράσης και αναζητούσαν την κατάλληλη αφορμή...

Η κλιμάκωση, όμως, στην Ελληνική Θράκη, από την πλευρά των τουρκοφρόνων είχε ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου, όταν με δημοσίευση στην Milletgazetesi γινόταν η πρώτη αναφορά από τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μετέ για "σκληρή δράση" στην Θράκη, εάν δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση στο σύνολο των "αιτημάτων" της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (παράνομο όργανο καθοδηγούμενο από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής).

Στη συνέχεια, στα πλαίσια επίδειξης ισχύος και αποστολής επικίνδυνων μηνυμάτων προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκε μία σειρά από περιστατικά που κλιμακώνονταν μέχρι και το περιστατικό της ταφής του νεαρού πομάκου μουσουλμάνου της Γλαύκης. Σε αυτά τα "περιστατικά" έγινε σαφής η πρόθεση των ανθρώπων της Τουρκίας να "επανέλθουν" δριμύτεροι στη Γλαύκη και να επιβάλουν την ισχύ τους στους μηυ "απείθαρχους" πομάκους του χωριού και της περιοχής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολιτικής - εθνικιστικής εκμετάλλευσης της γιορτής ενός φροντιστηρίου Αγγλικών, όπου φρόντισε ο Ζεϊμπέκ και η παρέα του να την μετατρέψουν σε πολιτικό σόου, ενώ υπήρξαν στοχευμένες καταγγελίες από την πλευρά των τουρκοφρόνων για επιχείρηση σκοπιμότητας των ελληνικών αρχών (εφοριακοί έκαναν προγραμματισμένους ελέγχους, ενώ η αστυνομία της περιοχής πραγματοποιούσε τους συνήθεις ελέγχους της αρμοδιότητάς της), προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης με τις ελληνικές αρχές.

Επίσης, στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου, με χρήση της θρησκείας, αξίζει να καταγραφεί πως ιμάμης στη Γλαύκη, αναφερόμενος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Γλαύκη, απευθυνόμενος στους πιστούς μουσουλμάνους τους είπε "με αυτά που επιτρέπουμε δεν είναι παράξενο που τα παιδιά όσων συμμετέχουν βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση" (αναφερόταν σε νεαρό κορίτσι της Γλαύκης που πάσχει από καρκίνο), σε μία ύστατη προσπάθεια "συγκράτησης" στα στεγανά του τουρκικού προξενείου, μέσω της τρομοκράτησης των πομάκων.



Η νέα πρόκληση, που αποδεικνύει πως η Θράκη βρίσκεται υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς, ήρθε μέσα από ένα τραγικό γεγονός. Την κηδεία ενός νέου πομάκου μουσουλμάνου του χωριού της Γλαύκης. Ενός νέου ανθρώπου που έχασε τη ζωή του (πνίγηκε) κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας κι ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια του θρήνου της οικογένειας, κι ενω η σωρός του άτυχου νεαρού πομάκου βρισκόταν ακόμη στο σπίτι της οικογένειας, παρουσία του νόμιμου μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου και του στρατηγού του Δ' Σώματος Στρατού, την στιγμή που εκτελούνταν το κατάλληλο θρησκευτικό τελετουργικό, εμφανίσθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπεκ, συνοδευόμενος από τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, με τον αντιπρόεδρο του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ (DEB) Οζάν Αχμέτογλου, τον δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ (παράνομο σωματείο, Τουρκική Ένωση Ξάνθης) Κουρτ Αχμέτ με συνοδεία (τουλάχιστον ενός) τηλεοπτικού συνεργείου και διάφορους άλλους "συνοδούς", απαιτώντας να αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία από το φέρετρο του νεκρού Έλληνα στρατιώτη, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί το νεκρό στα νεκροταφεία...!

Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η κίνηση του ιμάμη Ερκάν Αζίζογλου, ο οποίος θεωρείται ως ο αμέσως επόμενος στην ιεραρχία από τον ψευτομουφτή Μετέ, ο οποίος επιβλήθηκε δια της ισχύος και φωνάζοντας "πάρτε τον από εδώ" έσπρωξε το νόμιμο Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου που ήταν παρών δίπλα στην οικογένεια και του είπε να σηκωθεί και να φύγει αμέσως από το χωριό, γιατί δεν είχε καμιά δουλειά εκεί. Στη συνέχεια οι "επιδρομείς" πήραν αυτοί το φέρετρο, αφαίρεσαν την Ελληνική σημαία που υπήρχε επάνω σε αυτό και συνοδεία τουρκικών καναλιών και ΜΜΕ το μετέφεραν στο Νεκροταφείο της Γλαύκης όπου τελικά παρενέβη και πάλι ο Στρατός.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον στρατηγό που δεν έπεσε στην παγίδα των τουρκοφρόνων και διατήρησε χαμηλούς τόνους αφού διεξήγετο θρησκευτικό τελετουργικό το οποίο όμως δεν σεβάστηκαν οι επιδράμοντες τουρκόφρονες..., ενώ τους αγνόησε στη συνέχεια επιδεικτικά προκειμένου να αποδοθούν από το στρατιωτικό άγημα οι απαιτούμενες στρατιωτικές τιμές στον νεκρό που όπως είναι γνωστό, πνίγηκε εν ώρα υπηρεσία στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής.

Με τα όσα συνέβησαν η μειονότητα πάγωσε και αναρωτιέται πού είναι η Ελληνική Πολιτεία; Η αντιποίηση της ιδιότητας του Μουφτή δεδομένη, τα αδικήματα της διέγερσης τελούνται κατ' εξακολούθηση και η Πολιτεία απλώς παρακολουθεί. Για την υπόλοιπη Ελλάδα, ξέρουμε, μακριά από εμάς και ας είναι μια πιθαμή...
Το ότι δεν υπήρξε καταγγελία - μήνυση και αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή δεν τηρήθηκε ο νόμος, είναι ένα θέμα που έχουμε τονίσει επαρκώς -και δεν θα σταματήσουμε να το τονίζουμε- εδώ και αρκετά χρόνια. Η ατιμώρητη ανομία των τουρκοφρόνων έχει καταστεί πλέον λίαν επικίνδυνη, αφού -διαπιστώνοντας την κυβερνητική - κρατική αμηχανία- δεν διστάζουν πλέον να προχωρούν σε ενέργειες που προκαλούν την κρατική ανοχή και δημιουργούν συνθήκες (ελπίζουμε όχι τετελεσμένα) που προσβάλουν την ελληνική εθνική κυριαρχία στην περιοχή.

Αμέσως μετά την ταφή του άτυχου νεκρού Έλληνα πομάκου στρατιώτη, οι "επιδράμοντες" συγκεντρώθηκαν για να "γλεντήσουν", φυσικά, την επιτυχημένη τους ενέργεια. 

"Προσωπικότητες" όπως ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μέτε, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, δεν συναντούν ικανές αντιστάσεις προς την κατεύθυνση εκτέλεσης δράσεων που σε ένα φυσιολιογικό κράτος τοποθετούνται έναντι των νομικών - ποινικών ευθυνών τους, από μία πολιτική ηγεσία που κυβερνά με σχετική ευθύνη και στο οποίο οι κρατικοί λειτουργοί δεν διστάζουν έναντι οιουδήποτε πολιτικού προσκόμματος...

Φυσιολογικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει ήδη απομακρυνθεί από τη θέση του βουλευτή, αφού παρίστατο και εν ολίγοις συμμετείχε στην αφαίρεση της ελληνικής σημαίας (απόδοση ύψιστης τιμής από την πλευρά της Ελλάδας) από τη σωρό του νεκρού. Η ατιμωρησία του υποδηλώνει πως η προσθαφαίρεση των πολιτικών οφελημάτων απαγορεύει στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στο αυτονόητο, αποστέλλοντας τα κατάλληλα μηνύματα όπου δη... Υποδηλώνει επίσης πως το κομματικό όφελος (ψήφοι στις εκλογές) έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτομάτως υποχωρεί σε εθνικές προσβολές, παραδίδοντας χώρο στον τουρκικό εθνικισμό...

Ο ψευτομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, χαρακτηρισμένος άνθρωπος - πράκτορας της Τουρκίας που δρα ανεξέλεγκτα στην Ελληνική Θράκη (με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός εθνικιστικού τουρκικού υπογάστριου εντός της Ελληνικής Επικράτειας, σε μία περιοχή μείζονος ενδιαφέροντος, δηλαδή στην δημιουργία παρόμοιων συνθηκών με αυτές που υπήρξαν στην Κύπρο -προ εισβολής- και στο Κόσσοβο), γνωστός για την επιλεκτική του επικοινωνία μόνο με τουρκικά ΜΜΕ, καθώς και με δραστηριότητες και επαφές που αναπτύσσει με τούρκους αξιωματούχους -πολλές φορές ειδικών καθηκόντων- οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την (ψευδο)"θρησκευτική" του ιδιότητα, συνεχίζει να προκαλεί ανενόχλητος σε πολλά επίπεδα... Το ότι η ελληνική Πολιτεία δια των εκπροσώπων της συμμετέχει σε δραστηριότητες στις οποίες μετέχει ή πρωταγωνιστεί ο συγκεκριμένος ψευτομ μουφτής, αποτελεί έμμεση παραδοχή της παράνομης θρησκευτικής του ιδιότητας. Και αυτή η πολιτικάντικη (για τις ψήφους) προσέγγιση, συντείνη στην στήριξη της παρανομίας και των εις βάρος της Ελληνικής Θράκης τουρκικών σχεδιασμών. Αρκεί να θυμίσουμε πως ακόμη και στην Τουρκία, την "μητέρα πατρίδα" (του γενίτσαρου πομάκου ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ) οι μουφτήδες τοποθετούνται από το κράτος και δεν εκλέγονται. Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία εκλογής του Μουφτή (από μία επιτροπή που ελέγχει εξ ολοκλήρου το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής) αποτελεί όνειδος για την κυβερνητική εθνική πολιτική.

Για το ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις (αμέσως μετά την τέλεση της κηδείας του άτυχου νεαρού πομάκου Έλληνα στρατιώτη) για το συγκεκριμένο περιστατικό την ευθύνη φέρουν οι παριστάμενοι μη κρατικοί υπάλληλοι, η πολιτική ηγεσία της χώρας, το υπουργείο Εξωτερικών και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς, καθώς και η Δικαιοσύνη (να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως η αναγνώριση και η νομιμοποίηση του κόμματος των τουρκοφρόνων εθνικιστών ΚΙΕΦ (που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τους Γκρίζους Λύκους) έγινε από τον Άρειο Πάγο, τα μέλη του οποίου αγνόησαν επιδεικτικά την έως τότε καταγεγραμμένη (και με βίντεο) δράση των τουρκοφρόνων στελεχών και αρκέστηκαν στο γραπτό καταστατικό που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι η ίδια Δικαιοσύνη που έκλεισε τα μάτια σε πλείστες όσες υποθέσεις παραβατικότητας των τουρκοφρόνων στην Ελληνική Θράκη και όχι μόνο.

Δυστυχώς, η Θράκη εγκαταλείπεται από τους πολιτικούς χαμαιλέοντες και καρεκλοκένταυρους των Αθηνών. Εγκαταλείπεται σε καθημερινή βάση, προσφέροντας πεδίο δόξης λαμπρό -με την μη εφαρμογή των νόμων- σε κάθε είδους τυχοδιώκτη ή επικίνδυνο για την Ελλάδα στοιχείο που προωθεί ή εκτελεί ενέργειες άκρως αντίθετες έως και επιθετικές προς την Ελληνικότητα των κατοίκων της περιοχής. Εάν δεν συμβούν τα αυτονόητα (τα οποία τοποθετούνται πολύ πριν την προσβολή του εθνικού συμβόλου - σημαίας), πολύ φοβούμαστε πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει πως η Θράκη πολιορκήθηκε και απειλήθηκε στον μέγιστο δυνατό βαθμό από την αδιαφορία και τις υπόγειες συμφωνίες των πολιτικών κυβερνήσεων της Ελλάδας και όχι από την επιτυχημένη (και απολύτως προβλέψιμη) πολιτική της Τουρκίας...

ΥΓ: Σε στρατιωτικό επίπεδο είναι ανεπίτρεπτο να βρίσκονται στα μετώπισθεν του στρατού (Έβρος) δυνάμεις φίλιες προς τον αντίπαλο (που πιθανότατα εκπαιδεύονται στρατιωτικά και έχουν ήδη εξοπλισθεί αναλόγως). Κάτι τέτοιο οδηγεί σε σειρά πολλαπλών μετώπων που οδηγούν σε ήττα σε περίοδο σύρραξης. Με απλά λόγια, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, το οποίο λειτουργεί ως στρατηγείο και εφαρμόζει "πολιτικές" που είναι υποστηρικτικές της δράσης του τουρκικού στρατού, αποτελεί σοβαρή πηγή προβλημάτων μη δυνάμενων να προϋπολογισθούν και να αντιμετωπιστούν με απόλυτη επάρκεια και επιτυχία εάν οι καταστάσεις το απαιτήσουν. Αυτοί που δεν γνωρίζουν που είναι τα ελληνικά σύνορα, αυτοί που ανησυχούν για την "ωριμότητα της ψήφου των ομογενών" αλλά δίνουν τη δυνατότητα σε δεκαεξάχρονα και σε λαθρομετανάστες να ψηφίζουν στην Ελλάδα, καλό θα είναι να επιδιώξουν μία απολύτως ειλικρινή συζήτηση με στρατιωτικούς και διπλωμάτες. Αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, δεν διακυβεύεται μόνο η ελληνικότητα της Θράκης ή της σημερινής ελληνικής γεωγραφικής επικράτειας. Αυτό που επιπλέον διακυβεύεται είναι και το δικό τους μέλλον... Για την ακρίβεια το που θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]