Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To Ισλάμ "εργαλείο" στα χέρια του Ερντογάν

Kάλεσε σε προσευχή τους Τούρκους πολίτες 
από το τέμενος του προεδρικού συγκροτήματος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα το πρωί σε προσευχή τους Τούρκους πολίτες από το τέμενος του προεδρικού συγκροτήματος στην Άγκυρα, έξι ημέρες μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα που έγινε με στόχο την ανατροπή του.

Η προσευχή, η οποία μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του τεμένους του προεδρικού συγκροτήματος στην Άγκυρα, μεταδόθηκε επίσης από τον ιστότοπο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak. Σε μηνύματα επίσης που φέρουν την υπογραφή RTErdogan και εστάλησαν σε διάφορους αριθμούς κινητών τηλεφώνων στη χώρα ο πρόεδρος της χώρας καλεί τους Τούρκους πολίτες να συνεχίσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους για να αντισταθούν στους "τρομοκράτες". "Οι πλατείες δεν ανήκουν στα τανκς. Οι πλατείες ανήκουν στο έθνος", αναφέρεται στο μήνυμα που φέρει την υπογραφή του Ερντογάν.

Η Άγκυρα κατηγορεί τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ότι υποκίνησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα. Σήμερα τέθηκε σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, την επιβολή της οποίας για περίοδο τριών μηνών ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Ερντογάν.

Η κατάσταση αυτή, η οποία προβλέπεται από το άρθρο 120 του Συντάγματος, μπορεί να επιβληθεί σε όλη ή σε τμήμα της επικράτειας για μια μέγιστη περίοδο έξι μηνών στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για σοβαρές ενέργειες που αποσκοπούν στην κατάλυση της δημοκρατικής τάξης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. Βάσει αυτής επιβάλλονται κυρίως περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία και στην ελεύθερη πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

"Νεκροταφείο προδοτών" με τις ευλογίες Ερντογάν

Σε μια πρωτοφανή κίνηση ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού νεκροταφείου για προδότες, όπου θα ταφούν οι νεκροί πραξικοπηματίες χωρίς νεκρώσιμη τελετή.

«Διέταξα να δεσμευθεί χώρος και να δημιουργηθεί νεκροταφείο, το οποίο θα αποκαλείται "νεκροταφείο των προδοτών". Έτσι, ο περαστικός θα μπορεί να περνά απ' έξω και να τους καταριέται», ανέφερε ο Καντίρ Τοπμπάς, ο οποίος ανήκει στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ηurriyet, ο ίδιος είπε «όποιος περνά απ' έξω θα τους καταριέται κι έτσι δεν θα μπορούν να ησυχάσουν στους τάφους τους».

Μάλιστα, συνεχάρη τον δήμαρχο του Ορντού ο οποίος δεν έδωσε άδεια για ταφή των πραξικοπηματιών, με αποτέλεσμα μια οικογένεια να θάψει τον νεκρό της στον κήπο της.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]