Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το χρονικό αποτυχίας της δολοφονίας του Ερντογάν απέναντι από τη Ρόδο

Τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας έσωσαν τον τούρκο πρόεδρο
Νεκροί πολλοί πιστοί άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Ερντογάν
Το πραξικόπημα απέτυχε μόλις ξεκίνησε, όταν ο Ερντογάν γλίτωσε τον θάνατο από τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων

Tο βασικότερο κεφάλαιο του Πραξικοπήματός κατά του Προέδρου της Τουρκίας κ. R.T. Erdogan εξελίχθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής της 15ης Ιουλίου 2016, στην Τουρκική πόλη Marmaris, που βρίσκεται στην περιφέρεια Muğla, απέναντι από την Ρόδο, και δεν πήρε «χαμπάρ» κανείς από την ΕΥΠ, τι γινόταν αν όλα γινόντουσαν μόλις 21 ναυτικά μίλια μακριά από κέντρο περισυλλογής πληροφοριών της ΕΥΠ στο νησί της Ρόδου.

Μάλιστα, υπήρξε γνωστός Έλληνας πολιτικός που βρέθηκε στην Ρόδο την Παρασκευή βράδυ, ο οποίος κατά την διάρκεια δείπνου του σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, ενημερώθηκε πριν από τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη… και πολύ πριν μάθει ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κ. Αλέξης Τσίπρας ότι στην Τουρκία εξελισσόταν πραξικόπημα, δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου της Τουρκίας R.T. Erdogan.

Και στο σημείο αυτο τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: Τι ακριβώς ενημέρωση έκανε ο κ. Ρουμπάτης στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, αφού με απόφαση και διαταγή του ιδίου όλοι οι εντεταλμένοι με κάλυψη υπάλληλοι της ΕΥΠ στην Τουρκία (και όχι μόνο), είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα; Πως μπορούσε ο κ. Ρουμπάτης να γνωρίζει τι συνέβαινε στην Τουρκία...; Εκτός και εάν ζήτησε πληροφορίες από άλλη χώρα και απέκτησε υποχρεώσεις...
Το σημαντικό στο σημείο αυτό είναι πως η ΕΥΠ δεν είχε ιδέα για το τι γινόταν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής απέναντι από την Ρόδο. Και η ευθύνη γι αυτή την άγνοια είναι προσωπική του κ. Ρουμπάτη, αφού λίγα μόλις χιλιόμετρα απέναντι από τη Ρόδο, στην Τουρκική πόλη Marmaris. εξελίχθηκε το βασικότερο κεφάλαιο του Πραξικοπήματος κατά του Προέδρου της Τουρκίας κ. R.T. Erdogan.

Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν από το πολυτελές Ξενοδοχείο Mares, του οποίου την διαχείριση έχει η εταιρεία Yazici Turizm Marmaris Işlemeleri A. με ιδιοκτήτες φιλικά προσκείμενους στην Οικογένεια του Προέδρου της Τουρκίας κ. R.T Erdogan
(μετά από μία περίεργη αλλαγή ιδιοκτησίας τον Ιανουάριο του 2008, καθότι το ξενοδοχείο μέχρι εκείνη την χρονιά ήταν στην ιδιοκτησία της Οικογένειας του μεγαλοεπιχειρηματία Koç).
Σε αυτό το ξενοδοχείο εξελίχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της νεότερης Τουρκικής ιστορίας, με την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Τουρκία κ. R. T. Erdogan.

Με βάση τις περισυλλεγμένες πληροφορίες που ελέγχθηκαν για την πιστότητά τους, επιβεβαιώνεται ότι πολλά από τα όσα έχουν διαδραματιστεί κατά την διάρκεια της επιχείρησης του πραξικοπήματος από το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, μεταξύ αυτών, τα όσα εξελίχθηκαν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2016, έλαβαν χώρα για την απόπειρα δολοφονίας κατά του ERDOGAN στο ξενοδοχείο MARES στο Marmaris που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Icmeler και Armutalan, συγκεκριμένα σε βίλα του ιδιοκτήτη ειδικά διαμορφωμένη που βρίσκεται σε μία πευκόφυτη περιοχή, πάνω στο κύμα, στο χώρο του ξενοδοχείου όπου θα διέμενε για μικρό χρονικό διάστημα ο Πρόεδρος με την Οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας R.T. Erdogan συνοδευόμενος από την σύζυγο του και την προσωπική του φρουρά, είχε φτάσει στην περιοχή της Muğla με γιοτ, αποβιβάστηκε σε γνωστή μαρίνα στον κόλπο της Gökova που βρίσκεται απέναντι από την Σύμη (που βρισκόταν και διασκέδαζε ο Γιώργος Παπανδρέου με την παρέα του… σε γνωστή ψαροταβέρνα) και από εκεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας μεταφέρθηκε οδικώς με άκρα μυστικότητα και μετά από ολιγόλεπτη διαδρομή μετέβη στο ξενοδοχείο Mares.

Είχε πια σκοτεινιάσει και οι περισσότεροι τουρίστες είχαν αποσυρθεί στα δωμάτιά τους, ενώ άλλοι έχουν βγει για βραδινό φαγητό, και ποτό στην πόλη Marmaris.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας R.T. Erdogan συνοδευόμενος από την σύζυγο του και την προσωπική του φρουρά, βρίσκονται στην Βίλα που είναι κτισμένη στην πευκόφυτη περιοχή του ξενοδοχείου.

Την ηρεμία της όμορφης νύκτας ξαφνικά διαταράσσει ο θόρυβος 2 ελικοπτέρων που πετούν μόλις πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο κόλπο του Μarmaris με κατεύθυνση το ξενοδοχείο Mares. Είναι μία πτήση που δεν είναι καταγεγραμμένη στο πρόγραμμα κινήσεων που διαθέτει η προσωπική φρουρά του Ερντογάν.

Το ένα ελικόπτερο είναι τύπου AH-1 Cobra, Τουρκικής κατασκευής. Το άλλο είναι επιθετικό ελικόπτερο Τ129. Παραμένει ακίνητο σε μικρή απόσταση από τον χώρο της πευκόφυτης περιοχής του ξενοδοχείου και βάλει με το πυροβόλο του κατά της παρακείμενης οικίας του ξενοδοχείου που είχε λάβει πληροφορίες ότι βρίσκονταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας R.T. Erdogan που συνοδεύεται από την σύζυγο του και την προσωπική του φρουρά.

Το επιθετικό ελικόπτερο, παρέχοντας κάλυψη και υποστήριξη με πυρά, επέτρεψε στο δεύτερο ελικόπτερο το οποίο είναι τύπου S-70B Seahawk του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, να αποβιβάσει με την χρήση σκοινιών στην προβλήτα του ξενοδοχείου Mares την ολιγομελή ομάδα SAT των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού που μετέφερε (στο συγκεκριμένο σώμα έχουν ως motto «κρατήσου χαμηλά, κινήσου γρήγορα, σκότωσε πρώτος, πέθανε τελευταίος, μία σφαίρα ένας θάνατος, δεν υπάρχει τύχη, είναι καθαρά θέμα δεξιοτήτων»).

Ταυτόχρονα ακούγονται και άλλοι πυροβολισμοί από άλλη κατεύθυνση, από άλλη επίγεια ομάδα που δρούσε πάνω από την μεριά του κεντρικού δρόμου που βρίσκεται πάνω από το ξενοδοχείο κι ενώνει την περιοχή Armutalan προς Marmaris και Armutalan προς Icmeler. Προφανώς είχε φθάσει εκεί οδικώς άλλη ομάδα και συντονισμένα με την ομάδα SAT έδρασε καλύπτοντας το οδικό δίκτυο Icmeler-Armutalan-Marmaris και την φύλαξη της πρόσβασης στο ξενοδοχείο Μares των μονάδων Jandarma και Αστυνομίας από φυλάκια που βρίσκονται σε μικρή απόσταση, με κύριο στόχο να αποκόψει την δράση των δυνάμεων της αστυνομίας και πολιτοφυλακής που ήταν σίγουρο ότι θα μετέβαιναν στην περιοχή αμέσως μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

Λίγο πιό κάτω γίνεται πραγματική μάχη μεταξύ των ατόμων της προεδρικής φρουράς και των εισβολέων - πραξικοπηματιών και των μονάδων της αστυνομίας και πολιτοφυλάκων που έχουν φθάσει ακαριαία στον χώρο του ξενοδοχείου, καθότι είχαν ειδοποιηθεί!
Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ αυτών και άτομα από την προεδρική φρουρά, οι οποίοι είχαν μείνει πίσω για να καθυστερήσουν τους εισβολείς - πραξικοπηματίες, και να δώσουν χρόνο για την ασφαλή μετακίνηση του Προέδρου της Τουρκίας R.T. Erdogan, της συζύγου του και της ολιγομελοήυς πλέον προσωπικής του φρουράς.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας R.T. Erdogan, με βάση τις πληροφορίες, είχε ειδοποιηθεί έγκαιρα για το πραξικόπημα μόλις λίγα λεπτά πριν και μεταβαίνει σε κοντινό οίκημα - φρούριο μεγάλου, γνωστού επιχειρηματία και φίλο του Προέδρου που τυγχάνει να βρίσκεται πολύ κοντά στο Ξενοδοχείο συγκεκριμένα στην περιοχή Kumlubuk, στον κόλπο του Marmaris.

Στην δολοφονική επιχείρηση των πραξικοματιών εικάζεται πως συμμετείχαν 35-40 στρατιώτες, μαζί με αυτούς των ειδικών δυνάμεων και των πληρωμάτων των ελικοπτέρων. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές από την τουρκική πολιτοφυλακή Jandarma, για την σύλληψη 25 από αυτούς, χωρίς όμως να εμφανίζονται φωτογραφίες των ιδίων, παρά μόνο του εξοπλισμού που χρησιμοποίησαν.

Οι υπόλοιποι, όλοι μέλη της ομάδας SAT, αναζητούνται. Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 18/7/2016 δεν είχε υπάρξει καμία πληροφορία σχετιζόμενη με την εξαφάνισή τους.
Εικάζεται ότι πολλοί από τους στρατιώτες που έχουν λάβει μέρος στην δολοφονία τους τούρκου προέδρου που έχουν τραπεί σε φυγή, κρύβονται, ή έχουν αναμειχθεί με τον τοπικό πληθυσμό φορώντας πολιτικά ρούχα. Στις έρευνες που διενεργούνται στην ευρύτερη δασώδη περιοχή έχει βρεθεί στρατιωτικός εξοπλισμός και στολές - στρατιωτικά ρούχα.

Λίγο αργότερα, υπήρξε και δεύτερη δολοφονική απόπειρα κατά πολιτικού προσώπου της Τουρκίας. Έγινε κατά του πρωθυπουργού Binali Yildirim, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και γλύτωσε από βέβαιο θάνατο χάρη στην αποτελεσματικότητα της φρουράς του.

Αργότερα την Τρίτη 19/7/2016, θα υπάρξει νέα δημοσίευση με πρόσθετες αποκαλύψεις που αφορούν τον τρόπο διαφυγής και μετακίνησης του Erdogan από το Marmaris στην Κωνσταντινούπολη, τις πρώτες ώρες του Σαββάτου...

Μανώλης Χατζησάββας





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]