Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν και οι Καυκάσιοι “συνεργάτες” του

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τους τρομοκράτες;

Του Κώστα Μαυρίδη

Το πρώτο σημείωμα το οποίο συνέδεε τον Ταγίπ Ερντογάν και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) με Καυκάσιους φονιάδες ισλαμιστές εκδόθηκε πριν δύο περίπου χρόνια από το φιλοκουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών. Το σημείωμα ενημέρωνε εκτενώς την στρατολόγηση από τον Ερντογάν Καυκάσιων ισλαμιστών ως εργαλείου στον ακήρυχτο πόλεμο για επικράτηση του Ισλάμ αλλά και σε βρώμικες αποστολές εναντίον των Κούρδων στις ν/α επαρχίες της Τουρκίας. Καθώς τότε κορυφώνονταν τα εγκλήματα του Ισλ. Κράτους στη Συρία και μαινόταν η μάχη των Κούρδων στο Κομπανί όπου έφραξαν μόνοι τους το δρόμο στο Ισλαμικό Κράτος, ελάχιστοι έδιναν σημασία στις πληροφορίες για Καυκάσιους ισλαμιστές.

Το σημείωμα ενημέρωνε εκτενώς την στρατολόγηση από τον Ερντογάν Καυκάσιων ισλαμιστών ως εργαλείου στον ακήρυχτο πόλεμο για επικράτηση του Ισλάμ αλλά και σε βρώμικες αποστολές εναντίον των Κούρδων στις ν/α επαρχίες της Τουρκίας. Καθώς τότε κορυφώνονταν τα εγκλήματα του Ισλ. Κράτους στη Συρία και μαινόταν η μάχη των Κούρδων στο Κομπανί όπου έφραξαν μόνοι τους το δρόμο στο Ισλαμικό Κράτος, ελάχιστοι έδιναν σημασία στις πληροφορίες για Καυκάσιους ισλαμιστές.

Ακολούθησαν και άλλες πληροφορίες που υποδείκνυαν την στενότερη συνεργασία του Ερντογάν με Τσετσένους και άλλους ισλαμιστές οι οποίοι ανελάμβαναν συγκεκριμένες “αποστολές”. Μια “αποστολή” τους υπήρξε να εγκατασταθούν εντός των συμπαγών κουρδικών πληθυσμών με την ΜΙΤ να παρέχει χρηματοδότηση, παραχώρηση μικρο-επιχειρήσεων (ο Τουρκικός στρατός και διάφορα Ταμεία του ελέγχουν έμμεσα εκατοντάδες τέτοιες επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις) και φυσικά πλήρη εγκληματική ασυλία στη δράση τους για εκδίωξη του Κουρδικού πληθυσμού. Το “πακέτο” ήταν ιδιαίτερο ελκυστικό για ένα ισλαμιστή από την Τσετσενία ή άλλη περιοχή του Καυκάσου, ο οποίος με την εγκληματική καταπίεση των Κούρδων υπηρετούσε τον “μεγάλο και πιστό αδελφό μουσουλμάνο”, τον Ερντογάν. Τέτοια “δράση” υπό την κάλυψη της ΜΙΤ που παρέχει ασυλία σε κάθε έγκλημα τους, σε συνδυασμό με τα φοβερά ανοσιουργήματα των ειδικών δυνάμεων του Τουρκικού στρατού, έκαναν τη ζωή των Κούρδων αβίωτη.

Τα δύο τελευταία χρόνια πάνω από 400,000 Κούρδοι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους, όπως καταγγέλλει η εισηγήτρια της έκθεσης προόδου για την Τουρκία ευρωβουλευτής Κ. Πίρι, γνωστή κατά τα άλλα για την στήριξη της προς την Τουρκία. Κάποιοι από τους καταδιωκόμενους Κούρδους, μεταξύ τους και μανάδες της κοινότητας Γεζίτι των οποίων τα παιδιά απήχθηκαν από το Ισλ. Κράτος, έφτασαν μέχρι και τις Βρυξέλλες και διαδηλώνουν για μήνες σε ένα πάρκο μόλις 500 μέτρα από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο εναντίον του “χασάπη και φονιά Ερντογάν” όπως τον αποκαλούν. Εκεί στο πάρκο τους επισκέφτηκα, μου άνοιξαν την καρδιά τους και μιλήσαμε για όλα.

Για κάποιον εκτός Τουρκίας, όπως στην ΕΕ που απολαμβάνουμε ελευθερία του λόγου και προστασία από αυθαιρεσίες της εξουσίας, δύσκολα κατανοούμε τον κίνδυνο που διατρέχει ένας εντός Τουρκίας που παραθέτει στοιχεία όπως αυτά που εκδίδει τον κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Στοιχεία που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα του Ερντογάν και των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, δυστυχώς έχουν τίμημα ψηλού κινδύνου.

Επανανερχόμενοι στους Καυκάσιους “συνεργάτες” του Ερντογάν, στις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία, πριν σχεδόν ένα περίπου χρόνο, το φιλοκουρδικό Κόμμα είχε ειρηνική εκδήλωση σε πλατεία όπου εκατοντάδες χόρευαν κυκλικά, οπόταν εκδηλώθηκε ωμή δολοφονική επίθεση με δεκάδες σκοτωμένους και τραυματίες. Τις επόμενες μέρες η Αστυνομία συνέλαβε υπόπτους με καταγωγή από τον Καύκασο. Ποιες παρεμβάσεις έγιναν, τι πραγματικά συνέβηκε, κανένας δεν ξέρει αλλά οι ύποπτοι ελευθερώθηκαν, χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί κάτι επίσημο.

Είναι σύνηθες στην Τουρκία, οι μυστικές υπηρεσίες να παρεμβαίνουν και να διακόπτουν έρευνες ή κρατικές διαδικασίες επικαλούμενες ζωτικά εθνικά συμφέροντα! Τις προάλλες είχαμε το μεγάλο μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και αυτή τη φορά οι δράστες έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί. Είναι αδιαμφησβήτητα από τον Καύκασο, προερχόμενοι από τους στενούς και “φιλικούς” κύκλους του Ερντογάν. Μέχρι που φτάνει το μυαλό ενός αδίσταχτου μανιακού ισλαμιστή (και των συνεργατών του) που θεωρούν την ανθρώπινη ζωή αναλώσιμη και “χρήσιμο” κόστος για να προωθηθεί το “όραμα” ενός νεοσουλτάνου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αλλά μόνο να υποψιάζεται. Ίσως μια μέρα μάθουμε και μακάρι να είναι όλα εξαρχής λανθασμένα… Μακάρι!

Ο Κώστας Μαυρίδης είναι Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ (S&D) – costas.mavrides@europarl.europa.eu

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]