Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος πρέσβης: Δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις η μη έκδοση των στρατιωτικών

Τσίπρας και Καμμένος γίνονται κυνηγοί κεφαλών...! 

Το θρίλερ των 8 τούρκων που ζήτησαν άσυλο στη χώρα του Ξενίου Διός συνεχίζεται αμείωτο. Η Άγκυρα, μετά την γνωστοποίηση της άγνοιάς της για τις ταυτότητες των 8 τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, προχώρησε σε καταγγελία στην Interpol μέσα από την οποία ζητούσε την γνωστοποίηση των στοιχείων και την σύλληψη των ατόμων που έκλεψαν τουρκικό ελικόπτερο και μετέβησαν στην Ελλάδα. Δυστυχώς, για την Τουρκία, το αίτημά τους προς την Interpol υποβιβάστηκε από τις ελληνικές αρχές.

Όμως, η Τουρκία επιμένει για την επιστροφή των Τούρκων. Έτσι, μερίδα της άσκησης πιέσεων ανέλαβε ο τουρκικός Τύπος, αλλά το κύριο βάρος της μη απόδοσης ασύλου το έχει αναλάβει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Έτσι, ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, είπε ότι δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις μη επιστροφή των στρατιωτικών στην Τουρκία.
Είπε, επίσης, ότι η δίκη των στρατιωτικών στην Τουρκία θα είναι δίκαιη και η διαδικασία θα είναι διαφανής.

Το ελικόπτερο με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και οι οκτώ στρατιωτικοί έχουν ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές Αρχές.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης στην υπηρεσία ασύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου.

Οι επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ο πιλότος του ελικοπτέρου βαρύνεται για εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

Η συνήγορος υπεράσπισης σημειώνει ότι οι στρατιωτικοί φοβούνται για τη ζωή τους και ανησυχούν για τις οικογένειες που άφησαν πίσω τους.

Η αλαζονεία του τούρκου προέδρου, όμως δυσχεραίνει την προσπάθεια επιστροφής των 8 τούρκων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Κι αυτό, επειδή με χθεσινές δηλώσεις του στο CNN ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά να εφαρμόσει την απαίτηση των τούρκων πολιτών για επιστροφή της θανατικής ποινής. Σήμερα, μάλιστα, ανακοίνωσε πως αύριο θα δημοσιοποιηθεί μία πολύ σημαντική απόφαση του κοινοβουλίου, την οποία ο ίδιος θα κάνει αποδεκτή, υπονοώντας την επαναφορά της θανατικής καταδίκης.

Παράλληλα δήλωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υποβληθεί στις ΗΠΑ γραπτό αίτημα για την έκδοση του αυτοεξόριστου στην Πενσυλβάνια ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο από την πρώτη στιγμή κατηγορεί για την ενορχήστρωση της απόπειρας πραξικοπήματος -και εκείνος από την πλευρά του αρνείται κάθε εμπλοκή.

Ερωτηθείς τι θα κάνει εάν οι ΗΠΑ αρνηθούν να τον εκδώσουν, ο Ερντογάν απάντησε πως «έχουμε αμοιβαία συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών».
Όμως, πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει –τουλάχιστον γνωστοποιημένη- συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για έκδοση πολιτών μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα, τόσο το Ελληνικό, όσο και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο είναι κατά της έκδοσης ανθρώπων σε χώρες στις οποίες κινδυνεύει η ζωή τους…

Κι επειδή η φρίκη στην Τουρκία δεν έχει τέλος, αλλά βρίσκεται μόνο στην αρχή της, σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση (σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA) με βάση την οποία δεν θα τελεστούν οι κηδείες όσων επίδοξων πραξικοπηματιών έπεσαν νεκροί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσε η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων. 

Παρ’ όλα αυτά και για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους (4 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου είναι άμεσα επηρεαζόμενοι – εξαρτώμενοι από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, δηλαδή από την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν) θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα ξεχάσει τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές κορώνες της (βλ. παράδοση Οτσαλάν), θα παραμερίσει τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό των δύο κυβερνητικών κομμάτων, θα αγνοήσει την Ελληνική, την Ευρωπαϊκή και την Διεθνή Νομοθεσία, και με ένα σημείωμα προς τους δικαστές, στο οποίο θα αναγράφεται πως «για λόγους εθνικής ασφάλειας και ωφέλειας, καθώς και για λόγους διατήρησης ειρηνικού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» πρέπει οι 8 αιτούντες (ικέτες) άσυλο στην Ελλάδα, να εκδοθούν τάχιστα και με τυπικές διαδικασίες σε αξιωματούχους της Τουρκίας, πιθανότατα στο συνοριακό πέρασμα των Κήπων.

Για όσους διαφωνούν ως προς την εξέλιξη, προτείνουμε να σκεφτούν πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν δίστασε να παραδώσει στις ορέξεις των τοκογλύφων δανειστών και στους «θεσμούς» 11 εκατομμύρια ελλήνων πολιτών. Υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα διστάσουν οι ίδιοι κυβερνώντες να παραδώσουν 8 πολίτες άλλης χώρας, γνωρίζοντας πως τους στέλνουν στον θάνατο; Αν και το μεγαλύτερο σφάλμα των 8 φυγάδων τούρκων είναι πως σκέφθηκαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία που σέβεται τη νομιμότητα και αριστερή κυβέρνηση που έχει σαν πρόσημο τον ανθρωπισμό. Δυστυχώς, η κακή τους ενημέρωση τους έστειλε στα χέρια σύγχρονων εφιαλτών…

ΥΓ: Υπήρξαν σοβαρές σκέψεις στο μέγαρο Μαξίμου η συγκεκριμένη υπόθεση να ανατεθεί στον ειδικό του κυβερνητικού στρατηγικού σχεδιασμού κ. Καρανίκα, αλλά δυστυχώς αυτές δεν ευόδωσαν επειδή το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος βρίσκεται στις καλοκαιρινές του διακοπές σε άγνωστο μέρος…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]