Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Δίχτυ ασφαλείας» για να μην έρθουν «συνωμότες»

Σε επιφυλακή οι Ενοπλες Δυνάμεις από τη Σύμη μέχρι το Καστελόριζο και στα χερσαία σύνορα, για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες

Από τον Ανδρέα Κούτρα

Δίχτυ ασφαλείας από τη Σάμο μέχρι το Καστελόριζο, αλλά και στην περιοχή των χερσαίων συνόρων στον Εβρο, έχουν απλώσει οι Ενοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με το Λιμενικό και την Αστυνομία, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο πραξικοπηματιών από την Τουρκία, που θα έβαζαν σε περιπέτειες την Ελλάδα, δεδομένης της έκρυθμης κατάστασης στη γειτονική χώρα.

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στην κατάσταση επιφυλακής στην οποία βρίσκεται το Ελληνικό Στράτευμα, έκανε λόγο για «δύσκολη και επικίνδυνη» κατάσταση στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, με παρενέργειες στην Ελλάδα, ενώ στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες υπό τον Νίκο Κοτζιά και παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Οι επιτελείς του Πενταγώνου φοβούνται πως ενδεχομένως υπό την πίεση της σύλληψης και καταδίκης από την κυβέρνηση Ερντογάν στρατιωτικοί που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα, μεταξύ των οποίων η ομάδα των 25-40 «Μπορντό Μπερελί», η οποία επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τούρκο πρόεδρο στη Μαρμαρίδα, να θελήσουν να περάσουν στην Ελλάδα αναζητώντας άσυλο ή καταφύγιο.

Για την αποτροπή μιας τέτοιας προσπάθειας και δεδομένης της διπλωματικής κόντρας για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς της Αλεξανδρούπολης, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «Ηρακλής». Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι, συνολικά έξι, έχουν αναπτυχθεί στη Ρόδο, στην Κω και στη Λέρο (δύο ελικόπτερα σε κάθε νησί), αμφίβιοι καταδρομείς έχουν μεταφερθεί σε νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ συνεχίζουν τις εναέριες περιπολίες δύο ελικόπτερα Super Puma, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Τα Απάτσι εντάχθηκαν στην επιχείρηση, διότι είναι εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες προκειμένου να «σαρώνουν» την περιοχή στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία την ημέρα, αλλά κυρίως τη νύχτα. Τα δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, η ΤΠΚ «Βότσης» και η κανονιοφόρος «Ναυμάχος» είναι επανδρωμένα και με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων (ΕΤΕΘ).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Σύμης, όπου σήμανε συναγερμός με αφορμή την πορεία δύο φουσκωτών από τα τουρκικά παράλια την Τετάρτη, γίνεται έλεγχος σε καθετί που κινείται. Ακόμη και σε τουριστικά σκάφη. Το ίδιο συμβαίνει και στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση σκαφών της Ακτοφυλακής (περισσότερα από δέκα).

Κανείς δεν παρενόχλησε το αεροπλάνο του «σουλτάνου»

«Το αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν, που τον μετέφερε από τη Μαρμαρίδα στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα του πραξικοπήματος, δεν συνοδευόταν από μαχητικά F-16. Ούτε "φίλια" αεροσκάφη υπήρχαν, αλλά ούτε και "εχθρικά" επιχείρησαν να εμπλακούν στον αέρα» δήλωσε ανώτατη πηγή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η εκδοχή αυτή ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα -ή, τουλάχιστον, την εικόνα που μετέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης- και δίνει ίσως απάντηση σε όσους αναρωτιόνταν γιατί οι πραξικοπηματίες δεν κατέρριψαν το προεδρικό αεροσκάφος. «Το μόνο που είδαμε ήταν το αεροσκάφος του Ερντογάν. Τίποτε άλλο» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή "Δημοκρατία"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]