Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς «Νομική Δέσμευση» το αποτέλεσμα του Βρετανικού Δημοψηφίσματος;!...

Μεταφέρει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Το πρόσφατο Βρετανικό Δημοψήφισμα για BREXIT προφανώς έχει μπροστά του «μακρύ δρόμο» καθώς από χτες το βράδυ και σήμερα, ξημερώματα Δευτέρας 11ης Ιουλίου, κάνει τον γύρο των Βρετανικών και Διεθνών ΜΜΕ η επιστολή που υπογράφουν 1,000 γνωστοί Άγγλοι Νομικοί και απευθύνεται στον νυν Πρωθυπουργό κ David Cameron,

Η κεντρική θέση της επιστολή επικεντρώνεται σε έλλειψη πλαισίου Νομικής κάλυψης για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας που αφορά στην έξοδο μιας χώρας μέλους από την ΕΕ των 28 χωρών-μελών.

Συναφής με τη θέση αυτή των γνωστών Δικηγόρων είναι και η αναφορά τους στο γεγονός ότι παραμονές του Δημοψηφίσματος «ειπώθηκαν πολλά ψέματα και μισές αλήθειες» και ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 50 και της «αποχώρησης» δεν διασφαλίζει αυτά που οι υποστηρικτές του BREXIT είχαν υποσχεθεί, ότι δηλαδή θα μπορέσει το Ηνωμένο Βασίλειο να διαπραγματευθεί όρους οικονομικών συναλλαγών με τους 27 της ΕΕ.

Ουσιαστικά η επιστολή των Νομικών χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα του BREXIT απλά ως «συμβουλευτικό και ΟΧΙ δεσμευτικό για την Βρετανική Κυβέρνηση!...»

«Σκεφθείτε το πριν ενεργοποιήσετε το αποτέλεσμα με την ισχνή διαφορά 52%-48%» συνιστούν οι επιφανείς Βρετανοί Νομικοί εγείροντας και το ερώτημα «γιατί δεν είχε προκαταβολικά προσδιοριστεί και ένα συγκεκριμένο πλαφόν ψήφων για να ισχυροποιήσει το αποτέλεσμα;»

Τελικά, σύμφωνα με έναν από τους συν-υπογράφοντες πλέον γνωστούς «ειδικούς» σε Συνταγματικά θέματα και την κείμενη Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, τον κ Aidan O’Neill, το Δημοψήφισμα απέδειξε με τα αποτελέσματά του ότι «δεν είμαστε ένα Ενωμένο Βασίλειο, αλλά ένα διαιρεμένο Κράτος»

Περισσότερα από το νέο αυτό «επεισόδιο» στο εξελισσόμενο Βρετανικό «σήριαλ» του BREXIT που αναστατώνει, εδώ:

http://news.sky.com/story/brexit-vote-not-legally-binding-say-lawyers-10498256
http://www.dailymail.co.uk/wires/pa/article-3684054/Brexit-vote-not-legally-binding-lawyers-claim.html
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/lawyers-claim-brexit-vote-not-8394713
http://www.ibtimes.co.uk/brexit-over-1000-barristers-sign-letter-saying-eu-referendum-vote-not-legally-binding-1569919
http://www.hl.co.uk/news/2016/7/11/brexit-vote-not-legally-binding-in-letter-signed-by-1000-lawyers



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]