Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κοτζιάς "έβγαλε το εισιτήριο" της επιστροφής των "8" στην Τουρκία

Πιστός υπηρέτης της "πολιτικής κατευνασμού" 
της Τουρκίας ο κ. Κοτζιάς 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Αποκαλυπτικότατος, παρά τους χαμηλούς τόνους και την χρήση μίας ιδιαίτερης γλώσσας, είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, στην οποία "ξεκαθάρισε τα αισθήματά" του, αλλά και τον τρόπο προσέγγισης της Ελλάδας στο ζήτημα της έκδοσης και επιστροφής των 8 τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, αφού διέφυγαν από την Τουρκία με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα, και απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα παραδώσει τελικά τους Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως αυτό θα το αποφασίσουν οι δικαστές και οι άλλες αρμόδιες αρχές (υπονοώντας προφανώς το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο είναι ο ίδιος υπουργός). 
 «Οι τελευταίες ασφαλώς θα συνυπολογίσουν το κατά πόσο οι 8 ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος», προσέθεσε και σημείωσε, προσθέτοντας τον δικό του προσωπικό τόνο και ουσιαστικά βάζοντας την "προσωπική του σφραγίδα" πως
"δεν μπορώ να δεχτώ την ύβρη του παραλληλισμού της μάχης όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους, εθνικά, κοινωνικά και δημοκρατικά, με πραξικοπηματίες που ήθελαν να καταργήσουν δικαιώματα της κοινωνίας, οι οποίοι βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο, τραυμάτισαν και σκότωσαν διαδηλωτές. Αυτοί κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας"
συμπλήρωσε.

Βέβαια, ο κ. Κοτζιάς δεν έχει ξεκαθαρίσει (δεν έχουν δημοσιευθεί επίσημα έγγραφα που να το αποδεικνύουν), εάν η Τουρκία έχει προβεί σε επίσημο αίτημα έκδοσης των "8". Και αυτό είναι ένα μελανό σημείο, πίσω από το οποίο διακρίνεται μία "διάθεση" της ελληνικής κυβέρνησης με δική της πολιτική πρωτοβουλία να εκδόσει τους "8" στην Τουρκία.

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται απολύτως προφανές το μήνυμα εφησυχασμού που έστειλε προς την Τουρκία ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος σε άλλο σημείο στην ίδια συνέντευξη δήλωσε πως "η όποια νευρικότητα και όξυνση των εσωτερικών αντιφάσεων Τουρκίας να μη διαπεράσουν τις διακρατικές σχέσεις και να μην εξαχθεί μέσω ατυχημάτων η κρίση", αποκαλύπτοντας μία φοβικότητα ως προς τις αντιδράσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο τούρκος πρέσβης είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή (και έμμεσα είχε απειλήσει την κυβέρνηση) πως εάν η Ελλάδα δεν εκδόσει τους "8" αυτό θα συντείνει στην δημιουργία αρνητικής κλιμάκωσης μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά από τις δηλώσεις αυτές γίνεται ξεκάθαρο πως ο κ. Κοτζιάς έχει ήδη αποφασίσει (αφού ο ίδιος προϊσταται στις "άλλες αρχές" πέραν της Δικαιοσύνης που αποφασίζουν για την έκδοση των "8") την επιστροφή των τούρκων που αιτήθηκαν άσυλο στην Ελλάδα.
Ουσιαστικά φαίνεται πως ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη αποφασίσει να "βγάλει τα εισιτήρια" επιστροφής των "8". Ίσως σε αυτή του την απόφαση να συνέτεινε και η ύπαρξη των 4 μουσουλμάνων βουλευτών, που ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και οι οποίοι τυγχάνει να στηρίζουν την σημερινή συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.

Αν τολμήσουμε να προσεγγίσουμε νομικά το θέμα, δεν είναι καθόλου δύσκολο να διαπιστώσουμε την σαφή ροπή αδιαφορίας του κ. Κοτζιά προς το Διεθνές Δίκαιο. Μάλλον ο κ. Κοτζιάς θεωρεί πως οι προσωπικές του απόψεις ή πεποιθήσεις υπερτερούν του Διεθνούς Δικαίου. Και στο σημείο αυτό μπαίνει εύλογα το ερώτημα: Αν ο κ. Κοτζιάς αμφισβητεί το νόμο, τότε σε τι διαφέρει από τους πραξικοπηματίες της Τουρκίας που καταδικάζει, ενώ δεν έχει κανεάν στοιχείο στα χέρια του που να αποδεικνύει πως οι "8" μετείχαν στο τουρκικό πραξικόπημα;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εκλεγμένος ήταν και ο Αδόλφος, εκλεγμένος ςίναι ο Ερντογάν, εκλεγμένος και ο Τσίπρας. Μην νομίζουν ότι θα γλιτώσουν από την οργή του κόσμου οι σύγχρονοι τύραννοι. Τους καταννοώ απόλυτα που θέλουν να βοηθήσουν τον ερντι, φοβούνται ότι σύντομα θα βρεθούν στην θέση του και ψάχνουν τρόπους για να παραμείνουν στην εξουσία ή θέλουν οι ίδιοι να στήσουν ένα πραξικόπημα για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους και θέλουν να έχουν την τενογνωσία από τον φίλο Ταγίπ. Μπορεί να σκέφτονται ότι σε περίπτωση εξέγερσης η "φίλη" τουρκία θα ήταν το ιδανικότερο μέρος για να ζητήσουν και οι ίδιοι πολιτικό άσυλο.
    Πάντως το χ0ντρ0γ0#ρο#ν0 θα τα βάψει τα χεράκια του με αίμα, ακολουθόντας τα χνάρια του Μεγάλου Τραγουδιστή. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι άθεοι, διότι όταν δεν πιστεύεις σε τίποτα δεν έχεις και λόγο ύπαρξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]