Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόιμπλε: Μετά το Brexit η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν

«Να αντιμετωπίσουμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια» 
επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

H Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λειτουργεί ακολουθώντας τη συνηθισμένη προσέγγιση μετά τη βρετανική ψήφο υπέρ της αποχώρησης από τους κόλπους της, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

«Το είπα πριν από το δημοψήφισμα, ότι ασχέτως με το πώς θα καταλήγει το δημοψήφισμα στη Βρετανίας, δεν μπορούμε απλά να συνεχίσουμε στην Ευρώπη όπως στο παρελθόν» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Πρέπει να να μεριμνήσουμε σχετικά με το γεγονός ότι ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη -όχι μόνο στη Γερμανία, όχι μόνο στη Βρετανία, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στη Δανία και όχι μόνο στη Γαλλία- δεν κατανοούν απολύτως τι ακριβώς κάνουμε» συμπλήρωσε.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τα εναπομείναντα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να αντιδράσουν στο Brexit με μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση των κινδύνων.

Μοσκοβισί: Η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις

Την ίδια ώρα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στις συνέπειες από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα αναγκαία εργαλεία για να αποτρέψει τη διολίσθηση της οικονομίας της σε ύφεση.

«Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα, που πρέπει να αντιμετωπισθεί, αλλά δεν βλέπουμε ισχυρή αναταραχή ή κρίση», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει κραχ στις αγορές, έτσι όλοι μπορούν να καθησυχαστούν ότι θα πάρουμε σοβαρά την κατάσταση και θα την αντιμετωπίσουμε καλά».

«Έχουμε τα μέσα, ιδιαίτερα τη συνεργασία των κεντρικών τραπεζών, για να διασφαλίσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα , να καθησυχάσουμε τις αγορές και να παράσχουμε ρευστότητα, εάν χρειασθεί», σημείωσε ο Μοσκοβισί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]