Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιος κάνει αντιπολίτευση σε αυτό τον τόπο;

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι γνωστό πως είχε κάνει τη περιβόητη δήλωση «ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτό τον τόπο;». Εξίσου σημαντικό όμως είναι κατά τη γνώμη μου και το ερώτημα «ποιος κάνει αντιπολίτευση σε αυτό τον τόπο;». Ας το δούμε λίγο από κοντά.

Η δημοσιογραφία έχει καθήκον να ψάχνει και ό,τι βρίσκει να το δημοσιοποιεί. Αυτή είναι η ουσία της ύπαρξής της και ο ρόλος της και μόνο όταν πραγματικά ανταποκρίνεται σε αυτόν, μπορεί να συνεισφέρει θετικά στη λειτουργία της δημοκρατίας. Τα γράφω αυτά διότι το τελευταίο διάστημα συμβαίνει το εξής φαινόμενο: όλα τα θέματα της δημόσιας ατζέντας τα βάζει το ρεπορτάζ. Θέλετε αποσπασματικά; Θέλετε με μια δόση υπερβολής; Θέλετε ακόμη και με μεροληψία μερικές φορές; Η ουσία δεν αλλάζει. Αυτή είναι η δουλειά της δημοσιογραφίας και θα πρέπει να την εγκαλούμε όταν δεν κάνει τη δουλειά της, όχι όταν την κάνει.

Πάρτε για παράδειγμα το θέμα με την τροπολογία για τις offshore πολιτικών προσώπων. Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, η κυβέρνηση δεν έκρυψε την τροπολογία. Ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε πως στην αρμόδια επιτροπή είχε κάνει σαφή και εκτενή αναφορά, όμως δεν κουνήθηκε φύλλο. Αντίθετα, έγινε μείζον ζήτημα που οδήγησε ακόμη και σε επικριτικό πρωτοσέλιδο της Αυγής, όταν το έγραψε το «Πρώτο Θέμα».

Άλλο παράδειγμα. Έφτιαξε μια εγκύκλιο ο Φίλης που μοιάζει με κήρυγμα Μητροπολίτη, γεμάτο με ηθικοπλαστικές νουθεσίες μαζί με την παρότρυνση να μην καλλιεργείται από τους γονείς στα παιδιά η αίσθηση πως είναι «βασιλόπουλα». Δεν θα είχε πάρει χαμπάρι κανένας τίποτα αν και πάλι δεν γινόταν ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα».

Έχω αρχίσει, λοιπόν, και αναρωτιέμαι αν η αντιπολίτευση, στο σύνολό της, ξέρει να κάνει τη δική της δουλειά. Που είναι ας πούμε ο τομέας Παιδείας της ΝΔ; Γιατί δεν είναι στελέχη της αντιπολίτευσης στην πρώτη γραμμή ανάδειξης τέτοιων ζητημάτων ώστε τα θέματα να μην περιορίζονται στο επίπεδο της δημοσιογραφικής κριτικής (η οποία εκ των πραγμάτων μόνον επειφανειακή μπορεί να είναι) αλλά να γίνονται αντικείμενα κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να υποχρεώνονται και οι αρμόδιοι υπουργοί να τοποθετούνται με σοβαρότητα και όχι με αφορισμούς έναντι των εκδοτικών συγκροτημάτων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά η ΝΔ θα πρέπει να προβληματιστούν με το φαινόμενο. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να νιώθουν πως αν κάνει τη δουλειά τους κάθε Κυριακή ο Θέμος βγαίνουν κερδισμένοι, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου έτσι. Όλοι καταλαβαίνουν πως η αντιπολίτευση «τεμπελιάζει» και τα περιμένει όλα έτοιμα στο πιάτο από τη δημοσιογραφική κριτική. Ναι, αλλά αν είναι έτσι, τότε στις εκλογές να πάμε να ψηφίζουμε εφημερίδες, όχι κόμματα!

Η Ελλάδα για να ξανασταθεί στα πόδια της πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξαναγίνει μια χώρα της δουλειάς. Κι αυτό σημαίνει ο καθένας να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μην τα περιμένει όλα από τους άλλους. Κι αυτό οφείλει να το δείχνει με τη συμπεριφορά του το πολιτικό προσωπικό, κυρίως δε από τα κόμματα που ορκίζονται στην αξία των μεταρρυθμίσεων. Η πιο μεγάλη μεταρρύθμιση είναι αυτή στη νοοτροπία.

Πηγή RizopoulosPost


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ
    ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
    ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ
    ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΑ ΑΡΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε και λοιπον ; Η Πατριδα πουληθηκε , διαμελιζεται και 100 φυλες υπανθρωπων εφεραν για να μας αντικταστησουν .
      Ξερεις οτι την στιγμη που ο κοσμος ( δικαιως ) βασανιζεται αυτοι οι κυνοβουλευτικοι συμμοριτες ποσα τσεπωνουν απο το υστερημα των πεινασμενων ; Γνωριζεις οτι ο καθε μασκαρας που ειναι εκει μεσα στηχιζει 600.000 ευρο τον χρονο ;
      Μπορεις να υπολογισεις ανετα ποσα εκατομμυρια κοστιζει το μπουρδελο τους ...
      Η χρυση αυγη ειναι το αντιστοιχο κκε απο δεξια ομως .
      Αληθεια ...την περιφημη καρτα του πολιτη , γιατι την ψηφισαν τα χρυσαυγουλα ; Την διαλυση της Αγροτικης ;
      ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ . Ολοι εκει μεσα ειναι της ιδιας συμμοριας μελη με διαφορετικα χρωματα για να κοιμηζουν τους ανοητους και τα κομματοσκυλα .

      Διαγραφή
    2. Αφού η Χ.Α. αποκαλύπτει τα πάντα στον ιστότοπό της, εσύ τι δουλειά έχεις εδώ πέρα; Να κάνεις προπαγάνδα υπέρ της Χ.Α.; Δεν έχεις καταλάβει ότι πλέον η προπαγάνδα στην Ελλάδα λειτουργεί ανάποδα για όσους την κάνουν;

      Διαγραφή
    3. Έστω και ένας βολευτής να παραιτούνταν, θα έπεφτε η κυβέρνηση και αν ήθελαν δεν θα περνούσε τίποτα από αυτά τα νομοθετήματα τερατουργήματα.
      "Η χρυση αυγη ειναι το αντιστοιχο κκε απο δεξια ομως ."
      Συμφωνώ απόλυτα, μας έχουν πρήξει με την καθαρότητα τα κόμματός τους. Αν μιλήσει κάποιος κατά του κκε γίνεται αυτομάτως χρυσαυγίτης, αν μιλήσει κατά της χα γίνεται αναρχοκατσαπλιάς, κομμούνι κ.α. φαιδρά. Κανένας δεν μιλάει για Ελλάδα και αυτό με στεναχωρεί, γιατί αμφότεροι προσπαθούν να μας διχάζουν.
      Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια των 11:06 π.μ. και 1:14 μ.μ., πείτε τα. Το τελευταίο που θέλουμε είναι ο διχασμός.

      Διαγραφή
    4. Ο λαικος σύνδεσμος ασ αλλάξει το όνομα του σε βουλευτικό σύνδεσμο ο οποίος εκτός απο λόγια για το θεαθήναι δεν κάνει απολύτως τίποτα. Είναι πολλές οι ευκαιρίες που είχε για να ρίξει την κυβέρνηση. Οχι μονο δεν το έκανε, αλλα δεν πρόκειται να το κάνει ούτε και στο μέλον. Εξάλου δικό τους παιδί είναι. Εκείνοι ελέγχουν ποιός θα μπεί στην βουλή και ποιός όχι. (βλέπε ποτάμια και λεβέντηδες).

      Διαγραφή
  2. ΒΓΗΚΕ ΨΑΡΑΣ ΝΑ ΨΑΡΕΨΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΔΠΛΩΜΑ.
    ΕΔΩ ΠΛΕΟΥΝ ΧΑΝΟΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ.... ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ.
    ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΡΕ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΗ...
    ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα από το μπλόγκ μια διευκρίνηση, γιατί δεν κατανοώ το πνεύμα της ερώτησης στον τίτλο.
    Στην αντιπολίτευση, την οποία ο σχολιαστής αναφέρει, εντάσσεται και η "αντιπολίτευση" που αναπτύχθηκε στο ιστολόγιο σας εν όψει της εκδήλωσης της ΧΑ στη Θράκη;
    Τέτοια αντιπολίτευση πρεσβεύετε;
    Με τις πάνες τίγκα στο σκατό;
    Για διευκρινήσετ παρακαλώ..
    και κυρίως οι "αγωνιστές" που επιτίθονται στον χρυσαυγίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλεπω χρυσαυγητη , κουπροσκυλο ειδα και εγραψα οτι εγραψα .
      Επιτελους ξυπνατε και καταλαβαιτε οτι εαν η χρυση αυγη του μηχαλολιακου και της γυναικας του δεν ηταν στο κολπο , νομιζεις οτι θα ηταν μεσα στο μπουρδελο του κ(Υ)νοβουλευτισμου ;
      Η , μηπως νομιζεις οτι το σχεδιο καταστροφης του Ελληνισμου εχει κενα ;
      Ουτε μια στο τρισεκατομμυριο δεν θα μπορουσαν να κατεβουν στις ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ εκλογες ΤΟΥΣ .
      Δεν μου λετε ρε αδελφια κομματοσκυλα , η γυναικα του Μηχαλολιακου γιατι τσεπωνει τοσες πολλες χιλιαδες ; Τι διαφορα εχει απο ..πχ τον καραμανλη τον μπουχεσα ;
      Δεν βλεπετε οτι ειναι οικογενειακη επιχειρηση ; Δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι , η , μονοι μας θα σωθουμε , η , θα χαθουμε ;
      Εχετε ακουσει ποτε να λεει κανεις απο τους 300 +1 ελληνοφωνους αλητες οτι θα παραδωσουν την εξουσια , δηλαδη το κρατος και τους θεσμους ΟΛΟΥΣ στην κοινωνια ;
      Η μηπως τα χρυσαυγουλα γνωριζουν καλλιτερα απο εμας πως πρεπει να κυβερνηθουμε ; Τα ιδια δεν πρεσβευουν και τα αλλα μαντρια εκει μεσα ;
      Δεν θελουμε κομματα , θελουμε την ΕΞΟΥΣΙΑ στα χερια μας , ολα τα αλλα ειναι χαντρες για παιδακια .
      Και ετσι θα ελευθερωσουμε τις επομενες γενεες απο καθε λογης σωτηρες του κωλου με εκατονταδες χιλιαδες ευρο απο τους φορους ΗΛΙΘΙΟΙ που ακομη ! πληρωνετε για να κανουν επερωτησεις οι στημενες μαριονετες .
      Εχθρος μας ειναι το κυνοβουλιο ΤΟΥΣ . Επειδη δηλαδη γκαριζουν , αξιζουν τους ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ μισθους ; Εκ του αποτλεσματος κυριοι ...και το αποτελεσμα το ζουμε .
      Γιατι καθονται εκει μεσα ; τι προσφερουν ; Γιατι συνεχιζουν να νομιμοποιουν το κατοχικο καθεστως ;

      Διαγραφή
    2. 6:44 π.μ.
      http://www.iefimerida.gr/news/49492/%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85
      Δεν καταλαβαίνουν κε/κα 6:44π.μ., επειδή δεν τους παρουσιάζουν στα κανάλια τους έχουν ηρωποιήσει. Και οι διώξεις μπορεί να είναι για τα μάτια του κόσμου για να είναι "μαντρωμένοι" όλοι σε διάφορα κόμματα και ιδεολογίες.
      Με την κάρτα του πολίτη και την Α.Τ.Ε. τι ψήφισε το "αντισυστημικό κόμμα";
      Όλοι εκεί μέσα και κυρίως οι ψηφοφόροι τους είναι της άποψης ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Η προπαγάνδα δούλεψε μια χαρά όλα αυτά τα χρόνια. Το να είσαι Έλληνας/Ελληνίδα και να νοιάζεσαι για την πατρίδα σου και την ευημερία της δεν παίζει καθόλου ως σενάριο. Αυτές οι ιδεολογίες του κ... κατέστρεψαν την πατρίδα μας, αλλά δεν το καταλαβάινουν έχει γίνει καλή πλύση εγκεφάλου στα πρόβατα τους.

      Διαγραφή
  4. Ε οχι και αειμνηστος ο τρισκαταρατος κωλομπαρας ...αρθρογραφε . Και υστερα πιστευεις οτι κατι εχεις να πεις ...
    ΚΑΙ ΟΙ 300+1 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕ .
    Να ηξερες που ειστε νυχτωμενοι ολοι εσεις που ασχολειστε με την Αγγλοσαξωνικη κατοχικη συμμορια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]