Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευθεία παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μπορεί η Γερμανική Βουλή να αναγνώρισε την Αρμενική Γενοκτονία και να πυροδότησε την παράνοια του τούρκου «σουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν, όμως η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης μόνο ως αντίποινα προς την Μέρκελ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού είναι απολύτως ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε μετά την δεινή πολιτική ήττα να συσπειρώσει τους τούρκους μέσω του Ισλάμ, χρησιμοποιώντας τον παγκόσμιο την Αγία Σοφία -έναν παγκόσμιο πολιτιστικό θησαυρό- ως πολιτικό εργαλείο, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης με την Ελλάδα.

Και η αλήθεια είναι πως η Τουρκία κατάφερε, απέναντι στην χαλαρή επί εθνικών θεμάτων συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία μέσω του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αρκέστηκε σε μία χλιαρή αντίδραση αντί να δημιουργήσει προκαταβολικά θέμα στον ΟΗΕ, στην UNESCO και την Ε.Ε. ζητώντας την άμεση λήψη αυστηρών μέτρων κατά της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε δική του ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει «ως οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία του Ραμαζανιού, κάνοντας λόγο για ακατανόητες εμμονές που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, σημείωνε πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.

Η Τουρκία διαπιστώνοντας την «χλιαρότητα» της ελληνικής πλευράς, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα στην θρασύτητά της, τοποθετώντας εαυτόν στην θέση του εκπροσώπου των μουσουλμάνων όλου του κόσμου και με αφορμή τις αντιδράσεις της Αθήνας για την ανάγνωση αποσπάσματος του Κορανίου στην Αγία Σοφία, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια προκλητική ανακοίνωση καλεί σε «σωφροσύνη, στο ύφος και τις δηλώσεις, την Ελλάδα, η οποία εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό».

Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται απολύτως σαφές πως η Τουρκία δεν διστάζει να παρεμβληθεί στα εσωτερικά της Ελλάδας, ενώ την ίδια στιγμή ο τρόπος αντίδρασης της Αθήνας προκαλεί σειρά ερωτημάτων, αφού προκληθείσα από την τουρκική πολιτική δεν περνάει σε απαντητικά μέτρα, όπως π.χ. σε άμεση παύση των ελληνοτουρκικών συνομιλιών.

Οι τουρκικές υποδείξεις για τους μουσουλμάνους της Θράκης αποκαλύπτουν τις πάγιες προθέσεις και σκοπούς της Άγκυρας που μέσα από μία επιθετική πολιτική δυναμιτίζει τις σχέσεις των δύο χωρών και δημιουργεί επιπλέον μείζονα θέματα για την ό,ποια μελλοντική επαφή των δύο χωρών, αφού επί της ουσίας τοποθετείται ως «εκπρόσωπος» μίας θρησκευτικής μειονότητας στην οποία παράνομα (με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης) προσδίδει εθνικά χαρακτηριστικά.

Ίσως, θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να ρωτήσει τον λαλίστατο Ταγίπ Ερντογάν και τα φερέφωνά του στην τουρκική κυβέρνηση, εάν επιθυμούν την άμεση επιστροφή στην Τουρκία, εκείνων που η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους στην Θράκη, προκειμένου να τους παράσχει η τουρκική κυβέρνηση όσα ισχυρίζεται ότι δεν απολαμβάνουν στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, μία άμεση παράδοση 10.000 προστατευόμενων του Ερντογάν μέσω των Κήπων του Έβρου, θα ήταν ένα καλό μήνυμα στην αλαζονεία του τούρκου προέδρου, ο οποίος τολμά να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα για δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα την ίδια στιγμή που στην Τουρκία δολοφονούνται χωρίς κανέναν λόγο απλοί πολίτες, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται ως διαχειριστής του αριθμού των λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη…

ΥΓ: Το ότι η πλήρης απουσία της Εκκλησίας καταγράφεται σε ένα τέτοιο γεγονός, είναι ένα από τα πολλά "σημάδια" που έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προτιμά να σιωπά για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα, εθνικά και εκκλησιαστικά, της Ελλάδας. Ίσως κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να τονίσει στον κ. Ιερώνυμο πως τα συσίτια δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και πως τα πραγματικά προβλήματα βρίσκονται σε πλήρη αντιδιαστολή από εκείνα που ο ίδιος και οι ακόλουθοί του αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]