Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις πλατείες ο Λαός ανακαλεί τους επίορκους κυβερνήτες του!

Γράφει ο Δημήτρης Ματσικούδης

Η κρίση ανέδειξε, μέσα από την οδύνη που προκάλεσε η προϊούσα γενοκτονία του Λαού μας και η λεηλασία της χώρας, τη δυσλειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών ως υπεύθυνη για την υποδούλωση μας στο αρπακτικό διεθνές ΧΠ σύστημα:

- Κυβέρνηση και βουλευτές έχοντας κατοχυρώσει συνταγματικά την προνομιακή μεταχείρισή τους και την ατιμωρησία τους από την δικαιοσύνη έναντι των υπολοίπων πολιτών, μπορούν να ασελγούν στο πολίτευμα αφού δεν προβλέπεται σύστημα δημόσιας λογοδοσίας.

- Εκλογές διενεργούνται όποτε κρίνεται σκόπιμο από την κυβέρνηση για μικροκομματικούς καθαρά σκοπούς και όχι σταθερά κάθε τέσσερα χρόνια.

- Η δικαιοσύνη είναι ακρωτηριασμένη, αφού η ηγεσία της διορίζεται από την κυβέρνηση και ουδέποτε όρθωσε το ανάστημά της.

- Η απουσία θεσμών άμεσης συμμετοχής των πολιτών στην άσκηση της εξουσίας, όπως λ.χ. η δυνατότητα λαϊκής πρωτοβουλίας για διενέργεια δημοψηφισμάτων, η οποία προβλέπεται στα συντάγματα άλλων – ευνομούμενων – χωρών, οδήγησε τον πολίτη στο περιθώριο της πολιτικής ζωής.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η επίπονη επεξεργασία των αιτίων της πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα από πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών όπως neosyntagma.gr στην οποία συμμετείχαν και μέλη της σημερινής κυβέρνησης πριν ξελογιαστούν και οδηγηθούν σε πολιτική άνοια από τις Σειρήνες της εξουσίας...
Πολιτική κρίση η οποία βασικά ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας, την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της.

Η χειραγώγηση του λαού από τον χαρισματικό επικοινωνιακά Αλέξη Τσίπρα και τη δόλια καμαρίλα που τον περιβάλει, πνέει πλέον τα λοίσθια. Οι πολίτες άρχισαν να νοιώθουν στο πετσί τους την άθλια διαχείρηση των οικονομικών της χώρας από μια κυβέρνηση που ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησής της χωρίς σχέδιο, χωρίς έμπειρα, δοκιμασμένα στελέχη, χωρις δεσμούς εμπιστοσύνης και συναίνεσης με τα λαϊκά στρώματα. Με ψευτομαγκιές που εξόργισαν τους δανειστές μας κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις σε μια επαίσχυντη, τιμωρητική της αλαζονείας τους "Συμφωνία" η οποία υποδουλώνει το λαό μας, λεηλατεί...θεσμικά τη χώρα, και την μετατρέπει σε αποικία χρέους και ντροπής για τους κατοίκους της τα επόμενα 99 χρόνια!

Αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση των επιόρκων του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να εκτρέψει την προσοχή των πολιτών από τους καταστροφικούς, εθνοκτόνους νόμους που υπερψήφισε δια των άβουλων έως φαιδρών βουλευτών της λίστας του Τσίπρα, ανακάλυψε την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος. Κερασάκι πάνω σε αυτήν και η απλή αναλογική που, κατά τη γνώμη των πληρωμένων κονδυλοφόρων, θα αποκαταστήσει το πληγωμένο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Να τους δώσει συγχωροχάρτι, δηλαδή, για τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις που δεν τήρησαν: όπως την διαπραγμάτευση μείωσης κατά 60% του επαχθούς χρέους, την κατάργηση του δημευτικού ΕΝΦΙΑ τον οποίο όχι μόνο δεν κατάργησαν αλλά προσαύξησαν κατα 20%, την προστασία των οικογενειών από την κατάσχεση σπιτιών με κόκκινα δάνεια τα οποία τελικά παρέδωσαν στα αρπακτικά funds, το σταμάτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας την οποία θεσμοθέτησαν να γίνεται χωρίς επιβολή κυρώσεων για τα επόμενα 99 χρόνια, την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€ και την καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης, την επαναφορά σε ομαλή λειτουργία του κράτους πρόνοιας με τα σημερινά νοσοκομεία να μη μπορούν να λειτουργήσουν από έλλειψη επαρκούς προσωπικού αλλά και αναλωσίμων, κ.λπ κ.λπ.

Για εμάς τους ενεργούς πολίτες ήρθε η ώρα της λογοδοσίας όλων αυτών των επίορκων πολιτικών. Το κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι εφαρμογή στην πράξη της αρχής της ανακλητότητας των επίορκων πολιτικών που πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Αναρωτιούνται ορισμένοι σκεπτικιστές: και μετά τι; Υπάρχει κάποιο προετοιμασμένο κόμμα, έστω πολιτική κίνηση που να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας στη θέση του Τσίπρα; Πρώτα, πρώτα ο Τσίπρας δεν κυβερνά! Έχει παραδόσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές κι αυτοί κάνουν ότι θέλουν με τις ζωές μας, τις περιουσίες μας, τον εθνικό πλούτο αλλά και την ίδια τη χώρα.

Το να απαλλαγούμε από αυτήν τη δουλεία μέσα σ´αυτή τη διεθνή πολιτικοοικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολο χωρίς να έχει προηγηθεί τεχνοκρατική οργάνωση που εξασφαλίζει τον επισιτισμό του πληθυσμού, την ενέργεια, τα φάρμακα κ.λπ.απαραίτητα για την επιβίωσή του. Τι επιζητούμε λοιπόν όσοι συντασσόμαστε με το κίνημα "Παραιτηθείτε"; Πρώτα από όλα να δείξουμε με μαζικό τρόπο την καθημερινά διαπιστούμενη δυσαρμονία της συγκρότησης της εν ενεργεία Βουλής με το λαϊκό αίσθημα. Το να παραγνωρίζεται αυτό από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα σημαίνει ταύτισή του με την καθεστωτική νοοτροπία του Ανδρέα Παπανδρέου την οποία συνεχίζει ο θαυμαστής του, μνημονιακός Αλέξης Τσίπρας.

Να τονίσουμε με ένταση πως όχι μόνο δεν έχουν το πολιτικό ήθος να κυβερνούν αυτοί που πρόδωσαν και χειραγώγησαν το λαό υπογράφοντας επαίσχυντες συμφωνίες και ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία, αλλά και ότι είναι ανίκανοι για την οποιαδήποτε ανάπτυξη που θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τα σχεδόν δυο χρόνια που κυβερνούν ούτε έναν αναπτυξιακό νόμο της προκοπής μπόρεσαν να καταθέσουν! Έχουν αντίθετα καταθέσει ατελείωτα ψεύδη τα οποία αποκαλύπτονται από τα πιο επίσημα χείλη είτε του εσωτερικού (ΕΛΣΤΑΤ), είτε του εξωτερικού (ΕΚΤ, Δ.Ν.Τ, Eurogroup) . Έχουν αποδοθεί σε μια καταστροφική αναβίωση του πελατειακού κράτους διορίζοντας σε θέση ευθύνης άτομα τελείως ακατάλληλα όπως ο κολλητός του Τσίπρα, Καρανίκας.

Αν θέλουμε ο Λαός μας να ανακτήσει κατ´ αρχήν την αξιοπρέπειά του και να επακολουθήσει κατόπιν η ανάκτηση της εθνικής του κυριαρχίας, έτσι που έχουν σήμερα τα πράγματα, πρέπει να υπάρξει σε πρώτη φάση μια προσπάθεια συγκρότησης Κυβέρνησης Σωτηρίας από την παρούσα Βουλή από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Τα οποία οφείλουν σε πνεύμα εθνικής άμιλλας να προσκομίσουν στον κοινό αγώνα τα καλύτερα των στελεχών τους και τις προγραμματικές τους προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας. Να συμφωνήσουν πάνω σε πέντε πράγματα κι εν συνεχεία με το Λαό στο πλάι τους να προσπαθήσουν να τα υλοποιήσουν.

Οι αυθόρμητες διαμαρτυρίες που γίνονται από τα λαϊκά στρώματα εναντίον των μνημονιακών, εξέχουσα θέση μεταξύ των οποίων έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κίνδυνος από λεκτικούς προπηλακισμούς να εξελιχθούν σε βίαιες πράξεις εναντίον της ζωής τους. Ας μη τους διαφεύγει αυτή η πραγματική απειλή, την οποια οι ίδιοι καλλιεργούν με την ενδοτικότητά τους έναντι των δανειστών και την κραυγαλέα ανικανότητα και καθεστωτική τους αντίληψη στη διακυβέρνηση της χώρας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΟΙ λαοί δεν αντιδρούν κι ενεργούν ως άτομο αλλά ως συλλογικότητα ο χρόνος κι ένταση των αντιδράσεων κι ενεργειών προκύπτει από πολλές παραμέτρους,όπως ο δείκτης της πιέσεως που του ασκείται ο εμπαιγμός που του γίνεται,αντιλαμβάνεται ο,τι δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος κι αναμένει να περιέλθει σ'αυτήν τότε θα πει ο,τι έχει να πεί.Την ΕΕ δεν επιθυμεί να την διαλύσει παρότι δύναται να το κάνει το αφήνει στις μεγάλες πληθυσμιακά ερμηνεύοντας την συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ως νέο μέλος επομένως τον διέπουν τα χαρακτηριστικά του προσφάτως εισερχομένου όπως προσανατολισμός κι αναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...πρέπει να υπάρξει σε πρώτη φάση μια προσπάθεια συγκρότησης Κυβέρνησης Σωτηρίας από την παρούσα Βουλή από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου."
    Και ποιος κρίνει ότι το υπάρχων πολιτικό σύστημα και ειδικότερα το "δημοκρατικό τόξο" και η "παρούσα Βουλή" είναι οι κατάλληλοι για να λύσουν το πρόβλημα; Απέτυχαν ΟΛΑ τα κόμματα που άσκησαν εξουσία τα τελευταία χρόνια και καλό θα είναι να πάψουν να παριστάνουν τους αυτόκλιτους σωτήρες. Θα πρέπει όλοι όσοι ψήφισαν μνημόνια να πάψουν να ασχολούνται με την "σωτηρία" μας.

    "...υπάρχει κίνδυνος από λεκτικούς προπηλακισμούς να εξελιχθούν σε βίαιες πράξεις εναντίον της ζωής τους."
    Τους λυπάστε; Ό,τι σπέρνεις θερίζεις! Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "παραιτηθείτε" = κομματόσκυλα της ΝουΔΟΥΛΑΡΑΣ και του κλεφτοπασοκ μαζί με τους κολαούζους του "συνταγματικού τόξου" βοθροποταμα, ενωση φραππεδων, κουκουεδες, λαφαζαναιους κλπ. αρχιλαμόγια της εγκληματικής συμμορίας (μαζί με τους τσιπροκαμμένους) που διέλυσαν και ξεπούλησαν την Ελλάδα...βρε ουυυυυυυστ..ο αρχηγός της ΧΑ σας το είπε και στη Βο(υ)λή.."παραιτηθείτε απο βουλευτές να προκυρηχθούν γενικές εκλογές" όλα τ΄άλλα είναι απατεωνιές..και τέλος στις 14 Αυγούστου 2015 ΨΗΦΙΖΑΤΕ μαζί με τους τσιπροκαμμενους το 3 αριστερο μνημόνιο κατ΄εντολή του κοινού αφεντικούσας και τώρα κάνετε ναζάκια μπας και μπερδέψετε κανένα χαχόλο βλακοψηφοφόρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια του τύπου 11.28 δεν πρέπει να δημοσιεύονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι, να δημοσιεύονται όλα. Για να καταλάβουμε πως αυτή η κυβέρνηση υποστηρίζει και προωθεί το μίσος μεταξύ των Ελλήνων. Αυτό είναι το επόμενο στάδιό της, το στάδιο της διαφυγής μέσω του χάους. Δεν φταίει τόσο αυτός που γράφει με μίσος, όσο αυτός που του το έχει ενσπείρει (βλ. δήλωση "όσοι κατέβουν στο Σύνταγμα είναι εχθροί του κράτους")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Ματσικούδη,

    κατά τη λογική σας, 6 (η και 7!) φίδια που είναι σε διαφορετικά καλάθια, αν τα βάλει κάποιος όλα μαζί σε ένα καλάθι θα σταματήσουν να είναι φίδια; Θα μεταβληθούν ως δια μαγείας "σε σωτήρες" του Έθνους;
    Κάπου "μπάζει" η λογική σας.
    Η εμπειρία απέδειξε ότι "καπελωμένες" συγκεντρώσεις και μάλιστα εκ των προτέρων και "εκ των άνω" είναι σχεδιασμένες κατά τα συμφέροντα "των άνω" και δεν οδηγούν σε τίποτα καλό, παρά μόνο στην ενίσχυση αυτών των (κομματικών ή άλλων) συμφερόντων και στον περαιτέρω διχασμό του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]