Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρεμλίνο: Ο Ερντογάν “επιτέλους” ζήτησε συγνώμη

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επιτέλους προσφέρει τις απολογίες του στο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το θάνατο του πιλότου από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία το Νοέμβριο του 2015, είπε σήμερα ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντιμίτρι Πεσκόβ σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, αναφέρει το TASS, στο μήνυμα του, ο Τούρκος Πρόεδρος επισημαίνει ότι η Ρωσία είναι φίλη χώρα της Τουρκίας καθώς και στρατηγικός εταίρος κι ότι οι τουρκικές αρχές δεν επιθυμούν να αναστατώσουν αυτές τις σχέσεις.

“Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει λάβει ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, στο οποίο ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε την ετοιμότητα του να διευθετήσει την κατάσταση ύστερα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού”, είπε ο Πεσκόβ.

Στο μήνυμα Ερντογάν, όπως το διάβασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το TASS, σημειώνεται, ότι “έχοντας αναλάβει τους κινδύνους και ασκώντας μεγάλη προσπάθεια, ανακτήσαμε το σώμα του Ρώσου πιλότου από τη συριακή αντιπολίτευση για να το πάρουμε στην Τουρκία. Οι διαδικασίες της κηδείας οργανώθηκαν σύμφωνα με τις θρησκευτικές διαδικασίες. Και τα κάναμε όλα σε εύθετο χρόνο”.

Περαιτέρω, στο μήνυμα σημειώνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου.

“Λέω, λυπάμαι. Συμμερίζομαι τη θλίψη σου με όλη την καρδιά μου. Θεωρούμε την οικογένεια του Ρώσου πιλότου ως τουρκική οικογένεια. Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πρωτοβουλία ώστε να απαμβλύνουμε τον πόνο και τη σοβαρότητα της ζημιά που έχουμε κάνει», προστίθεται στο μήνυμα του Τούρκου Προέδρου προς τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόβ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Τούρκος πολίτης που θεωρείται ύποπτος για συνενοχή στο θάνατο του Ρώσου πιλότου στο βομβαρδιστικό Sukhoi-24 είναι υπό διερεύνηση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε επίσης, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για το συμβάν και τόνισε την ετοιμότητά του να κάνει το καλύτερο για την αναζωογόνηση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για την αντιμετώπιση των περιφερειακών κρίσεων και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οπως είναι γνωστό, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, η Ρωσία επέβαλε εμπορικό εμπάργκο στην Αγκυρα και ο Πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει ότι οι περιορισμοί δεν επρόκειτο να αρθούν παρά μόνο αν ο Ερντογάν ζητούσε συγγνώμη.

ΚΥΠΕ – Ταςς – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ
Πηγή MIgnatiou





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]