Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: «Η Ρωσία να είναι έτοιμη σε πιθανή επιθετικότητα του ΝΑΤΟ»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει την ετοιμότητα της προς απάντηση σε ενδεχόμενες «επιθετικές ενέργειες» του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό κοινοβούλιο ο Πούτιν επέκρινε επίσης τη Δύση για την απροθυμία της να δημιουργήσει ένα συλλογικό σύστημα ασφαλείας με τη Ρωσία.

«Το ΝΑΤΟ ενισχύει την επιθετική ρητορική του και τις επιθετικές ενέργειές του κοντά στα σύνορά μας. Σε αυτές τις συνθήκες, έχουμε καθήκον να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επίλυση του ζητήματος της περαιτέρω αμυντικής ενίσχυσης της χώρας μας», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Τον περασμένο μήνα, η Μόσχα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία τριών νέων τμημάτων για την αντιμετώπιση αυτού που περιέγραψε ως μια επικίνδυνη στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορά της.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Jens Stoltenberg προέτρεψε τη χρήση διαλόγου για αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.

«Το σημαντικό πράγμα είναι ότι χρειαζόμαστε το Συμβούλιο NATO-Ρωσίας για να έχουμε την ευκαιρία του πολιτικού διαλόγου ανοιχτή με τη Ρωσία και ειδικά όταν οι εντάσεις είναι υψηλές. Είναι σημαντικό να μιλήσουμε, να συναντηθούμε και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για την αποφυγή παρεξηγήσεων, ατυχημάτων, και να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις εντάσεις», δήλωσε ο Stoltenberg.

Υπενθυμίζεται ότι το ΝΑΤΟ πρόκειται επίσης να αποστείλει τέσσερα τάγματα στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επανάληψη ρωσικών ενεργειών, όπως η προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Πηγή Euronews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]