Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φθάνει το νέο “γεράκι” των ΗΠΑ στην Αθήνα

Επιβεβαιωθήκαμε – Εξελίξεις στην περιοχή μας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Θα θυμόσαστε, όσοι μας διαβάζετε ανελλιπώς, ότι γράφαμε στην Ελεύθερη Ώρα την Μεγάλη Τετάρτη (27 Απριλίου 2016) στο άρθρο: «Ο Πούτιν “φέρνει” Αμερικανικό “γεράκι” στην Αθήνα;»:
“…Στους διπλωματικούς κύκλους των ΗΠΑ συζητιέται εάν θα ήταν αναγκαία η αντικατάσταση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, με έναν πιο σκληρό διπλωμάτη. Ένα από τα γνωστά “γεράκια” των ΗΠΑ που διαχειρίζονται καταστάσεις “κόκκινου” συναγερμού. Είδομεν…”.
Η απόλυτη επιβεβαίωσή μας

Για ακόμη μια φορά είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και επιβεβαιωνόμαστε καθημερινώς. Είναι ακόμη μια ικανοποίηση για μας, γιατί σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα.
Έτσι, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 σάρωσε το διαδίκτυο η είδηση του ερχομού του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Και αντλούμε από το protothema.gr.
“Ο επόμενος Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα θα είναι ο Geoffrey Pyatt, σημερινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Πρόκειται για έμπειρο αλλά και σκληρό διπλωμάτη που διατηρεί στενές σχέσεις με την κ. Βικτόρια Νούλαντ, Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, υπεύθυνη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο… Η Ουάσιγκτον έχει ήδη στείλει τα σχετικά έγγραφα στην ελληνική κυβέρνηση και ζητά τη συμφωνία της προκειμένου να έλθει στην Αθήνα ο κ. Pyatt”.
Καταιγιστικές οι εξελίξεις τον “Κόκκινο” Ιούνιο

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στις 22 Μαρτίου 2016 – όταν η Βελγική Πρωτεύουσα συγκλονίστηκε από τρομοκρατική επίθεση που έσπειρε το θάνατο σε δεκάδες πολίτες των Βρυξελλών – ενημέρωσε τους Αμερικανούς πολίτες (στην Ελλάδα) μέσω των κινητών τηλεφώνων, ότι βρίσκονται σε “κόκκινο συναγερμό” για το χρονικό διάστημα από 22 Μαρτίου έως 20 Ιουνίου 2016. Γιατί, στο διάστημα αυτό, αναμένονται τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη, ειδικά σε τουριστικά μέρη, όπως αξιοθέατα, πολυσύχναστα εστιατόρια, μεταφορικά μέσα…
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 23 Ιουνίου 2016 στο Ηνωμένο Βασίλειο κρίνεται το μέλλον της ΕΕ, με το δημοψήφισμα που διενεργείται στο Νησί, για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι.

Οι ΗΠΑ θέλουν την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ

Μέχρι της ειδήσεως του ερχομού του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, δια- τηρούσαμε επιφυλάξεις για το αν οι ΗΠΑ ήθελαν την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ ή όχι.
Σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να “επιβάλουν” την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Κι επειδή οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στο Νησί, δεν τους κάνουν να νιώθουν ασφαλείς, μην σας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ομπάμα ταξιδέψει το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι το Λονδίνο. Γιατί, ως γνωστόν όταν οι ΗΠΑ φταρνίζονται, τότε η Αγγλία παθαίνει πνευμονία.

8 Νοεμβρίου 2016 οι εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος λόγω του ορίου θητειών που προβλέπει η 22η τροπολογία του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Φαβορί στην κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος, για μεν τους “Δημοκρατικούς” είναι η Χίλαρυ Κλίντον (σύζυγος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον), για δε τους “Ρεπουμπλικάνους” είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.
Με την Χίλαρυ Κλίντον στο Προεδρικό αξίωμα θα ολοκληρωθεί η Παγκοσμιοποίηση του Πλανήτη. Με τον Ντόναλντ Τραμπ, τα πράγματα ίσως και να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που έχει επανειλημμένως διατυπώσει πως, με τον Πούτιν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και θα τα βρει μαζί του. Αλλά γενικότερα οι θέσεις του και οι απόψεις του έχουν ενοχλήσει βαθύτατα το στελεχιακό δυναμικό, ακόμη και του κόμματος των “Ρεπουμπλικάνων”. Μέχρι του σημείου να παρακαλούν να εκλεγεί στις 8 Νοεμβρίου η εκπρόσωπος των “Δημοκρατικών”.
Ωστόσο, προς το παρόν, άλλες οι βουλές του Αμερικανικού λαού!!

Βιάζεται ο Ομπάμα

Γι΄ αυτό ο Ομπάμα βιάζεται να “κλείσει” όλα τα ανοικτά θέματα με την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Με “ελαστικότητα” του “προγράμματος” - ανάλογα με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία – μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Άλλωστε, φαίνεται ξεκάθαρο από ποτέ, αυτό που γράφαμε την Παρασκευή 6 Μαίου 2016 στο άρθρο μας “Το δόγμα Κίσινγκερ καθορίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα”:
“Το σήμερα είναι μια επανάληψη του χθες. Ο “αριστερός” Τσίπρας, ο αντι-αμερικανός Τσίπρας, ο αντιιμπεριαλιστής Τσίπρας, θα διχοτομήσει το Αιγαίο, θα “δωρίσει” το όνομα της Μακεδονίας στους γείτονες Σκοπιανούς, θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στη Θράκη μας. Ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου. Ως άλλος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Επί το νεώτερον!! Με ολίγη μίξη από τον φιλο-αμερικανό Πάνο Καμμένο και τον φιλο-βρετανό Τέρενς Κουίκ!! Επανέρχομαι!!!”.
Η “καρατόμηση” Νταβούτογλου φέρνει ραγδαίες εξελίξεις

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου (πρώην) είχε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ κατά το διάστημα από 2 – 6 Μαίου.
Όμως, αιφνίδια ακυρώθηκε από τις ΗΠΑ αυτό το ταξίδι, λόγω βεβαρημένου προγράμματος του προέδρου των ΗΠΑ, Ομπάμα και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζων Μπάιντεν, όπως τουλάχιστον έγραψαν τα ΜΜΕ της Τουρκίας.
Ωστόσο, προσωπικά πιστεύω ότι στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ “προστάτεψαν” τον άνθρωπό τους Αχμέτ Νταβούτογλου. Και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Σουλτάνο της Τουρκίας Ερντογάν. Τον οποίο ο Ομπάμα θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την “απώλεια” της Συρίας και για το πλεονέκτημα του Ρωσικού παράγοντα στην περιοχή.

Εχθροί Ερντογάν και Νταβούτογλου

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπόβοσκε το τελευταίο διάστημα μια ιδιαίτερη έχθρα μεταξύ των δυο ανδρών. Που οξύνθηκε και έφθασε στη ρήξη με την επιθυμία του Νταβούτογλου, στις κρίσεις του Στρατού του προσεχούς Αυγούστου, να τοποθετηθούν επικεφαλείς Κεμαλικοί Αξιωματικοί. Κάτι που βεβαίως επ΄ ουδενί θα μπορούσε να δεχθεί ο Ερντογάν.

Επί του πιεστηρίου (1)

Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Από τη στιγμή που η θρασύτητα των Τούρκων έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Όταν, οι Τούρκοι μέχρι 4 Ιουνίου, κάνουν για ένα ολόκληρο μήνα άσκηση στο Αιγαίο, δεσμεύοντας σημαντική έκταση στο Ανατολικό Αιγαίο. Αυτή η άσκηση, σε συνδυασμό με εκτάσεις που δέσμευσαν οι Τούρκοι με δύο NAVTEX για βολές (329/16) και Έρευνα και Διάσωση (321/16), κόβει επί της ουσίας το Αιγαίο στα δύο στον 25ο Μεσημβρινό.
Όλες λοιπόν, αυτές οι τουρκικές προκλήσεις μας βάζουν σε σκέψεις, ότι κυοφορείται “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο. Ένα “θερμό” επεισόδιο που θα εξυπηρετούσε και τις ΗΠΑ προκειμένου να “κρεμάσουν” στα μανταλάκια τον Ερντογάν.

Επί του πιεστηρίου (2)

Οι ανησυχίες μας για “θερμό” επεισόδιο αυξάνουν από τη στιγμή που ενημερωνόμαστε για μετακίνηση στρατιωτών μας (ΟΥΚ) σε βραχονησίδες γύρω από τις Οινούσσες και όχι μόνο.

Επικοινωνία με τον συντάκτη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]