Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψάχνουν περικοπές για να μην πιάσει ο "κόφτης" τους μισθούς στο Δημόσιο

Στο Μαξίμου εξετάζουν πιθανές περικοπές σε δαπάνες ΕΣΠΑ, ΟΤΑ, μεταφορές προκειμένου να μη μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων

Σειρά κρίσιμων κατηγοριών δαπανών που θα πλήττονται πρώτες από το νέο δημοσιονομικό «κόφτη», προκειμένου να προστατευθούν μισθοί και συντάξεις, μελετά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε περίπτωση δημοσιονομικών αστοχιών, ο αυτόματος διορθωτικός μηχανισμός θα περικόπτει πρώτα δημόσιες επενδύσεις, προγράμματα του ΕΣΠΑ, κοινωνικές παροχές, δαπάνες για την εκπαίδευση, τις μεταφορές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά από όλες αυτές τις κατηγορίες θα πλήττονται τα κονδύλια που προορίζονται για μισθούς και συντάξεις.

Ευρεία σύσκεψη για το πακέτο των έμμεσων φόρων, τα «κόκκινα» δάνεια, το καινούργιο ταμείο αποκρατικοποιήσεων αλλά και τη δημιουργία του δημοσιονομικού «κόφτη», θα διεξαχθεί στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μάξιμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αύριο Τρίτη ή πιθανότατα την Τετάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου με όλες τις επίμαχες διατάξεις προκείμενου να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Τα επιπλέον μέτρα είναι προαπαιτούμενα για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία και θα «ξεκλειδώσει» την επόμενη δόση στήριξης.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]