Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι υποστηρικτές της χρεοκοπίας και της δραχμής μάλλον θα έχουν την ευκαιρία που επιθυμούν

Πριν από έναν περίπου χρόνο, οι Έλληνες που πίστευαν πως η χώρα τους θα ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση εκτός της Ευρωζώνης πλησίαζαν το 40%, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές (πηγή).
Λογικά λοιπόν υποθέτουμε πως το ποσοστό στην πραγματικότητα ήταν μεγαλύτερο, ενώ σήμερα θα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο – ειδικά μετά τις παταγώδεις, συνεχείς αποτυχίες της κυβέρνησης, όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της χώρας, λόγω των οποίων υπεγράφη το τρίτο μνημόνιο, ξεπουλήθηκαν οι τράπεζες, θα ακολουθήσει το τέταρτο κοκ.
Με δεδομένο τώρα το ότι, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, κυρίως εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανόδου των κόκκινων δανείων, οπότε λογικά προβλέπεται η επόμενη διάσωση τους (άρα το κούρεμα των ομολογιούχων και των καταθέσεων), οι λύσεις για τη χώρα γίνονται ακόμη πιο δύσκολες – γεγονός που σημαίνει πως θα ενοχοποιείται όλο και πιο πολύ το κοινό νόμισμα για το κατάντημα της πατρίδας μας, αφού οι άνθρωποι εκ φύσεως αναζητούν άλλους ενόχους για τα προβλήματα τους.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, θα υπερισχύσουν σταδιακά αυτοί που τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης του κοινού νομίσματος, το οποίο θεωρείται ως το μαγικό ραβδί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση – αφού, όπως πολύ σωστά λέγεται, ο πνιγμένος προσπαθεί να πιαστεί ακόμη και από τα μαλλιά του, για να καταφέρει να σωθεί.
Έτσι θα δοθεί πιθανότητα η ευκαιρία στους υποστηρικτές του συγκεκριμένου δρόμου να τεκμηριώσουν πρακτικά τα αποτελέσματα της υιοθέτησης της δραχμής – κάτι που ενδεχομένως εύχονται μυστικά αρκετά στελέχη της κυβέρνησης, αφού διαφορετικά δεν επεξηγείται η νέα ομηρική της διαπραγμάτευση, η οποία κοστίζει καθημερινά τεράστια ποσά στην Ελλάδα.
Ευχόμαστε φυσικά να έχει επιτυχία το πείραμα, παρά τους ενδοιασμούς μας, τους οποίους έχουμε αναλύσει αρκετές φορές. Θα προτιμούσαμε όμως να είναι πολύ περισσότερο ενημερωμένοι οι Έλληνες, έτσι ώστε να εργαστούν (αμέσως μετά την υιοθέτηση της δραχμής, εάν) πολύ πιο σκληρά υπέρ της απόφασης τους – αφού διαφορετικά θα βρεθούμε όλοι αντιμέτωποι με έναν πραγματικό εφιάλτη.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]