Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνοσωτήρες με το αζημίωτο

«Για τα λεφτά τα κάνουν όλα». Μια φράση την οποία ακούμε όλο και πιο συχνά. Αφορά τους βουλευτές. Αν και οι Ελληνες δεν συνηθίζουν να ομονοούν, η περιφρόνηση για όσους χρεοκόπησαν τη χώρα και θησαυρίζουν σε βάρος των φτωχών και των ανήμπορων αποτελεί ένα συναισθηματικό σημείο συνάντησης για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Ωστόσο, η περιφρόνηση και η απαξία για τους επίορκους, τους καιροσκόπους και τους επαγγελματίες ψεύτες μπορεί να καταστεί επικίνδυνη αν γενικευτεί αδιάκριτα προς όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά. Διάγουμε περίοδο κατά την οποία αυτός ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από το σύνηθες. Στα μύρια όσα αρνητικά υπάρχουν πρέπει να συνυπολογιστεί και ο θανατηφόρος συνδυασμός της οικονομικής κρίσης με την απόλυτη αναξιοπιστία της πλειονότητας του πολιτικού προσωπικού.

Οι Ελληνες φτωχοποιούνται και βλέπουν με έκπληξη, απογοήτευση και οργή εκείνους που τους υπόσχονταν λύτρωση από τη μνημονιακή ασφυξία να τους ρίχνουν σε βαθύτερη άβυσσο από εκείνη στην οποία βρίσκονταν! Δηλαδή, η πλειονότητα βιώνει μία από τα ίδια και εκείνοι που διέψευσαν τις προσδοκίες χασκογελούν εμφανιζόμενοι στα ΜΜΕ και ισχυρίζονται, όπως οι προκάτοχοί τους, ότι «έσωσαν την πατρίδα»! Οι περισσότεροι θεσμοθετούν περικοπές για τους πολλούς, ενώ είχε υποσχεθεί αυξήσεις και «επούλωση» των μνημονιακών τραυμάτων.

Οι πολίτες σκέφτονται το αυτονόητο: Οι βουλευτές «ξέχασαν» τις υποσχέσεις τους και κατάπιαν αμάσητα τα Μνημόνια, την υποταγή στους ξένους και τις προσβολές της τρόικας, διότι δεν θέλουν να θυσιάσουν τα πολλά χιλιάρικα που εισπράττουν κάθε μήνα με τις βουλευτικές «αποζημιώσεις» τους.

Ο δρόμος που ανοίγουν η ανακολουθία και η αναξιοπρέπεια που χαρακτηρίζουν τμήμα του πολιτικού κόσμου οδηγεί στην εκτροπή. Οι εξαθλιωμένες μάζες, αν πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαφυγής από τη φτώχεια και την απελπισία, εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε χειροκροτητές τυράννων. Δεν θα είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία.

Οι ανίκανοι, αφερέγγυοι και ανάξιοι κοινοβουλευτικοί αποτελούν τους μεγαλύτερους εχθρούς του πολιτεύματος.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]