Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση στον Μασούτη από τους τουρκόφρονες της Θράκης

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Τελικά, η τάση που έχουν αποκτήσει οι τουρκόφρονες (ελέω φυσικά της χρόνιας κυβερνητικής αδιαφορίας) να ελέγχουν, να πιέζουν τα συμβαίνοντα στην Ελληνική Θράκη, αποδεικνύεται πως μεταβάλλεται και προσαρμόζεται (προς το χειρότερο και θρασύτερο) με την παρούσα συγκυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου. Μάλιστα, η μεταβολή προς το χείριστο, αποκτά και χαρακτήρα έμμεσου δημόσιου εκβιασμού προς οικονομικούς επενδυτές και επιχειρηματίες της ακριτικής αυτής περιοχής της Ελλάδας.

Λίαν προσφάτως, λοιπόν, οι «συντάκτες» της τουρκόγλωσσης εφημερίδας Βirlik μέσω του διαδικτύου επιτέθηκαν κατά των επιχειρήσεων (super market) Μασούτη, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία τόλμησε να χρησιμοποιήσει τον όρο «πομακοχώρι» για ορεινό χωριό του ν. Ξάνθης, τον Κένταυρο, που από πολλούς θεωρείται και ως ο πυρήνας του τουρκισμού στο νομό Ξάνθης…!

Τόλμησε, με απλά λόγια, η επιχείρηση «Μασούτης» να «προσβάλει»(;) τον «τουρκικό» χαρακτήρα του συγκεκριμένου χωριού, αποκαλώντας το «πομακοχώρι» (πολύ λογικά, αφού οι κάτοικοι είναι Πομάκοι). Όμως, οι τουρκόφρονες της Birlik επιμένουν στον όρο «τούρκοι», παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης και εκθέτοντας τους κατοίκους του χωριού σε πιθανή απέλασή τους από την Ελλάδα, εάν κάποια στιγμή μία ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να εφαρμόσει τη διεθνή συνθήκη, με βάση την οποία όποιος στην Τουρκία δηλώνει Έλληνας επιστρέφει στην Ελλάδα, και αντιστρόφως, όποιος στην Ελλάδα δηλώνει Τούρκος μεταφέρεται πάραυτα στην Τουρκία… εγκαταλείποντας αυτομάτως την όποια περιουσία απέκτησε στην Ελλάδα και αποδεχόμενος την ό,ποια περιουσία θα του προσφέρει η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία!

Φυσικά, οι «συστάσεις» της τουρκόγλωσσης εφημερίδας εμπεριέχουν έναν έμμεσο εκβιασμό προς την εταιρεία «Μασούτης», την οποία στοχοθετούν ως μη «φιλοτουρκική» και ως εκ τούτου εμμέσως πλην σαφώς στέλνουν μία προειδοποίηση για πιθανή μείωση του κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης, που «προσβάλλει» τον τουρκισμό των κατοίκων του Κενταύρου…!

Από την πλευρά μας, ευχόμενοι να εμφανιστούν μιμητές του «Μασούτη», δημοσιεύουμε το εκβιαστικό κείμενο της Birlik, όπως μεταφράστηκε από τα «Τουρκικά Νέα»:

"Η μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ανακήρυξε ως πομακοχώρι χωριό της ορεινής Ξάνθης στο οποίο ζει η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.
Μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση προκάλεσε το γεγονός ότι σε μπροσούρα που βγήκε στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας για τα προϊόντα που θα προσφερθούν μεταξύ 6/5 και 17/5/2016 και μαζί με την οδοντιατρική σχολή Θεσσαλονίκης και την εταιρία Colgate-Palmolive, μειονοτικό χωριό της ορεινής Ξάνθης αναφέρεται ως ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ.
Στην εντελώς αναπάντεχη αυτή ανακοίνωση της ΜΑΣΟΥΤΗΣ και της εταιρίας Colgate-Palmolive Ελλάς, αναφέρεται η φράση ¨Η δράση ξεκινά από το μεγαλύτερο πομακοχώρι της Ελλάδας, τον Κένταυρο στον νομό Ξάνθης, όπου οδοντίατροι θα το επισκεφτούν την Πέμπτη 12 Μαΐου¨.
Το ότι ένα μάρκετ που από την μέρα τη λειτουργίας του προτιμάται από τους μειονοτικούς για τις αγορές τους, φτάνει να ονομάζει (όπως ακριβώς το ελληνικό κράτος και κάποιοι ρατσιστικοί κύκλοι) πομακοχώρια τα χωριά της ορεινής περιοχής στα οποία ζούνε οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης, προκάλεσε απογοήτευση στους ανθρώπους της μειονότητας.
Ελπίδα και προσδοκία μας ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι, η μεγάλη αλυσίδα μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ το συντομότερο να επανορθώσει το εσκεμμένο ή μη λάθος της».


Τέλος, εμείς αναρωτιόμαστε: Μήπως κάποια στιγμή αυτό το ελληνικό κράτος των Αθηνών θα πρέπει να αντιληφθεί πως έχει την δυνατότητα να εφαρμόζει διεθνείς συνθήκες τις οποίες δεν σέβονται ανθελληνικοί κύκλοι και τα φερέφωνά τους;
Διερωτόμαστε, μήπως μερικές απελάσεις επικίνδυνων «τουρκοφρόνων» θα έστελναν σαφή μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας όσο και στους εκ της Τουρκίας μέντορες και χορηγούς του ανθελληνισμού;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μπράβο στον όμιλο Μασούτη. Μια από τις καλλίτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τις καλλίτερες τιμές και το πιο ευγενικό προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι είναι να γίνει θα γίνει.
    Ο Μασούτης και η πολυεθνική διαφήμισαν το προϊόν με σκοπό το κέρδος και μόνο.
    Είναι τεράστιο λάθος να δίνουμε μία μονοσήμαντη διάσταση με συναισθηματικό πρόσημο αφού και η Τουρκική προπαγάνδα βασίζαι επίσης στα δικά της κέρδη!!!
    Για τους Πομάκους κάτοικους του χωριού Κένταυρος η αλήθεια παραμένει πικρή ο οδοντίατρος παραμένει ακριβός, πολύ ακριβός μιας και η δημόσια και δωρεάν υγεία σε αυτό το βάρβαρο Καπιταλιστικό σύστημα είναι όνειρο όποιος και εάν είσαι.
    Τα τσογλάνια λοιπόν του προξενείου ας ακονίσουν τα μαχαίρια όπως αυτά νομίζουν και να ξέρουν πως ο εχθρός του Εθνικισμού είναι η Ελευθερία του τύπου,η Ελευθερία του διαδικτύου,και η Ελευθερία της ατομικής έκφρασης κυρίως σε Ταξικά επίπεδα.
    Ας δούνε την Ελευθερία που γεύονται οι μειονότητας όπως των Κούρδων στην γείτονα Τουρκία ,ή οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ,ή οι Αλεβήσιοι ,ή οι Ασσύριοι,ή οι Αρμένιοι, και τέλος ας καταλάβουν πως δύο καρπούζια δέν χωρούν σε μιά μασχάλη.-

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]